U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Energieadviseur

Energieadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een energieadviseur? Lees de functieomschrijving.

De Energieadviseur leert mensen hoe zij energie kunnen besparen. Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Dit kost onnodig veel geld en is niet goed voor het milieu. Het is de taak van de Energieadviseur de mensen hier bewust van te maken en te adviseren hoe zij energie kunnen besparen.

Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Denk hierbij aan het licht aanlaten in ruimtes waar op dat moment niemand is, de televisie of computer op stand-by laten staan, de verwarming hoog hebben staan, te lang douchen en geen spaarlampen gebruiken. Doordat de Energieadviseur de mensen hierop wijst, kunnen zij dit aanpassen en zo energie besparen.

Veel mensen willen best energie besparen en hiermee ook geld besparen. Bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens goed voor het milieu is. Mensen schakelen daarom de hulp van de Energieadviseur in. De Energieadviseur geeft hen advies. Het energieverbruik in een huishouden wordt bijgehouden op een energiemeter. Op de energierekening kan precies gezien worden hoeveel een huishouden aan energie betaalt. Hierdoor zijn veranderingen door de adviezen van de Energieadviseur ook goed te zien. De Energieadviseur bekijkt hoeveel energie een huishouden verbruikt en op welke manier energie bespaard kan worden en brengt aan de hand hiervan advies uit.

Mensen vonden ons op: Job Energieadviseur, Baan Energieadviseur, Energieadviseur Worden, Functie-eisen Energieadviseur, Verantwoordelijkheden Energieadviseur, Functieprofiel Energieadviseur, Wat doet een Energieadviseur, Werken als Energieadviseur.

Energieadviseur worden: Opleiding tot energieadviseur

Er zijn diverse (korte) opleidingen en cursussen beschikbaar om aan de slag te kunnen als Energieadviseur. De Energieadviseur leert hier alle inns en outs over energieverbruik en hoe hier op bespaard kan worden. Ook leert de Energieadviseur mensen hierin adviseren.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Energieadviseur, Energieadviseur Worden, Opleidingsniveau Energieadviseur, Scholing Energieadviseur, Studie Energieadviseur, Bijscholing Energieadviseur, Omscholing Energieadviseur.

Organisaties waar een energieadviseur doorgaans werkzaam is

De Energieadviseur kan voor een energiebedrijf of andere organisatie werken die mensen adviseert bij hun energiegebruik. Ook kan de Energieadviseur als zelfstandig ondernemer werken. De Energieadviseur is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Energieadviseur, Energieadviseur Worden, Opleidingsniveau Energieadviseur, Scholing Energieadviseur, Studie Energieadviseur, Bijscholing Energieadviseur, Omscholing Energieadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden energieadviseur

De Energieadviseur kan voor het advies een vast bedrag vragen of een deel van de besparing. Het salaris van de Energieadviseur is afhankelijk van waar de Energieadviseur werkt. Een Energieadviseur in dienst van een organisatie heeft vaak een vast loon en een Energieadviseur die zelfstandig ondernemer is, hanteert zijn eigen tarieven en is afhankelijk van de hoeveelheid klanten.

Mensen vonden ons op: Salaris Energieadviseur, Loon Energieadviseur, Wat verdien je als Energieadviseur, Salarisschaal Energieadviseur, Salarisindicatie Energieadviseur, Bonus Energieadviseur, CAO Energieadviseur, Brutoloon Energieadviseur, Nettoloon Energieadviseur, Vakantiedagen Energieadviseur, Pensioen Energieadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden energieadviseur

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Coachen
 • Financieel bewustzijn
Mensen vonden ons op: Kennis Energieadviseur, Vaardigheden Energieadviseur, Attitude Energieadviseur, Kwalificaties Energieadviseur, Competentieprofiel Energieadviseur.

Boeken voor het beroep energieadviseur

Wil je meer weten over het beroep energieadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je energieadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken energieadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Energieadviseur, Energieadviseur ebooks, boek Energieadviseur.

Persoonstypen energieadviseur

De Energieadviseur moet goed inzicht hebben in het energieverbruik en de mogelijkheden om energie te besparen (Waarnemer). Ook moet de Energieadviseur de mensen goed en deskundig kunnen adviseren (Gever). De Energieadviseur moet daarom beschikken over goede communicatieve vaardigheden.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Energieadviseur, Karakter Energieadviseur.

Netwerk energieadviseur

De Energieadviseur heeft veel contact met de klant. Dit kan een bedrijf zijn, maar meestal zijn het particulieren. De Energieadviseur moet hen adviseren over hun energieverbruik en hoe zij hierop kunnen besparen. De Energieadviseur die bij een organisatie werkzaam is, heeft daarnaast ook nog te maken met collega’s en een leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Energieadviseur, Medewerkers Energieadviseur.

Is het beroep energieadviseur iets voor jou?

Zou je graag energieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als energieadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Energieadviseur, beroepskeuzetest Energieadviseur, beroep Energieadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden energieadviseur

Er is vraag naar Energieadviseurs. Doorgroeimogelijkheden zijn er door bijvoorbeeld het starten van een eigen bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score energieadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep energieadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Energieadviseur, Promotie mogelijkheden Energieadviseur, Carriere Energieadviseur.

Solliciteren op de functie energieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als energieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor energieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als energieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Energieadviseur, CV Energieadviseur, sollicitatie Energieadviseur.

Interviews met energieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen energieadviseur

Vacatures energieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Energieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Energieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Energieadviseur leert mensen hoe zij energie kunnen besparen. Veel mensen gebruiken meer energie dan nodig is. Dit kost onnodig veel geld en is niet goed voor het milieu.

Beoordeling Energieadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Energieadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Energieadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep