U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Dwarsfluit leraar

Dwarsfluit leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een dwarsfluit leraar? Lees de functieomschrijving.

 

De dwarsfluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument dwarsfluit bespelen. De dwarsfluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De dwarsfluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de dwarsfluit leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.    

Daarnaast is het aan de dwarsfluit leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De dwarsfluit leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de dwarsfluit leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de dwarsfluit leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een dwarsfluit leraar gaat die op een hoger niveau zit.     

Mensen vonden ons op: Job Dwarsfluit leraar, Baan Dwarsfluit leraar, Dwarsfluit leraar Worden, Functie-eisen Dwarsfluit leraar, Verantwoordelijkheden Dwarsfluit leraar, Functieprofiel Dwarsfluit leraar, Wat doet een Dwarsfluit leraar, Werken als Dwarsfluit leraar.

Dwarsfluit leraar worden: Opleiding tot dwarsfluit leraar

 

Als de dwarsfluit leraar de dwarsfluit goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de dwarsfluit leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de dwarsfluit leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar. 

Het is goed mogelijk dat de dwarsfluit leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel dwarsfluit leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de dwarsfluit leraar vanuit huis full time doceert.   

Als de dwarsfluit leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat de dwarsfluit leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De dwarsfluit leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.       

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Dwarsfluit leraar, Dwarsfluit leraar Worden, Opleidingsniveau Dwarsfluit leraar, Scholing Dwarsfluit leraar, Studie Dwarsfluit leraar, Bijscholing Dwarsfluit leraar, Omscholing Dwarsfluit leraar.

Organisaties waar een dwarsfluit leraar doorgaans werkzaam is

 

De dwarsfluit leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De dwarsfluit leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de dwarsfluit leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.    

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Dwarsfluit leraar, Dwarsfluit leraar Worden, Opleidingsniveau Dwarsfluit leraar, Scholing Dwarsfluit leraar, Studie Dwarsfluit leraar, Bijscholing Dwarsfluit leraar, Omscholing Dwarsfluit leraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden dwarsfluit leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de dwarsfluit leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De dwarsfluit leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.    

Als het bekend is dat een dwarsfluit leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De dwarsfluit leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben. 

Het is als dwarsfluit leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de dwarsfluit leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Dwarsfluit leraar, Loon Dwarsfluit leraar, Wat verdien je als Dwarsfluit leraar, Salarisschaal Dwarsfluit leraar, Salarisindicatie Dwarsfluit leraar, Bonus Dwarsfluit leraar, CAO Dwarsfluit leraar, Brutoloon Dwarsfluit leraar, Nettoloon Dwarsfluit leraar, Vakantiedagen Dwarsfluit leraar, Pensioen Dwarsfluit leraar.

Competenties, skills & vaardigheden dwarsfluit leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Dwarsfluit leraar, Vaardigheden Dwarsfluit leraar, Attitude Dwarsfluit leraar, Kwalificaties Dwarsfluit leraar, Competentieprofiel Dwarsfluit leraar.

Boeken voor het beroep dwarsfluit leraar

Wil je meer weten over het beroep dwarsfluit leraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je dwarsfluit leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken dwarsfluit leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Dwarsfluit leraar, Dwarsfluit leraar ebooks, boek Dwarsfluit leraar.

Persoonstypen dwarsfluit leraar

 

De dwarsfluit leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de dwarsfluit leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de dwarsfluit leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.    

Ook is het belangrijk dat de dwarsfluit leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de dwarsfluit leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.     

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Dwarsfluit leraar, Karakter Dwarsfluit leraar.

Netwerk dwarsfluit leraar

 

 Elke dwarsfluit leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de dwarsfluit leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de dwarsfluit leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.

Als de dwarsfluit leraar  aan een muziekschool doceert dan zal deze contact hebben met andere dwarsfluit leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de dwarsfluit leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de dwarsfluit leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega dwarsfluit leraar.

Op een muziekschool heeft de dwarsfluit leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever dwarsfluit wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.   

 

 

Mensen vonden ons op: Collega’s Dwarsfluit leraar, Medewerkers Dwarsfluit leraar.

Is het beroep dwarsfluit leraar iets voor jou?

Zou je graag dwarsfluit leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als dwarsfluit leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Dwarsfluit leraar, beroepskeuzetest Dwarsfluit leraar, beroep Dwarsfluit leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden dwarsfluit leraar

 

Het is voor de dwarsfluit leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van dwarsfluit spelen. Als de dwarsfluit leraar  door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de dwarsfluit leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven. 

De dwarsfluit leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score dwarsfluit leraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep dwarsfluit leraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Dwarsfluit leraar, Promotie mogelijkheden Dwarsfluit leraar, Carriere Dwarsfluit leraar.

Solliciteren op de functie dwarsfluit leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als dwarsfluit leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor dwarsfluit leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als dwarsfluit leraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Dwarsfluit leraar, CV Dwarsfluit leraar, sollicitatie Dwarsfluit leraar.

Interviews met dwarsfluit leraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen dwarsfluit leraar

Vacatures dwarsfluit leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Dwarsfluit leraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Dwarsfluit leraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De dwarsfluit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument dwarsfluit bespelen. De dwarsfluit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De dwarsfluit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Dwarsfluit leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Dwarsfluit leraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Dwarsfluit leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep