U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Encyclopedist » Opleidingen

Opleidingen tot Encyclopedist

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Zou je graag Encyclopedist willen worden? Of ben je al Encyclopedist en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Encyclopedist, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Er bestaan geen specifieke opleidingen tot Encyclopedist. Wel is het belangrijk dat je geïnteresseerd bent in het onderwerp van de encyclopedie, goed kunt schrijven en het leuk vindt om onderzoek te doen. Meestal is hiervoor minimaal een HBO denk- en werkniveau nodig.  

Een studie in de richting van taal, communicatie of journalistiek is vaak erg nuttig om Encyclopedist te worden. Er zijn ook cursussen tekstschrijven. Ook studies in de richting van het onderwerp van de encyclopedie, bijvoorbeeld de studie Nederlands voor een encyclopedie over de Nederlandse Taalkunde, zijn belangrijk om mee te kunnen werken aan een encyclopedie over een specifiek onderwerp.