U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Edelmetaalbewerker

Edelmetaalbewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een edelmetaalbewerker? Lees de functieomschrijving.

Als edelmetaalbewerker bewerk je verschillende edelmetalen. Je bent vaak specialiseerd in het ontwerpen van bijvoorbeeld sieraden voor klanten. Als edelmetaalbewerker maak je gebruik van verschillende edele metalen. Je kan hierbij deken aan goed, zilver en platinum. Je werkt ook verschillende mineralen in je ontwerpen. Als edelmetaalbewerker ben je dus gespecialiseerd in het bewerker van zowel metalen als mineralen. Als edelmetaalbewerker moet

 

 

 

Mensen vonden ons op: Job Edelmetaalbewerker, Baan Edelmetaalbewerker, Edelmetaalbewerker Worden, Functie-eisen Edelmetaalbewerker, Verantwoordelijkheden Edelmetaalbewerker, Functieprofiel Edelmetaalbewerker, Wat doet een Edelmetaalbewerker, Werken als Edelmetaalbewerker.

Edelmetaalbewerker worden: Opleiding tot edelmetaalbewerker

Om edelmetaalbewerker te worden is het wenselijk dat je een opleiding hebt gevolgd zoals die tot metaalbewerker. Verder sluiten opleidingen tot goudsmid en edelsmid ook goed aan op het beroepsprofiel van een edelmetaalbewerker.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Edelmetaalbewerker, Edelmetaalbewerker Worden, Opleidingsniveau Edelmetaalbewerker, Scholing Edelmetaalbewerker, Studie Edelmetaalbewerker, Bijscholing Edelmetaalbewerker, Omscholing Edelmetaalbewerker.

Organisaties waar een edelmetaalbewerker doorgaans werkzaam is

Als edelmetaalbewerker werk je in de profit sector. Zowel wanneer je in loondienst werkt als wanneer je een eigen zaak hebt, is het maken van je winst het doel.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Edelmetaalbewerker, Edelmetaalbewerker Worden, Opleidingsniveau Edelmetaalbewerker, Scholing Edelmetaalbewerker, Studie Edelmetaalbewerker, Bijscholing Edelmetaalbewerker, Omscholing Edelmetaalbewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden edelmetaalbewerker

Als edelmetaalbewerker heb je vaak een eigen zaak. Het salaris van een edelmetaalbewerker met een eigen zaak is daarom ook erg wisselend. Je kan als edelmetaalbewerker bijvoorbeeld ook voor een groot warenhuis gaan werken. Als je als edelmetaalbewerker voor een warenhuis werkt, heb je op het gebied van salaris meer vastigheid, maar zul je je ook aan de eisen van het warenhuis moeten houden en kun je misschien niet al je creativiteit kwijt.

Mensen vonden ons op: Salaris Edelmetaalbewerker, Loon Edelmetaalbewerker, Wat verdien je als Edelmetaalbewerker, Salarisschaal Edelmetaalbewerker, Salarisindicatie Edelmetaalbewerker, Bonus Edelmetaalbewerker, CAO Edelmetaalbewerker, Brutoloon Edelmetaalbewerker, Nettoloon Edelmetaalbewerker, Vakantiedagen Edelmetaalbewerker, Pensioen Edelmetaalbewerker.

Competenties, skills & vaardigheden edelmetaalbewerker

 • Klantgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Edelmetaalbewerker, Vaardigheden Edelmetaalbewerker, Attitude Edelmetaalbewerker, Kwalificaties Edelmetaalbewerker, Competentieprofiel Edelmetaalbewerker.

Boeken voor het beroep edelmetaalbewerker

Wil je meer weten over het beroep edelmetaalbewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je edelmetaalbewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken edelmetaalbewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Edelmetaalbewerker, Edelmetaalbewerker ebooks, boek Edelmetaalbewerker.

Persoonstypen edelmetaalbewerker

Als edelsmetaalbewerker moet je  realistisch en principieel te werk gaan. Je moet je creativiteit tot uiting brengen in je creaties en je moet als edelsmeteelbewerker dus vooral resultaatgericht werken. Een perfectionistische en professionele houding is hierbij gewenst (Perfectionist).

Verder is het als edelsmid belangrijk dat je goed werk aflevert en vooral ook accuraat te werk gaat. Je moet betrouwbaar en loyaal overkomen en je moet je klanten tevreden kunnen stellen. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je klanten precies willen. Je komt dit alleen te weten door goed naar de wensen van de klant te luisteren (Loyalist).

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Edelmetaalbewerker, Karakter Edelmetaalbewerker.

Netwerk edelmetaalbewerker

Als je als edelmetaalbewerker een eigen zaak hebt, sta je voornamelijk in contact met je klanten en opdrachtgevers. Zij vragen je om bijvoorbeeld sieraden te maken en jij probeert zoveel mogelijk aan de wensen van deze mensen te voldoen.

Verder heb je als edelmetaalbewerker ook contact met de leveranciers van de edelmetalen en onderhandel je met deze leveranciers over de prijs.

Mensen vonden ons op: Collega’s Edelmetaalbewerker, Medewerkers Edelmetaalbewerker.

Is het beroep edelmetaalbewerker iets voor jou?

Zou je graag edelmetaalbewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als edelmetaalbewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Edelmetaalbewerker, beroepskeuzetest Edelmetaalbewerker, beroep Edelmetaalbewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden edelmetaalbewerker

Er staan in Nederland niet erg veel vacatures open voor edelsmetaalbewerkers. Het is dus belangrijk dat je na het volgen van de opleiding een eigen kenmerk hebt ontwikkeld waardoor je uit de groep springt en je snel een baan krijgt aangebode of snel een eigen zaak kan beginnen.

Het beroep van edelmetaalbewerker moet je trekken en edelemetaalbewerkers hebben vaak een eigen zaak en werken maar zelden in loondienst. Aangezien je als edelmetaalbewerker vaak je eigen zaak hebt, zijn de doorgroeimogelijkheden ook maar beperkt. Het is eventueel wel mogelijk om andere zaken over te nemen wanneer je eigen zaak goed loopt.

Arbeidsmarktperspectief score edelmetaalbewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep edelmetaalbewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Edelmetaalbewerker, Promotie mogelijkheden Edelmetaalbewerker, Carriere Edelmetaalbewerker.

Solliciteren op de functie edelmetaalbewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als edelmetaalbewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor edelmetaalbewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als edelmetaalbewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Edelmetaalbewerker, CV Edelmetaalbewerker, sollicitatie Edelmetaalbewerker.

Interviews met edelmetaalbewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen edelmetaalbewerker

Vacatures edelmetaalbewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Edelmetaalbewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Edelmetaalbewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als edelmetaalbewerker bewerk je verschillende edelmetalen. Je bent vaak specialiseerd in het ontwerpen van bijvoorbeeld sieraden voor klanten. Als edelmetaalbewerker maak je gebruik van verschillende edele metalen.

Beoordeling Edelmetaalbewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Edelmetaalbewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Edelmetaalbewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep