U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Essayeur

Essayeur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een essayeur? Lees de functieomschrijving.

Een Essayeur is iemand die het gehalte van goud- en zilverwerken en munten controleert. De Essayeur voert kwaliteitscontroles uit op aangeleverde platina-, goud- en zilverwerken. Na goedkeuring krijgen de werken een teken met daarop het gehalte van de edelmetalen. Tevens staan op de werken de meestertekens van de makers.

Na de goedkeuring van de munten door de Essayeur kunnen de munten geslagen en verspreid worden. Het wordt dan een wettelijk betaalmiddel volgens de Muntwet. Andere voorwerpen die gemaakt zijn van platina, zilver of goud, moeten voldoen aan de eisen van de Waarborgwet van 1986

Mensen vonden ons op: Job Essayeur, Baan Essayeur, Essayeur Worden, Functie-eisen Essayeur, Verantwoordelijkheden Essayeur, Functieprofiel Essayeur, Wat doet een Essayeur, Werken als Essayeur.

Essayeur worden: Opleiding tot essayeur

 

Grondige kennis van edelmetalen is in dit beroep vanzelfsprekend van heel groot belang, dus een opleiding in die richting biedt de benodigde kennis. Er zijn verschillende MBO-opleidingen richting Edelmetalen en Goudsmid die deze kennis bieden. Een Essayeur is een Chemisch Analist, dus hij dient ook veel kennis te hebben van dit vakgebied. Er bestaan HBO-opleidingen tot Chemisch Analist. Deze duren vier jaar. Soms kan intern een twee jaar durende opleiding tot Essayeur worden gevolgd.

Eventuele cursussen houden de kennis van de Essayeur up to date.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Essayeur, Essayeur Worden, Opleidingsniveau Essayeur, Scholing Essayeur, Studie Essayeur, Bijscholing Essayeur, Omscholing Essayeur.

Organisaties waar een essayeur doorgaans werkzaam is

 

Een Essayeur is in dienst bij het Rijk. Het Rijk hoort bij de non-profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Essayeur, Essayeur Worden, Opleidingsniveau Essayeur, Scholing Essayeur, Studie Essayeur, Bijscholing Essayeur, Omscholing Essayeur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden essayeur

 

Hoeveel een Essayeur verdient, is niet bekend. Waarschijnlijk ligt het tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand.

Wat de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn voor een Essayeur, is ook niet bekend. Wellicht valt deze functie onder de cao Goud- en Zilvernijverheid. Daarin zijn ondermeer vakantietoeslag, pensioensregeling en reiskostenvergoeding vastgelegd. 

Mensen vonden ons op: Salaris Essayeur, Loon Essayeur, Wat verdien je als Essayeur, Salarisschaal Essayeur, Salarisindicatie Essayeur, Bonus Essayeur, CAO Essayeur, Brutoloon Essayeur, Nettoloon Essayeur, Vakantiedagen Essayeur, Pensioen Essayeur.

Competenties, skills & vaardigheden essayeur

 • Kritisch
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Essayeur, Vaardigheden Essayeur, Attitude Essayeur, Kwalificaties Essayeur, Competentieprofiel Essayeur.

Boeken voor het beroep essayeur

Wil je meer weten over het beroep essayeur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je essayeur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken essayeur te komen.

�l�mens de Chimie Docimastique, � l'Usage Des Orf�vres, Essayeurs, Et Affineurs (�d.1786) | de Ribaucourt P

Franstalig | Paperback | 9782012658509 | 334 pagina's

Elemens de chimie docimastique, a l'usage des orfevres, essayeurs, et affineurs ... par M. de Ribaucourt, ...Date de l'edition originale: 1786Ce livre est la reproduction fidele d'une oeuvre publiee avant 1920 et fait partie d'une collection de livres rei...

L'Art de l'Essayeur | Laurent Jean Chaudet

Franstalig | Paperback | 9785519175296 | 468 pagina's

This book, "L'art de l'essayeur," by Laurent Jean Chaudet, is a replication of a book originally published before 1835. It has been restored by human beings, page by page, so that you may enjoy it in a form as close to the original as possible....

Mensen vonden ons op: boeken voor Essayeur, Essayeur ebooks, boek Essayeur.

Persoonstypen essayeur

 

Een persoonstypen dat goed past bij een Essayeur is Perfectionist. Een Essayeur stelt kwaliteit boven alles en stelt hoge eisen aan de werken en munten. De Essayeur werkt heel nauwkeurig, is kritisch en gedisciplineerd. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Essayeur, Karakter Essayeur.

Netwerk essayeur

 

Een Essayeur werkt erg zelfstandig. Hij heeft over het algemeen niet veel contact met anderen. Wel komt hij in aanraking met de vervaardiger van de werken. Hij zal in contact komen met mensen die in dezelfde sector werkzaam zijn, zoals Goud- en Zilversmeden. Misschien heeft de Essayeur een Stagiair onder zijn hoede.

Mensen vonden ons op: Collega’s Essayeur, Medewerkers Essayeur.

Is het beroep essayeur iets voor jou?

Zou je graag essayeur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als essayeur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Essayeur, beroepskeuzetest Essayeur, beroep Essayeur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden essayeur

 

Het beroep ‘Essayeur’ is erg onbekend. Op internet zijn geen vacatures te vinden, dus het arbeidsperspectief is niet goed.

Bij goed functioneren kan een Essayeur steeds meer verantwoordelijkheden krijgen. Wellicht kan hij ook een stagiaire onder zijn hoede nemen.
 

Arbeidsmarktperspectief score essayeur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep essayeur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Essayeur, Promotie mogelijkheden Essayeur, Carriere Essayeur.

Solliciteren op de functie essayeur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als essayeur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor essayeur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als essayeur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Essayeur, CV Essayeur, sollicitatie Essayeur.

Interviews met essayeur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen essayeur

Vacatures essayeur

Op zoek naar een nieuwe baan als Essayeur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Essayeur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Essayeur is iemand die het gehalte van goud- en zilverwerken en munten controleert. De Essayeur voert kwaliteitscontroles uit op aangeleverde platina-, goud- en zilverwerken. Na goedkeuring krijgen de werken een teken met daarop het gehalte van de edelmetalen.

Beoordeling Essayeur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Essayeur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Essayeur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep