U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Egyptoloog

Egyptoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een egyptoloog? Lees de functieomschrijving.

Als egyptoloog bestudeer je de Egyptologie en heb je je gespecialiseerd in de Egyptische oudheid. Als egyptoloog heb je zowel kennis op elementen zoals taalkunde en archeologie, maar ook op het gebied van de geschiedenis van het oude Egypte. Als Egyptoloog ben je een echte kenner van de Egyptische oudheid en deel je deze kennis met anderen. Als Egyptoloog kun je ook onderzoek doen naar de Egyptische oudheid en hopen dat je nieuwe bevindingen ontdekt.

 

 

Mensen vonden ons op: Job Egyptoloog, Baan Egyptoloog, Egyptoloog Worden, Functie-eisen Egyptoloog, Verantwoordelijkheden Egyptoloog, Functieprofiel Egyptoloog, Wat doet een Egyptoloog, Werken als Egyptoloog.

Egyptoloog worden: Opleiding tot egyptoloog

De opleiding Egyptologie wordt op een paar universiteiten in Nederland gegeven. Vakken die je bij deze opleiding kunt verwachten zijn onder andere taalkunde, archeologie, papyrologie, tekstkritiek en epigrafie. Verder zijn er ook verschillende cursussen op verschillende niveaus te volgen waarmee je je kennis over het oude Egypte kunt vergroten.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Egyptoloog, Egyptoloog Worden, Opleidingsniveau Egyptoloog, Scholing Egyptoloog, Studie Egyptoloog, Bijscholing Egyptoloog, Omscholing Egyptoloog.

Organisaties waar een egyptoloog doorgaans werkzaam is

Als Egyptoloog kun je zowel voor universiteiten als particuliere onderzoeksinstituten werkzaam zijn. Je kan als Egyptoloog dus zowel in de non-profit als in de profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Egyptoloog, Egyptoloog Worden, Opleidingsniveau Egyptoloog, Scholing Egyptoloog, Studie Egyptoloog, Bijscholing Egyptoloog, Omscholing Egyptoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden egyptoloog

Het salaris van een Egyptoloog is afhankelijk van het aantal jaar ervaring van de Egyptoloog maar bedraagt ongeveer tussen de 3000 en 4300 euro bruto per maand. Hoe meer onderzoek je doet en hoe beter je je ontwikkelt als Egyptoloog, hoe hoger je salaris zal worden.

Mensen vonden ons op: Salaris Egyptoloog, Loon Egyptoloog, Wat verdien je als Egyptoloog, Salarisschaal Egyptoloog, Salarisindicatie Egyptoloog, Bonus Egyptoloog, CAO Egyptoloog, Brutoloon Egyptoloog, Nettoloon Egyptoloog, Vakantiedagen Egyptoloog, Pensioen Egyptoloog.

Competenties, skills & vaardigheden egyptoloog

 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Egyptoloog, Vaardigheden Egyptoloog, Attitude Egyptoloog, Kwalificaties Egyptoloog, Competentieprofiel Egyptoloog.

Boeken voor het beroep egyptoloog

Wil je meer weten over het beroep egyptoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je egyptoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken egyptoloog te komen.

Egyptologie | Dugald Steer

zoektocht naar het graf van Osiris - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047501077 | 28 pagina's

Na het overweldigende succes van Drakologie, Magistrologie en Piratologie volgt nu alweer het vierde deel van deze wereldwijd succesvolle serie. De bijzondere vormgeving, de manier van vertellen en de talrijke verrassingen op elke pagina maken van deze bo...

Werkboek Egyptologie | Dugald Steer

schatten van Egypte - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047507482 | 77 pagina's

Het verhaal van Emily Sands' desastreus verlopen zoektocht naar het graf van Osiris staat opgetekend in haar Egyptologie-dagboek. Dit boek, dat ze voor haar neefje en nichtje schreef, is een cursus Egyptologie in dertig spannende lessen voor beginnende Eg...

De Egyptoloog, Of Atum Staat Op | Arthur Phillips

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044505238 | 436 pagina's

In 1922 begint de jong Engelse professor Ralph Trilipush in de Egytpische woestijn aan zijn opgraving van de graftombe van Atum-hadu. Alle deskundigen betwijfelen of deze koning en schrijver van erotische kwatrijnen werkelijk heeft bestaan, maar Trilipush...

Mensen vonden ons op: boeken voor Egyptoloog, Egyptoloog ebooks, boek Egyptoloog.

Persoonstypen egyptoloog

Als Egyptoloog moet je goed kunnen waarnemen. Het doen van onderzoek en het diep in de stof duiken is voor een Egyptoloog erg belangrijk. Je bent dus erg gericht op details en moet een goed inzicht hebben in de omgeving (Waarnemer).

Verder moet je als Egyptoloog realistisch en principieel te werk gaan. Je wilt de waarheid naar boven brengen en wil aan zoveel mogelijk mensen kennis overbrengen over het oude Egypte (Perfectionist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Egyptoloog, Karakter Egyptoloog.

Netwerk egyptoloog

Als Egyptoloog sta je voornamelijk in contact met andere Egyptologen en archeologen die ook onderzoek doen naar het oude Egypte. Je kan eventueel ook nog contact hebben met studenten wanneer je ervoor hebt gekozen om les te geven op een universiteit. Ook kun je zelf cursussen aanbieden over het oude Egypte en daardoor zul je ook in contact komen met verschillende soorten burgers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Egyptoloog, Medewerkers Egyptoloog.

Is het beroep egyptoloog iets voor jou?

Zou je graag egyptoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als egyptoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Egyptoloog, beroepskeuzetest Egyptoloog, beroep Egyptoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden egyptoloog

Er is Nederland niet heel veel vraag naar Egyptologen, maar aangezien maar weinig mensen deze opleiding volgen is het arbeidsperspectief gemiddeld.

Doorgroeimogelijkheden zijn voor een Egyptoloog afhankelijk van de organisatie waarvoor je als Egyptoloog werkzaam bent. Je kan werkzaam zijn als leraar op een universiteit en kan dan eventueel promoveren naar de functie van hoogleraar of professor.

Arbeidsmarktperspectief score egyptoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep egyptoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Egyptoloog, Promotie mogelijkheden Egyptoloog, Carriere Egyptoloog.

Solliciteren op de functie egyptoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als egyptoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor egyptoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als egyptoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Egyptoloog, CV Egyptoloog, sollicitatie Egyptoloog.

Interviews met egyptoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen egyptoloog

Vacatures egyptoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Egyptoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Egyptoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als egyptoloog bestudeer je de Egyptologie en heb je je gespecialiseerd in de Egyptische oudheid. Als egyptoloog heb je zowel kennis op elementen zoals taalkunde en archeologie, maar ook op het gebied van de geschiedenis van het oude Egypte. Als Egyptoloog ben je een echte kenner van de Egyptische oudheid en deel je deze kennis met anderen.

Beoordeling Egyptoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Egyptoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Egyptoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Beste, 

ik heb een diploma archeoloog .wat de kans om beroep te hebben?

Door: Abdo sayed

Jammer,maar heel klein.Gr.

Door: Jansen

Ik wil heel graag Egyptoloog worden welke niveau moet je daar voor hebben want ik heb nu kader en de school gaat mee helpen om havo te kunnen halen?

Door: Daphne

Reageer op dit beroep