U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Explantatiemedewerker

Explantatiemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een explantatiemedewerker? Lees de functieomschrijving.

 

Een Explantatiemedewerker is iemand die tijdens de orgaandonatieprocedure bepaalde organen uit het menselijk lichaam haalt. Een Explantatieteam bestaat uit artsen en speciaal opgeleide Explantatiemedewerkers. De explantatie van hartkleppen en botweefsel wordt over het algemeen door de arts uitgevoerd, de explantatie van hoornvlies en huid wordt gedaan door de speciaal opgeleide en ervaren Explantatiemedewerkers.

Een Explantatiemedewerker heeft heel veel kennis over organen en transplantaties. Hij weet goed wat hij moet doen, kent de risico´s, werkt zeer nauwkeurig en voorzichtig en hij heeft kennis van de hygiëneregels.

Mensen vonden ons op: Job Explantatiemedewerker, Baan Explantatiemedewerker, Explantatiemedewerker Worden, Functie-eisen Explantatiemedewerker, Verantwoordelijkheden Explantatiemedewerker, Functieprofiel Explantatiemedewerker, Wat doet een Explantatiemedewerker, Werken als Explantatiemedewerker.

Explantatiemedewerker worden: Opleiding tot explantatiemedewerker

 

Een Explantatiemedewerker heeft een medische WO-studie gedaan. Meestal heeft hij Geneeskunde gestudeerd en heeft hij zich door middel van studie en cursussen gespecialiseerd in donortransplantaties.

De basisopleiding Geneeskunde duurt zes jaar. De laatste twee jaar van die zes jaar moeten stages worden gelopen. Na deze basisopleiding moet iemand zich nog zo’n drie tot zes jaar specialiseren.

Een Explantatiemedewerker moet goed op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in zijn vakgebied. Daarom dient hij zich bij te scholen en congressen en dergelijke te bezoeken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Explantatiemedewerker, Explantatiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Explantatiemedewerker, Scholing Explantatiemedewerker, Studie Explantatiemedewerker, Bijscholing Explantatiemedewerker, Omscholing Explantatiemedewerker.

Organisaties waar een explantatiemedewerker doorgaans werkzaam is

 

Een Explantatiemedewerker is werkzaam bij een Orgaancentrum of bij een Ziekenhuis. Dit zijn non-profitorganisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Explantatiemedewerker, Explantatiemedewerker Worden, Opleidingsniveau Explantatiemedewerker, Scholing Explantatiemedewerker, Studie Explantatiemedewerker, Bijscholing Explantatiemedewerker, Omscholing Explantatiemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden explantatiemedewerker

 

Hoeveel een Explantatiemedewerker verdient, is niet bekend. Hij kan waarschijnlijk rekenen op zo’n €3500,- tot €10.000,- bruto per maand.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld acht procent vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Explantatiemedewerker, Loon Explantatiemedewerker, Wat verdien je als Explantatiemedewerker, Salarisschaal Explantatiemedewerker, Salarisindicatie Explantatiemedewerker, Bonus Explantatiemedewerker, CAO Explantatiemedewerker, Brutoloon Explantatiemedewerker, Nettoloon Explantatiemedewerker, Vakantiedagen Explantatiemedewerker, Pensioen Explantatiemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden explantatiemedewerker

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Stressbestendigheid
 • Omgaan met details
 • Luisteren
 • Durf
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Explantatiemedewerker, Vaardigheden Explantatiemedewerker, Attitude Explantatiemedewerker, Kwalificaties Explantatiemedewerker, Competentieprofiel Explantatiemedewerker.

Boeken voor het beroep explantatiemedewerker

Wil je meer weten over het beroep explantatiemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je explantatiemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken explantatiemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Explantatiemedewerker, Explantatiemedewerker ebooks, boek Explantatiemedewerker.

Persoonstypen explantatiemedewerker

 

Persoonstypen die passen bij een Explantatiemedewerker zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Explantatiemedewerker is intellectueel en analytisch. Hij heeft veel kennis en werkt zeer nauwkeurig (Waarnemer).

Tevens is een Explantatiemedewerker gedreven, zelfverzekerd en besluitvaardig (Succesvolle Werker). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Explantatiemedewerker, Karakter Explantatiemedewerker.

Netwerk explantatiemedewerker

 

Een Explantiemedewerker werkt in een Explantatieteam. Hij werkt dus samen met andere Explantatiemedewerkers. Ook werkt een Explantiemedewerker samen met andere medisch specialisten die bij het uitnemen van de organen aanwezig zijn, zoals Chirurgen en Operatieassistenten. Tevens komt de Explantatiemedewerker in aanraking met ander medisch personeel, zoals Verplegers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Explantatiemedewerker, Medewerkers Explantatiemedewerker.

Is het beroep explantatiemedewerker iets voor jou?

Zou je graag explantatiemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als explantatiemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Explantatiemedewerker, beroepskeuzetest Explantatiemedewerker, beroep Explantatiemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden explantatiemedewerker

 

Voor Explantatiemedewerkers is waarschijnlijk altijd wel een baan te vinden. Het uitnemen van organen is werk dat nooit verdwijnt. Bovendien zijn er maar weinig mensen die zo gespecialiseerd opgeleid zijn. Er is dus altijd vraag naar ervaren, goed opgeleide Explantatiemedewerkers.

Arbeidsmarktperspectief score explantatiemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep explantatiemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Explantatiemedewerker, Promotie mogelijkheden Explantatiemedewerker, Carriere Explantatiemedewerker.

Solliciteren op de functie explantatiemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als explantatiemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor explantatiemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als explantatiemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Explantatiemedewerker, CV Explantatiemedewerker, sollicitatie Explantatiemedewerker.

Interviews met explantatiemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen explantatiemedewerker

Vacatures explantatiemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Explantatiemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Explantatiemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Explantatiemedewerker is iemand die tijdens de orgaandonatieprocedure bepaalde organen uit het menselijk lichaam haalt. Een Explantatieteam bestaat uit artsen en speciaal opgeleide Explantatiemedewerkers. De explantatie van hartkleppen en botweefsel wordt over het algemeen door de arts uitgevoerd, de explantatie van hoornvlies en huid wordt gedaan door de speciaal opgeleide en ervaren Explantatiemedewerkers.

Beoordeling Explantatiemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Explantatiemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Explantatiemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep