U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Eigenaar Healthclub

Eigenaar Healthclub worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een eigenaar Healthclub? Lees de functieomschrijving.

Een Eigenaar Healthclub is iemand die, de naam zegt het al, eigenaar is van een healthclub (sportschool). Hij is verantwoordelijk voor het draaiende houden van een sportcentrum, met name op het gebied van organisatie en bedrijfsvoering.
 
De Eigenaar Healthclub moet ervoor zorgen dat de healthclub financieel gezond blijft en aantrekkelijk is voor klanten. Hij houdt zich dus onder meer bezig met de financiën, het aannemen en aansturen van personeel en marketing. Vaak geeft de eigenaar zelf ook sportlessen. 
 
Soms biedt een healthclub niet alleen groepslessen en fitness aan. Hij heeft bijvoorbeeld ook een sauna, kinderopvang en/of zonnebanken. Sommige centra houden zich daarnaast ook bezig met voedingsadviezen en dergelijke. Vaak brengen dit soort uitbreidingen extra werkzaamheden voor de eigenaar met zich mee. 
 
Mensen vonden ons op: Job Eigenaar Healthclub, Baan Eigenaar Healthclub, Eigenaar Healthclub Worden, Functie-eisen Eigenaar Healthclub, Verantwoordelijkheden Eigenaar Healthclub, Functieprofiel Eigenaar Healthclub, Wat doet een Eigenaar Healthclub, Werken als Eigenaar Healthclub.

Eigenaar Healthclub worden: Opleiding tot eigenaar Healthclub

Om eigenaar van een sportschool te worden, hoef je niet per sé een bepaalde opleiding te volgen. Een HBO-studie als Sport, Fitness en Leisure, Commerciële Sporteconomie, Management en Ondernemen of Bedrijfskunde ligt echter voor de hand.
 
In een sportopleiding leer je natuurlijk alles over sport. Vaak krijg je ook managementvakken. In een HBO- of WO-studie leer je iets over alle aspecten van een bedrijf, zoals de boekhouding, marketing en HR. Je krijgt dus inzicht in alle ‘onderdelen’ van een bedrijf. 
 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Eigenaar Healthclub, Eigenaar Healthclub Worden, Opleidingsniveau Eigenaar Healthclub, Scholing Eigenaar Healthclub, Studie Eigenaar Healthclub, Bijscholing Eigenaar Healthclub, Omscholing Eigenaar Healthclub.

Organisaties waar een eigenaar Healthclub doorgaans werkzaam is

Het uiteindelijke doel van een Eigenaar Healthclub is het maken van winst. Hij is dus werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Eigenaar Healthclub, Eigenaar Healthclub Worden, Opleidingsniveau Eigenaar Healthclub, Scholing Eigenaar Healthclub, Studie Eigenaar Healthclub, Bijscholing Eigenaar Healthclub, Omscholing Eigenaar Healthclub.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden eigenaar Healthclub

Hoeveel een Eigenaar Healthclub verdient, is lastig te zeggen. Het ligt onder andere aan het aantal jaar dat het centrum bestaat, de ervaring van de eigenaar en de aangeboden faciliteiten. Tijdens de eerste maanden of jaren gaat er bijvoorbeeld meer geld uit dan erin komt. 

Mensen vonden ons op: Salaris Eigenaar Healthclub, Loon Eigenaar Healthclub, Wat verdien je als Eigenaar Healthclub, Salarisschaal Eigenaar Healthclub, Salarisindicatie Eigenaar Healthclub, Bonus Eigenaar Healthclub, CAO Eigenaar Healthclub, Brutoloon Eigenaar Healthclub, Nettoloon Eigenaar Healthclub, Vakantiedagen Eigenaar Healthclub, Pensioen Eigenaar Healthclub.

Competenties, skills & vaardigheden eigenaar healthclub

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Ondernemerschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Eigenaar Healthclub, Vaardigheden Eigenaar Healthclub, Attitude Eigenaar Healthclub, Kwalificaties Eigenaar Healthclub, Competentieprofiel Eigenaar Healthclub.

Boeken voor het beroep eigenaar healthclub

Wil je meer weten over het beroep eigenaar healthclub? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je eigenaar healthclub bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken eigenaar healthclub te komen.

Oikofobie | Thierry Baudet

de angst voor het eigene - Nederlands | Druk: 7 | Paperback | 9789035140004 | 248 pagina's

Oikofobie 1e druk is een boek van Thierry Baudet uitgegeven bij Bert Bakker. ISBN 9789035140004 Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van h...

Oikofobie | Thierry Baudet

de angst voor het eigene - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789035140349

Oikofobie is het tegenovergestelde van xenofobie. Niet de angst voor het vreemde, maar voor het eigene. Een afkeer van geborgenheid; het willen stukmaken van het thuis. Oikofobie is wat de westerse elites drijft. Modernisme in de kunsten, multiculturalism...

De Kascommissiegids voor Verenigingen van Eigenaars | M den Ouden

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081592017 | 112 pagina's

"De Kascommissiegids voor Verenigingen van Eigenaars 1e druk is een boek van M den Ouden uitgegeven bij www.kascommissiegids.nl. ISBN 9789081592017 Deze gids is dé praktische hulp voor de kascommissie die de jaarrekening van een VvE gedegen en efficiënt w...

Mensen vonden ons op: boeken voor Eigenaar Healthclub, Eigenaar Healthclub ebooks, boek Eigenaar Healthclub.

Persoonstypen eigenaar Healthclub

Persoonstypen die passen bij een Eigenaar Healthclub zijn Baas en Waarnemer.
 
Voor het succes van een bedrijf is het belangrijk dat de Eigenaar Healthclub een goede leider is. Hij staat stevig in zijn schoenen, heeft kennis van zaken en geeft personeelsleden vertrouwen. Hij is loyaal en resultaatgericht (Baas).
 
Verder heeft de eigenaar veel inzicht en een goed analytisch vermogen. Hij ziet waar problemen zijn en waar kansen liggen en speelt hier op in. Ook zijn het snel kunnen schakelen en stressbestendigheid belangrijke eigenschappen van iemand met een eigen bedrijf (Waarnemer).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Eigenaar Healthclub, Karakter Eigenaar Healthclub.

Netwerk eigenaar Healthclub

Een Eigenaar Healtclub heeft meestal een breed netwerk. Hij heeft te maken met personeelsleden (zoals sportinstructeurs en marketingmedewerkers), klanten, leveranciers, concurrenten enzovoort. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Eigenaar Healthclub, Medewerkers Eigenaar Healthclub.

Is het beroep eigenaar Healthclub iets voor jou?

Zou je graag eigenaar Healthclub willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als eigenaar Healthclub bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Eigenaar Healthclub, beroepskeuzetest Eigenaar Healthclub, beroep Eigenaar Healthclub kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden eigenaar Healthclub

Er bestaan tegenwoordig grote bedrijven met veel vestigingen, die voor lage prijzen sportlessen of fitness kunnen aanbieden. Het is dus lastig om hiermee als klein bedrijf te concurreren. De concurrentiepositie zal verbeteren als een healthclub ook andere faciliteiten aanbiedt, zoals sauna’s, kinderopvang, voedingsadvies en zonnebanken. Het centrum zal dan een breder publiek aantrekken. Het moge duidelijk zijn dat meer faciliteiten ook meer kosten met zich meebrengen. Ook moet de eigenaar van een healthclub ervoor zorgen dat de kwaliteit van de lessen en dergelijke goed is. Door middel van deze ‘maatregelen’ kan hij zich profileren ten opzichte van andere sportscholen. 

Arbeidsmarktperspectief score eigenaar Healthclub

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep eigenaar Healthclub. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Eigenaar Healthclub, Promotie mogelijkheden Eigenaar Healthclub, Carriere Eigenaar Healthclub.

Solliciteren op de functie eigenaar Healthclub

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als eigenaar Healthclub dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor eigenaar Healthclub belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als eigenaar Healthclub. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Eigenaar Healthclub, CV Eigenaar Healthclub, sollicitatie Eigenaar Healthclub.

Interviews met eigenaar Healthclub

Marten Bergman (41) is eigenaar van Healthclub Bodytec Lounge.

                     
 
 
Waarom heb je een healthclub opgericht?
“Ongeveer twee jaar geleden maakten wij (ik en mijn huidige zakenpartners Roel van Nispen en Marcus Barendse) kennis met de techniek van EMS. Dit is sporten met Electro Spierstimulatie, welke tot mooie resultaten leidt. Hierbij train je twintig minuten in een vest met electroden, aangesloten aan een apparaat, dat impulsen naar acht belangrijke spiergroepen stuurt. Daarmee bereik je meer en dieper gelegen spiervezels dan normaal. 
 
Omdat wij vonden dat deze trainingsmethode maar mondjesmaat beschikbaar was en op een wijze die ons ...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen eigenaar Healthclub

Vacatures eigenaar healthclub

Op zoek naar een nieuwe baan als Eigenaar Healthclub? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eigenaar Healthclub. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Eigenaar Healthclub is iemand die, de naam zegt het al, eigenaar is van een healthclub (sportschool). Hij is verantwoordelijk voor het draaiende houden van een sportcentrum, met name op het gebied van organisatie en bedrijfsvoering.   De Eigenaar Healthclub moet ervoor zorgen dat de healthclub financieel gezond blijft en aantrekkelijk is voor klanten.

Beoordeling Eigenaar Healthclub

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Eigenaar Healthclub' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Eigenaar Healthclub

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep