U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Export Manager

Export Manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een export Manager? Lees de functieomschrijving.

De Export Manager houdt zich bezig met het in- en verkopen van Nederlandse producten in het buitenland. Meestal werkt de Export Manager voor een groot Nederlands (export)bedrijf, maar hij kan ook voor zichzelf werken. Binnen een bedrijf wordt de Export Manager verteld welke producten hij moet exporteren, verder is men doorgaans vrij om zelf contacten te leggen en alles te regelen.

De Export Manager moet ervoor zorgen dat hij producten in Nederland koopt, kopers voor deze producten in het buitenland vindt en dat de producten zonder problemen in het buitenland geleverd worden. Een goede kennis van het zakenleven en van in- en uitvoerwetten is essentieel. De Export Manager voert niet alleen overleg met kopers, maar ook met vervoersbedrijven. Goede communicatieve vaardigheden helpen hierbij, maar kennis van de cultuur en taal van het land kan ook enorm helpen.

Een Export Manager brengt veel tijd in het buitenland door, maar zit ook veel achter zijn bureau. Er komen veel regeltjes en praktische aspecten kijken bij het werk van de Export Manager en hij kan dus niet de hele tijd doorbrengen met netwerken en in het buitenland zitten. 

Mensen vonden ons op: Job Export Manager, Baan Export Manager, Export Manager Worden, Functie-eisen Export Manager, Verantwoordelijkheden Export Manager, Functieprofiel Export Manager, Wat doet een Export Manager, Werken als Export Manager.

Export Manager worden: Opleiding tot export Manager

Een van de meest directe routes naar een baan als Export Manager is een diploma in International Business (HBO/WO). Soortgelijke opleidingen, zoals Economie, zijn ook geschikt. Ervaren Export Managers doen er goed aan een MBA te halen om zich zodoende blijvend te ontwikkelen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Export Manager, Export Manager Worden, Opleidingsniveau Export Manager, Scholing Export Manager, Studie Export Manager, Bijscholing Export Manager, Omscholing Export Manager.

Organisaties waar een export Manager doorgaans werkzaam is

De Export Manager werkt bij een exportbedrijf, een groot internationaal bedrijf, of voor zichzelf. In al deze organisaties ligt de nadruk voor de Export Manager op handel en winst maken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Export Manager, Export Manager Worden, Opleidingsniveau Export Manager, Scholing Export Manager, Studie Export Manager, Bijscholing Export Manager, Omscholing Export Manager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden export Manager

Het salaris van een Export Manager zal ongeveer tussen de €3675 en €6000 liggen. Als men een eigen exportbedrijf opzet, zullen de arbeidsvoorwaarden heel anders geregeld zijn dan wanneer men in loondienst werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Export Manager, Loon Export Manager, Wat verdien je als Export Manager, Salarisschaal Export Manager, Salarisindicatie Export Manager, Bonus Export Manager, CAO Export Manager, Brutoloon Export Manager, Nettoloon Export Manager, Vakantiedagen Export Manager, Pensioen Export Manager.

Competenties, skills & vaardigheden export manager

 • Organiseren
 • Netwerken
 • Conceptueel denken
 • Sociabiliteit
 • Overtuigen
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Export Manager, Vaardigheden Export Manager, Attitude Export Manager, Kwalificaties Export Manager, Competentieprofiel Export Manager.

Boeken voor het beroep export manager

Wil je meer weten over het beroep export manager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je export manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken export manager te komen.

Export Manager Only Because... Full Time Multitasking Ninja Is Not an Actual Job Title | Ninja Publishing

Blank Lined Journal - Engels | Paperback | 9781092647182 | 112 pagina's

...

Appunti di viaggio di un Export Manager | Massimo Contri

Internazionalizzazione e digitalizzazione insieme! - Italiaanstalig | E-book | 9788822826268

L'apertura verso i mercati internazionali ed i processi di digitalizzazione sono i due driver di sviluppo su cui le aziende italiane ed europee possono costruire il proprio futuro. I due temi vengono molto spesso trattati in maniera separata: molte aziend...

Manuale dell'export manager. Politiche e tecniche di penetrazione dei mercati esteri | Antonio Foglio

Politiche e tecniche di penetrazione dei mercati esteri - Italiaanstalig | E-book | 9788891724991

Tutto sulle tecniche di marketing, di promozione e di gestione delle vendite all'estero. NOTA DELL'EDITORE: la versione PDF di questo ebook è visualizzabile su Pc, Mac e tablet; tutte le altre versioni sono ottimizzate per la lettura su tablet....

Mensen vonden ons op: boeken voor Export Manager, Export Manager ebooks, boek Export Manager.

Persoonstypen export Manager

De Export Manager moet het leuk vinden om andere culturen te ontdekken en steeds op andere omstandigheden in te spelen, om zo de goede producten bij de goede mensen terecht te laten komen (Levensgenieter). Om producten succesvol bij koper te krijgen en met winst te verkopen, moet de Export Manager er ook op gericht zijn om op een efficiënte manier alle juridische, technische en praktische aspecten van het werk af te handelen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Export Manager, Karakter Export Manager.

Netwerk export Manager

De Export Manager heeft vele contacten. In Nederland communiceert hij met de verkopers van producten en de exporteurs die de producten gaan vervoeren. In het buitenland is het belangrijk om veel contacten te hebben zodat hij voor diverse producten een goede afzetmarkt kan vinden. Daarnaast moet hij onderhandelen met de douanediensten van beide landen, om de producten in- en uitgevoerd te krijgen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Export Manager, Medewerkers Export Manager.

Is het beroep export Manager iets voor jou?

Zou je graag export Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als export Manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Export Manager, beroepskeuzetest Export Manager, beroep Export Manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden export Manager

Er zijn maar weinig mogelijkheden om direct als Export Manager aan de slag te gaan. Vaak komt men vanuit een lagere functie of een internship binnen. Voor succesvolle Export Manager zijn er verder wel voldoende mogelijkheden om door te groeien in het exportmanagement.

Arbeidsmarktperspectief score export Manager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep export Manager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Export Manager, Promotie mogelijkheden Export Manager, Carriere Export Manager.

Solliciteren op de functie export Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als export Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor export Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als export Manager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Export Manager, CV Export Manager, sollicitatie Export Manager.

Interviews met export Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen export Manager

Vacatures export manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Export Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Export Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Export Manager houdt zich bezig met het in- en verkopen van Nederlandse producten in het buitenland. Meestal werkt de Export Manager voor een groot Nederlands (export)bedrijf, maar hij kan ook voor zichzelf werken. Binnen een bedrijf wordt de Export Manager verteld welke producten hij moet exporteren, verder is men doorgaans vrij om zelf contacten te leggen en alles te regelen.

Beoordeling Export Manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Export Manager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Export Manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep