U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Econometrist

Econometrist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een econometrist? Lees de functieomschrijving.

De Econometrist houdt zich bezig met de econometrie. Met technieken uit de econometrie kunnen economische theorieën worden getoetst en de sterke van economische verbanden worden geschat. De econometrie is een economische wetenschap die gericht is op het in getallen uitdrukken van de relaties tussen economische grootheden. Het is de wetenschap van het economische modelleren. Hierbij doet de Econometrist een beroep op technieken uit de wiskunde, de waarschijnlijkheidsberekening, de statistiek en de informatica.

De Econometrist probeert economische wetmatigheden te vinden en deze weer te geven in modellen. Ook probeert de Econometrist hiermee praktische oplossingen te vinden voor economische vraagstukken. De Econometrist is in staat om voorspellingen over de economie en aanbevelingen over het te volgen beleid te doen. De Econometrist is op zoek naar de theorie van de economie.

Naast een gedegen economische kennis heeft de Econometrist ook een stevige wiskundige achtergrond nodig. De Econometrist voert een groot deel van de tijd complexe berekeningen uit met behulp van verschillende computerprogramma’s. Toch zijn de resultaten van de econometrie vaak aan onzekerheid onderhevig. Verondersteld wordt dat het gedrag van de economische onderwerpen waar de Econometrist zich op richt, voor een deel door toeval wordt bepaald. Toch probeert de Econometrist zo goed mogelijk een voorspelling te doen.

Mensen vonden ons op: Job Econometrist, Baan Econometrist, Econometrist Worden, Functie-eisen Econometrist, Verantwoordelijkheden Econometrist, Functieprofiel Econometrist, Wat doet een Econometrist, Werken als Econometrist.

Econometrist worden: Opleiding tot econometrist

Om aan de slag te kunnen als Econometrist kan het beste de WO opleiding Econometrie gevolgd worden. Om deze opleiding te kunnen volgen, moet de Econometrist wel wiskunde B op de middelbare school gevolgd hebben. Binnen de opleiding Econometrie kunnen verschillende subspecialisaties gekozen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Econometrist, Econometrist Worden, Opleidingsniveau Econometrist, Scholing Econometrist, Studie Econometrist, Bijscholing Econometrist, Omscholing Econometrist.

Organisaties waar een econometrist doorgaans werkzaam is

De Econometrist kan bij verschillende organisaties werkzaam zijn. De Econometrist kan bij bijvoorbeeld een bank, verzekeraar of pensioenfonds werken. Ook kan de Econometrist als onderzoeker werken bij bijvoorbeeld een universiteit. De Econometrist kan zowel in de profit als in de non profit sector werken en advies geven over economische strategieën en risico’s.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Econometrist, Econometrist Worden, Opleidingsniveau Econometrist, Scholing Econometrist, Studie Econometrist, Bijscholing Econometrist, Omscholing Econometrist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden econometrist

De Econometrist heeft meestal een goed en bovengemiddelde salaris. De startende Econometrist verdient vaak al rond de €2800,- en dit salaris kan snel oplopen tot gemiddeld €4000,-. Tot de overige arbeidsvoorwaarden horen onder meer het recht op vrije dagen en een vakantietoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Econometrist, Loon Econometrist, Wat verdien je als Econometrist, Salarisschaal Econometrist, Salarisindicatie Econometrist, Bonus Econometrist, CAO Econometrist, Brutoloon Econometrist, Nettoloon Econometrist, Vakantiedagen Econometrist, Pensioen Econometrist.

Competenties, skills & vaardigheden econometrist

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Ambitie
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Econometrist, Vaardigheden Econometrist, Attitude Econometrist, Kwalificaties Econometrist, Competentieprofiel Econometrist.

Boeken voor het beroep econometrist

Wil je meer weten over het beroep econometrist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je econometrist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken econometrist te komen.

The Richest Man In Babylon | George S. Clason

The Success Secrets of the Ancients--The Most Inspiring Book on Wealth Ever Written - Engels | Druk: New ed | Paperback | 9780451205360 | 196 pagina's

"The Richest Man in Babylon" provides listeners with the secret to making money. The famous "Babylonian Principles", dating back almost 6,000 years, show where the principles of wealth accumulation were founded. Onderstaande tekst is vertaald vanuit de or...

Measure What Matters | John Doerr

OKRs: The Simple Idea that Drives 10x Growth - Engels | Paperback | 9780241348482 | 320 pagina's

INSTANT NEW YORK TIMES BESTSELLER 'I'd recommend John's book for anyone interested in becoming a better manager', Bill Gates 'Management magic....Measure What Matters is a must read for anyone motivated to improve their organization' - Former Vice Preside...

The Richest Man in Babylon | George S. Clason

Engels | Druk: 1 | E-book | 9789897786884

Beloved by millions, this timeless classic holds the key to all you desire and everything you wish to accomplish. This is the book that reveals the secret to personal wealth. Countless readers have been helped by the famous "Babylonian parables," hailed a...

Mensen vonden ons op: boeken voor Econometrist, Econometrist ebooks, boek Econometrist.

Persoonstypen econometrist

De Econometrist moet goed zijn in zowel economische als wiskunde. Een goed analytisch inzicht en om kunnen gaan met ingewikkelde berekeningen is dan ook een vereiste (Waarnemer). Daarnaast heeft de Econometrist ook vaak een adviserende rol en moet daarom beschikken over communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en doelgericht te werk kunnen gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Econometrist, Karakter Econometrist.

Netwerk econometrist

Het netwerk van de Econometrist is afhankelijk van de organisatie waar de Econometrist werkzaam is. Een Econometrist die onderzoek doet, werkt bijvoorbeeld samen met andere onderzoekers. Een Econometrist die in het bedrijfsleven werkt, werkt daar vaak in een team en heeft te maken met een leidinggevende. Ook heeft de Econometrist een adviserende rol.

Mensen vonden ons op: Collega’s Econometrist, Medewerkers Econometrist.

Is het beroep econometrist iets voor jou?

Zou je graag econometrist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als econometrist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Econometrist, beroepskeuzetest Econometrist, beroep Econometrist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden econometrist

Omdat er diverse organisaties zijn waar de Econometrist kan werken, is er een gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Econometrist. Om na de opleiding aan de slag te kunnen, kan de Econometrist een traineeship volgen. Dit vergroot de kansen op de arbeidsmarkt. Ook zijn er goede doorgroeimogelijkheden voor de Econometrist, bijvoorbeeld naar een leidinggevende functie of naar een hoger salaris.

Arbeidsmarktperspectief score econometrist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep econometrist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Econometrist, Promotie mogelijkheden Econometrist, Carriere Econometrist.

Solliciteren op de functie econometrist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als econometrist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor econometrist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als econometrist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Econometrist, CV Econometrist, sollicitatie Econometrist.

Interviews met econometrist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen econometrist

Vacatures econometrist

Op zoek naar een nieuwe baan als Econometrist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Econometrist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Econometrist houdt zich bezig met de econometrie. Met technieken uit de econometrie kunnen economische theorieën worden getoetst en de sterke van economische verbanden worden geschat. De econometrie is een economische wetenschap die gericht is op het in getallen uitdrukken van de relaties tussen economische grootheden.

Beoordeling Econometrist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Econometrist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Econometrist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

leuk beroep

 

Door: steven

Volledig mee eens.H.Gr.

Door: Henri

Reageer op dit beroep