U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Evangelist

Evangelist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een evangelist? Lees de functieomschrijving.

Een Evangelist is iemand die het evangelie (“goede boodschap”) verspreidt. Een Evangelist kan zich bezighouden met  verschillende zaken.

Evangelisten hebben evangeliën geschreven, zoals Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.

Tegenwoordig wordt echter iemand bedoeld die de christelijke leer uitdraagt en/of voorganger is bij bijeenkomsten om het geloof te verspreiden. De Evangelist vertelt mensen Bijbelse verhalen over het leven, sterven en de opstanding van Jezus en hoopt mensen te overtuigen van de correctheid van het christelijke geloof. De Evangelist geeft lezingen, spreekt in kerken en op conferenties en biedt ondersteuning aan kerken.

Soms schrijft een Evangelist tevens christelijke boeken of artikelen.

Mensen vonden ons op: Job Evangelist, Baan Evangelist, Evangelist Worden, Functie-eisen Evangelist, Verantwoordelijkheden Evangelist, Functieprofiel Evangelist, Wat doet een Evangelist, Werken als Evangelist.

Evangelist worden: Opleiding tot evangelist

Er is geen specifieke opleiding tot Evangelist. Vaak hebben Evangelisten een opleiding gevolgd die godsdiensten behandelt, zoals Theologie (universitair). Vaak hebben Evangelisten echter een heel andere of helemaal geen opleiding gevolgd.

Evangelisten hebben hun kennis over de Bijbel bijvoorbeeld opgedaan van hun ouders, mensen uit hun omgeving of school. Ze kunnen ook kennis opdoen door middel van zelfstudie.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Evangelist, Evangelist Worden, Opleidingsniveau Evangelist, Scholing Evangelist, Studie Evangelist, Bijscholing Evangelist, Omscholing Evangelist.

Organisaties waar een evangelist doorgaans werkzaam is

In Nederland is er een toename van Evangelisten en andere geestelijk werkers die niet verbonden zijn aan een kerkgenootschap. De Evangelist spreekt bijvoorbeeld als vrijwilliger op conferenties.

Evangelisten kunnen ondersteund worden door de kerk en de gemeente. Ze kunnen op verschillende manieren verbonden zijn aan een stichting. Ze kunnen kiezen voor een loondienstverband, zodat de stichting een ‘gewone’ werkgever is. Ook kunnen Evangelisten als zelfstandige werkzaamheden aanbieden aan een kerkgenootschap.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Evangelist, Evangelist Worden, Opleidingsniveau Evangelist, Scholing Evangelist, Studie Evangelist, Bijscholing Evangelist, Omscholing Evangelist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden evangelist

Soms werkt een Evangelist als zelfstandige of als vrijwilliger. Werkt hij in loondienst, dan kan hij waarschijnlijk rekenen op een salaris van €1000,- tot €2500,- bruto per maand. Hoeveel het bedrag precies is, is niet duidelijk. Soms krijgt de Evangelist een vergoeding voor vervoerskosten en andere onkosten. 

Mensen vonden ons op: Salaris Evangelist, Loon Evangelist, Wat verdien je als Evangelist, Salarisschaal Evangelist, Salarisindicatie Evangelist, Bonus Evangelist, CAO Evangelist, Brutoloon Evangelist, Nettoloon Evangelist, Vakantiedagen Evangelist, Pensioen Evangelist.

Competenties, skills & vaardigheden evangelist

 • Integriteit
 • Discipline
 • Motiveren
 • Conflicten beheersen
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Evangelist, Vaardigheden Evangelist, Attitude Evangelist, Kwalificaties Evangelist, Competentieprofiel Evangelist.

Boeken voor het beroep evangelist

Wil je meer weten over het beroep evangelist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je evangelist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken evangelist te komen.

Jezus & de vijfde evangelist | Fik Meijer

en de vijfde evangelist - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025300371 | 352 pagina's

Het jaar 30, ongeveer. Jezus van Nazaret zwerft door Galilea. Hij predikt zijn boodschap van het naderend koninkrijk van God. In een verdeelde samenleving, verscheurd door conflicten tussen Joden en Romeinen en tussen Joden onderling, spreekt dat veel men...

Mijn kleine evangelie | Lev Tolstoj

korte uiteenzetting van de boeken der vier evangelisten - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789061319863 | 207 pagina's

...

Mijn kleine evangelie | Lev Tolstoj

korte uiteenzetting van de boeken der vier Evangelisten - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789061319993 | 207 pagina's

Mijn kleine evangelie...

Mensen vonden ons op: boeken voor Evangelist, Evangelist ebooks, boek Evangelist.

Persoonstypen evangelist

Persoonstypen die passen bij een Evangelist zijn Gever en Bemiddelaar.

Een Evangelist is over het algemeen behulpzaam, sociaal gevoelig, mensenlievend en ondersteunend. De Evangelist trekt zich het lot van mensen aan en probeert hen te helpen (Gever).

Tevens is de Evangelist aardig en geduldig. Hij streeft naar een harmonieuze omgeving en wil conflicten vermijden (Bemiddelaar).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Evangelist, Karakter Evangelist.

Netwerk evangelist

Vanzelfsprekend heeft de Evangelist contact met gelovigen. Samen bestuderen zij het geloof. Ook heeft de Evangelist contact met niet-gelovigen. Hij vertelt Bijbelse verhalen en probeert hen over te halen zich te verdiepen in de christelijke leer.

Een Evangelist die verbonden is aan een kerkgenootschap heeft tevens contact met andere geestelijke werkers, zoals dominees en predikanten.

Als een Evangelist christelijke boeken schrijft, komt hij onder andere in aanraking met de uitgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Evangelist, Medewerkers Evangelist.

Is het beroep evangelist iets voor jou?

Zou je graag evangelist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als evangelist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Evangelist, beroepskeuzetest Evangelist, beroep Evangelist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden evangelist

Hoe succesvol een Evangelist is en hoeveel werk hij heeft, ligt vaak aan hemzelf. Een Evangelist kan zich als spreker aanbieden op verschillende conferenties en bijeenkomsten. Ook kan hij godsdienstige boeken uitbrengen. Ook bij kerken zijn Evangelisten welkom. Wel dient hij dan flexibel te zijn wat betreft de locatie.

Eventueel kan een Evangelist doorgroeien naar een functie als Pastoor, Priester, Dominee of Predikant. Dit gaat echter niet zomaar. Voorwaarde is dat hij de juiste opleiding heeft gevolgd! Om Pastoor te worden, moet men bijvoorbeeld eerst Priester zijn geweest. Hiervoor is weer een priesteropleiding in een seminarie nodig.

Arbeidsmarktperspectief score evangelist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep evangelist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Evangelist, Promotie mogelijkheden Evangelist, Carriere Evangelist.

Solliciteren op de functie evangelist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als evangelist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor evangelist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als evangelist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Evangelist, CV Evangelist, sollicitatie Evangelist.

Interviews met evangelist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen evangelist

Vacatures evangelist

Op zoek naar een nieuwe baan als Evangelist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Evangelist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Evangelist is iemand die het evangelie (“goede boodschap”) verspreidt. Een Evangelist kan zich bezighouden met  verschillende zaken. Evangelisten hebben evangeliën geschreven, zoals Johannes, Lucas, Marcus en Matteüs.

Beoordeling Evangelist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Evangelist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Evangelist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep