U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Eurocommissaris

Eurocommissaris worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een eurocommissaris? Lees de functieomschrijving.

 

In totaal 27 leden van de 27 lidstaten van de Europese Unie vormen de Europese Commissie. De Eurocommissaris heeft als taak het behartigen van het algemeen belang van de Europese Unie. Iedere commissaris heeft zijn eigen specialiteit en de portefeuille die daarmee samen gaat.
Elke lidstaat mag één Eurocommissaris voorstellen, na overleg met de voorzitter van de Europese Commissie. Na goedkeuring door het Europees Parlement en de Europese Raad wordt de commissarissen dan definitief geïnstalleerd. De Eurocommissaris vertegenwoordigt niet het belang van de lidstaat van herkomst, maar het belang van de Europese Unie in zijn algemeenheid. De Commissie fungeert als collectief orgaan, waarin bij meerderheid wordt besloten.
 
Elke vijf jaar wordt de samenstelling van de Commissie opnieuw bezien, na de verkiezing van het Europees Parlement.  Het nieuwe Europees Parlement kan dan het vertrouwen uitspreken in de voorzitter van de Commissie die door de lidstaten is aangewezen, zodat de nieuwe voorzitter in overleg met de regeringen van de lidstaten zijn toekomstige Commissie samenstelt. Het Parlement kan zich hierna uitspreken over de volledige Commissie door middel van een stemming. Nadat de nieuwe Commissie het vertrouwen van het Parlement heeft gekregen, kan zij officieel haar functies op zich nemen.
 
Op het moment is de Nederlandse Eurocommissaris Neelie Kroes. Zij heeft de portefeuille 'Digitale Agenda', en heeft van 2004 tot 2009 de portefeuille 'Mededinging' gehad
Mensen vonden ons op: Job Eurocommissaris, Baan Eurocommissaris, Eurocommissaris Worden, Functie-eisen Eurocommissaris, Verantwoordelijkheden Eurocommissaris, Functieprofiel Eurocommissaris, Wat doet een Eurocommissaris, Werken als Eurocommissaris.

Eurocommissaris worden: Opleiding tot eurocommissaris

Hoewel nergens een formele eis bestaat betreffende de vooropleiding voor een Eurocommissaris, is het duidelijk dat een hoog opleidingsniveau vereist is. Eurocommissaris is één van de verantwoordelijkste banen voor Nederlandse politici. Omdat de Eurocommissaris met een speciale portefeuille is belast, is het noodzakelijk know-how te hebben op dat gebied. Een relevante studie is dus vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Eurocommissaris, Eurocommissaris Worden, Opleidingsniveau Eurocommissaris, Scholing Eurocommissaris, Studie Eurocommissaris, Bijscholing Eurocommissaris, Omscholing Eurocommissaris.

Organisaties waar een eurocommissaris doorgaans werkzaam is

De Europese Commissie vertegenwoordigt de belangen van de Unie en al zijn onderdanen. Het is dus een politieke non-profit instelling. Tuurlijk wordt er veel aandacht besteed aan efficientië, aangezien de financiering gebeurt door alle lidstaten en Nederlandse belastingbetalers dus ook meebetalen aan het werk van de Commissie

Mensen vonden ons op: Studeren voor Eurocommissaris, Eurocommissaris Worden, Opleidingsniveau Eurocommissaris, Scholing Eurocommissaris, Studie Eurocommissaris, Bijscholing Eurocommissaris, Omscholing Eurocommissaris.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden eurocommissaris

Standaard verdient de Eurocommissaris een salaris van 19.909,89 euro per maand, wat een jaarsalaris van 238.918,70 euro betekent. Daarnaast krijgen ze een woonvergoeding die 15% van het salaris bedraagt, dus 35.837,81 euro per jaar. Tevens is er de maandelijkse representatievergoeding van 607 euro, oftewel 7284 euro op jaarbasis. Alles bij elkaar maakt dat een jaarlijks inkomen van 282.040,50, exclusief pensioenrechten.

Mensen vonden ons op: Salaris Eurocommissaris, Loon Eurocommissaris, Wat verdien je als Eurocommissaris, Salarisschaal Eurocommissaris, Salarisindicatie Eurocommissaris, Bonus Eurocommissaris, CAO Eurocommissaris, Brutoloon Eurocommissaris, Nettoloon Eurocommissaris, Vakantiedagen Eurocommissaris, Pensioen Eurocommissaris.

Competenties, skills & vaardigheden eurocommissaris

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Onafhankelijkheid
 • Onderhandelen
 • Kennis van talen
 • Politieke vaardigheden
Mensen vonden ons op: Kennis Eurocommissaris, Vaardigheden Eurocommissaris, Attitude Eurocommissaris, Kwalificaties Eurocommissaris, Competentieprofiel Eurocommissaris.

Boeken voor het beroep eurocommissaris

Wil je meer weten over het beroep eurocommissaris? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je eurocommissaris bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken eurocommissaris te komen.

Grensverkenningen | F. Bolkestein

dagboek van een Eurocommissaris - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789035128217 | 322 pagina's

Grensverkenningen 1e druk is een boek van F. Bolkestein uitgegeven bij Bakker. ISBN 9789035128217 Grensverkenningen is het dagboek dat Bolkestein bijhield tijdens zijn ambtsperiode als Eurocommissaris. Het boek geeft een onthullend beeld achter de scherme...

Carfree Design Manual | J.H. Crawford

Voorwoord Eurocommissaris Stavros Dimas - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789057270604 | 600 pagina's

This enticing manual shows how to design sustainable, carfree cities that meet the needs and desires of their inhabitants. Based on walking, bicycling, and public transport, this comprehensive handbook offers a fresh look at city design. The book proposes...

Mijn Jaren In Europa | Karel van Miert

herinneringen van een eurocommissaris - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789020941500 | 342 pagina's

* De politieke bestseller van het najaar * De strijdlustige hoeder van de eerlijke concurrentie spreekt * Een intrigerende blik in het hart van het Europese beslissingsniveau Een van de vragen die Karel Van Miert tijdens zijn ambtsperiode als Europees com...

Mensen vonden ons op: boeken voor Eurocommissaris, Eurocommissaris ebooks, boek Eurocommissaris.

Persoonstypen eurocommissaris

De Eurocommissaris is onafhankelijk van zijn lidstaat, maar vertegenwoordigd het belang van de Unie. Hij is resultaatgericht, en is een precieze werker. Hij heeft vrijwel altijd meerdere projecten lopen, en kan dus goed multi-tasken. Het is belangrijk dat de Eurocommissaris veel doorzettingsvermogen heeft bij het uitvoering van de projecten. Ook moet hij tactisch zijn in de politiek. Veel projecten kunnen alleen door samenwerking tot stand komen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Eurocommissaris, Karakter Eurocommissaris.

Netwerk eurocommissaris

Onder elke Eurocommissaris is een heel ambtelijk apparaat bezig om het door hem uitgestippelde beleid zo goed mogelijk voor te bereiden en uit te voeren. De Eurocommissaris geeft leiding en overlegt dus zeer vaak met leden van zijn staf, waaronder de Directeuren-Generaal, de hoogste bazen van deze afdelingen. Verder overlegt hij natuurlijk in de Commissie zelf, en met mensen die verstand hebben van de zaken waarover een Eurocommissaris beslist. Om de Commissie heen bestaan ook een aantal adviesorganen, zoals het Economisch en Sociaal Comité en het Comité van de Regio's.

Mensen vonden ons op: Collega’s Eurocommissaris, Medewerkers Eurocommissaris.

Is het beroep eurocommissaris iets voor jou?

Zou je graag eurocommissaris willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als eurocommissaris bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Eurocommissaris, beroepskeuzetest Eurocommissaris, beroep Eurocommissaris kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden eurocommissaris

Elke lidstaat mag maar één Eurocommissaris leveren, dus de kansen om Eurocommissaris te worden zijn sterk beperkt. Je moet hebben laten zien dat jij dé expert bent op het gebied van de portefeuille die Nederland mag vervullen. Dit kan door oa. je werkzaamheden en publicaties op dat gebied.

Als Eurocommissaris sta je al vrij hoog op de ladder. De hoogste baas van Europa is de voorzitter van de Europese Commissie. Hij heeft 7 vice-voorzitters in de Commissie zitten.

Arbeidsmarktperspectief score eurocommissaris

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep eurocommissaris. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Eurocommissaris, Promotie mogelijkheden Eurocommissaris, Carriere Eurocommissaris.

Solliciteren op de functie eurocommissaris

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als eurocommissaris dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor eurocommissaris belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als eurocommissaris. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Eurocommissaris, CV Eurocommissaris, sollicitatie Eurocommissaris.

Interviews met eurocommissaris

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen eurocommissaris

Vacatures eurocommissaris

Op zoek naar een nieuwe baan als Eurocommissaris? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Eurocommissaris. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   In totaal 27 leden van de 27 lidstaten van de Europese Unie vormen de Europese Commissie. De Eurocommissaris heeft als taak het behartigen van het algemeen belang van de Europese Unie. Iedere commissaris heeft zijn eigen specialiteit en de portefeuille die daarmee samen gaat.

Beoordeling Eurocommissaris

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Eurocommissaris' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Eurocommissaris

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er worden bedragen genoemd van ruim 19000 tot ruim 20000 Euro. Per week, maand of jaar?

Door: Jan Giesen

Beste Jan,lezen is waarschijnlijk niet jouw sterkste punt.Lees de arbeidsvoorwaarden van de Eurocommissaris nog maar een keer door.Als dit nog onduidelijkheden oplevert dan reageer je nog maar een keer.M.vr.gr.Willem

Door: Willem

En Jan,is het al duidelijk?

Door: Henk

Jan,lees niet zo snel.Gr.

Door: Edo

Waar blijft Jan?

Door: Pieter

Reageer op dit beroep