U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Eerste Autotechnicus

Eerste Autotechnicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een eerste Autotechnicus? Lees de functieomschrijving.

Een Eerste Autotechnicus is gespecialiseerd in autotechniek en zet zijn kennis in bij de reparatie van auto's. Met behulp van digitale testkasten en computers stelt hij vast wat er mis is met de wagen en wat er dus aan reparatiewerkzaamheden moet worden uitgevoerd. De Eerste Autotechnicus kan goed overweg met elektronische apparatuur. Zijn werkzaamheden zijn moeilijker dan die van een Autotechnicus op niveau 2 en hij draagt meer verantwoordelijkheid. Een Eerste Autotechnicus mag dus zelfvaststellen wat er mis is met een auto, voert zijn taken zelfstandig uit, mag leiding geven aan een aantal technici en handelt de administratie rond reparaties af. Verder draait hij gewoon mee in de werkplaats.

De functie van Eerste Autotechnicus bestaat ook voor een deel uit klantcontact. Hij koppelt terug welk probleem is vastgesteld en aangepakt moet worden en licht de reparatiewerkzaamheden eventueel toe. 

Bij het bepalen van het probleem en de oplossing wordt voor veiligheid en milieu geldende wet- en regelgeving in acht genomen.

Mensen vonden ons op: Job Eerste Autotechnicus, Baan Eerste Autotechnicus, Eerste Autotechnicus Worden, Functie-eisen Eerste Autotechnicus, Verantwoordelijkheden Eerste Autotechnicus, Functieprofiel Eerste Autotechnicus, Wat doet een Eerste Autotechnicus, Werken als Eerste Autotechnicus.

Eerste Autotechnicus worden: Opleiding tot eerste Autotechnicus

De opleiding Eerste Autotechnicus niveau 3 duurt twee of vier jaar, afhankelijk van de vooropleiding. Een Eerste Autotechnicus leert meer, andere en moeilijkere technieken dan een Autotechnicus op niveau 2.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Eerste Autotechnicus, Eerste Autotechnicus Worden, Opleidingsniveau Eerste Autotechnicus, Scholing Eerste Autotechnicus, Studie Eerste Autotechnicus, Bijscholing Eerste Autotechnicus, Omscholing Eerste Autotechnicus.

Organisaties waar een eerste Autotechnicus doorgaans werkzaam is

Een eerste Autotechnicus werkt bij een autobedrijf in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Eerste Autotechnicus, Eerste Autotechnicus Worden, Opleidingsniveau Eerste Autotechnicus, Scholing Eerste Autotechnicus, Studie Eerste Autotechnicus, Bijscholing Eerste Autotechnicus, Omscholing Eerste Autotechnicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden eerste Autotechnicus

Het startsalaris is €1707 bruto per maand, het eindsalaris is €2298 bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Eerste Autotechnicus, Loon Eerste Autotechnicus, Wat verdien je als Eerste Autotechnicus, Salarisschaal Eerste Autotechnicus, Salarisindicatie Eerste Autotechnicus, Bonus Eerste Autotechnicus, CAO Eerste Autotechnicus, Brutoloon Eerste Autotechnicus, Nettoloon Eerste Autotechnicus, Vakantiedagen Eerste Autotechnicus, Pensioen Eerste Autotechnicus.

Competenties, skills & vaardigheden eerste autotechnicus

 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Oordeelsvorming
 • Financieel bewustzijn
 • Resultaatgericht
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Delegeren
Mensen vonden ons op: Kennis Eerste Autotechnicus, Vaardigheden Eerste Autotechnicus, Attitude Eerste Autotechnicus, Kwalificaties Eerste Autotechnicus, Competentieprofiel Eerste Autotechnicus.

Boeken voor het beroep eerste autotechnicus

Wil je meer weten over het beroep eerste autotechnicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je eerste autotechnicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken eerste autotechnicus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Eerste Autotechnicus, Eerste Autotechnicus ebooks, boek Eerste Autotechnicus.

Persoonstypen eerste Autotechnicus

Een Eerste autotechnicus weet succesvol problemen bij auto's te constateren en kan deze op een zelfstandige manier oplossen. Hij werkt werkt doelgericht (Succesvolle werker).

Een Eerste Autotechnicus is ook betrouwbaar en verantwoordelijk  (Loyalist)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Eerste Autotechnicus, Karakter Eerste Autotechnicus.

Netwerk eerste Autotechnicus

Een Eerste Autotechnicus vertelt de klant wat het probleem van de auto is. Hij kan leiding geven aan een autotechnicus op niveau twee aansturen. Bij onduidelijke problemen met de auto kan een Eerste Autotechnicus eventueel terugvallen op een Technisch Specialist Personenauto's (niveau 4).

Mensen vonden ons op: Collega’s Eerste Autotechnicus, Medewerkers Eerste Autotechnicus.

Is het beroep eerste Autotechnicus iets voor jou?

Zou je graag eerste Autotechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als eerste Autotechnicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Eerste Autotechnicus, beroepskeuzetest Eerste Autotechnicus, beroep Eerste Autotechnicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden eerste Autotechnicus

Er zijn veel vacatures te vinden voor Eerste Autotechnici. Vaak wordt er ook gevraagd naar een APK opleiding. Een Eerste Autotechnicus kan doorgroeien naar Technisch Specialist Personenauto's op niveau 4 of naar Werkplaatsmanager Motovoertuigen Techniek.

Arbeidsmarktperspectief score eerste Autotechnicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep eerste Autotechnicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Eerste Autotechnicus, Promotie mogelijkheden Eerste Autotechnicus, Carriere Eerste Autotechnicus.

Solliciteren op de functie eerste Autotechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als eerste Autotechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor eerste Autotechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als eerste Autotechnicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Eerste Autotechnicus, CV Eerste Autotechnicus, sollicitatie Eerste Autotechnicus.

Interviews met eerste Autotechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen eerste Autotechnicus

 • Autotechnicus Niveau 2
 • Technisch Specialist Personenauto's
 • Werkplaatsmanager Motorvoertuigen

Vacatures eerste autotechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Eerste Autotechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eerste Autotechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Eerste Autotechnicus is gespecialiseerd in autotechniek en zet zijn kennis in bij de reparatie van auto's. Met behulp van digitale testkasten en computers stelt hij vast wat er mis is met de wagen en wat er dus aan reparatiewerkzaamheden moet worden uitgevoerd. De Eerste Autotechnicus kan goed overweg met elektronische apparatuur.

Beoordeling Eerste Autotechnicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Eerste Autotechnicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Eerste Autotechnicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep