U bevindt zich hier: Home » Beroepen » External Auditor

External Auditor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een external Auditor? Lees de functieomschrijving.

Een External Auditor wordt door een bedrijf ingehuurd om zaken als bedrijfsprocessen, interne rapportages, financiele rapporten en dergelijke te onderzoeken en te controleren. Ook controleert de External Auditor de Internal Auditor. Deze doet hetzelfde werk, alleen dan frequenter en in dienst van het bedrijf. Ook zaken als veiligheid, arbeidsomstandigheden en meer van dit soort ethische kwesties worden door de External Auditor gecontroleerd. De primaire rol blijft echter het vertrouwen van belanghebbenden (aandeelhouders, leveranciers) in het bedrijf bevestigen.

Bedrijven zijn niet verplicht een External Auditor in te schakelen, maar bedrijven die een internal auditor in dienst hebben maken wel vaak gebruik van hun expertise. In de Verenigde Staten zijn bedrijven verplicht om een External Auditor in dienst te nemen, wanneer zij deel zijn van de New York Stoch Exchange (NYSE). Enkele Nederlandse bedrijven zijn het daarom ook verplicht. Het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) stimuleert het gebruik van External Auditors, zodat de internal auditors ook gecontroleerd kunnen worden. Een External Auditor oordeelt niet over het beheer van een bedrijf. Wel geeft hij een oordeel over de verklaringen van het bedrijf, mochten deze niet overeenkomen met zijn eigen bevindingen.

Mensen vonden ons op: Job External Auditor, Baan External Auditor, External Auditor Worden, Functie-eisen External Auditor, Verantwoordelijkheden External Auditor, Functieprofiel External Auditor, Wat doet een External Auditor, Werken als External Auditor.

External Auditor worden: Opleiding tot external Auditor

Om als External Auditor aan de slag te gaan, moet je een WO Master hebben in Accountancy of Bedrijfskunde. Zonder ervaring wordt het echter nog steeds moeilijk en zeker vier á vijf jaar ervaring in de financiële sector is een vereiste. Beheersing van het Engels en kennis van bepaalde software is meestal ook vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor External Auditor, External Auditor Worden, Opleidingsniveau External Auditor, Scholing External Auditor, Studie External Auditor, Bijscholing External Auditor, Omscholing External Auditor.

Organisaties waar een external Auditor doorgaans werkzaam is

External Auditors werken altijd bij een commercieel bedrijf. Ze worden wel ingehuurd door non-profit organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor External Auditor, External Auditor Worden, Opleidingsniveau External Auditor, Scholing External Auditor, Studie External Auditor, Bijscholing External Auditor, Omscholing External Auditor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden external Auditor

Met de juiste ervaring van vier á vijf jaar bedragen salarissen tussen de €3740 en €7500 per maand. Arbeidsomstandigheden zijn goed en men komt veel in contact met nieuwe mensen. Leasecontracten met betrekking tot telefoon, laptop en/of auto zijn niet ongebruikelijk.

Mensen vonden ons op: Salaris External Auditor, Loon External Auditor, Wat verdien je als External Auditor, Salarisschaal External Auditor, Salarisindicatie External Auditor, Bonus External Auditor, CAO External Auditor, Brutoloon External Auditor, Nettoloon External Auditor, Vakantiedagen External Auditor, Pensioen External Auditor.

Competenties, skills & vaardigheden external auditor

 • Discipline
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Financieel bewustzijn
 • Onafhankelijkheid
 • Zelfsturing
 • Analytisch
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis External Auditor, Vaardigheden External Auditor, Attitude External Auditor, Kwalificaties External Auditor, Competentieprofiel External Auditor.

Boeken voor het beroep external auditor

Wil je meer weten over het beroep external auditor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je external auditor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken external auditor te komen.

I Can't Keep Calm Because I Am An External Auditor | Blue Stone Publishers

Motivational: 6X9 unlined 129 pages Notebook writing journal - Engels | Paperback | 9781077331808 | 122 pagina's

...

Role of External Auditors in Corporate Governance and Financial Reporting | Prof Marianne Ojo

Capital and Liquidity Requirments, and the Finance Theory - Engels | Druk: 2 | Paperback | 9781499292060 | 130 pagina's

The Role of External Auditors in Corporate Governance and Financial Reporting not only recommends means whereby a variety of internal issues can be addressed but also considers various ways in which the external auditor and audit committees contribute to ...

Review of Internal Control Systems | Boniface Kalinda Mulli

FINANCE MANAGERS VS INTERNAL AUDITORS AND EXTERNAL AUDITORS - Engels | Paperback | 9783844304992 | 72 pagina's

Internal Control Systems have continued to be a major concern in governance and this importance has been magnified in the recent years due to global increase in financial scandals and malpractices.Reports by various watchdog organisations have continued t...

Mensen vonden ons op: boeken voor External Auditor, External Auditor ebooks, boek External Auditor.

Persoonstypen external Auditor

Een External Auditor moet onafhankelijk kunnen oordelen en heeft oog voor detail. Hij blijft volhardend in zijn mening en laat zich niet makkelijk uit het veld slaan. Hij is betrouwbaar, analytisch en zal eventuele fouten ontdekken. (Waarnemer).  Met een kritische blik worden fouten en onjuistheden eerder ontdekt, of überhaupt ontdekt, en zal de External Auditor beter presteren. Ook is hij eerlijk en betrouwbaar, zodat externe belanghebbenden weten dat zij juist worden voorgelicht (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid External Auditor, Karakter External Auditor.

Netwerk external Auditor

Intern komt de External Auditor voornamelijk met zijn baas of manager in contact en zijn team van auditors. De baas of manager geeft de opdrachten, terwijl met het team hieraan gewerkt wordt. Het netwerk bestaat vooral uit klanten, aangezien je als External Auditor veel bij andere bedrijven bent. Klanten leveren informatie en krijgen adviezen.

Mensen vonden ons op: Collega’s External Auditor, Medewerkers External Auditor.

Is het beroep external Auditor iets voor jou?

Zou je graag external Auditor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als external Auditor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze External Auditor, beroepskeuzetest External Auditor, beroep External Auditor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden external Auditor

Als External Auditor zijn er genoeg mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Het is een beroep dat onder andere vanwege de economische crisis aan populariteit heeft gewonnen, omdat de vraag naar is toegenomen. Omdat er voor het beroep een hoog niveau vereist is, blijven er altijd wel perspectieven bestaan. Doorgroeimogelijkheden zijn redelijk beperkt, een External Auditor blijft doen wat hij doet, kan manager worden of interessantere opdrachten binnenhalen.

Arbeidsmarktperspectief score external Auditor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep external Auditor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten External Auditor, Promotie mogelijkheden External Auditor, Carriere External Auditor.

Solliciteren op de functie external Auditor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als external Auditor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor external Auditor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als external Auditor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als External Auditor, CV External Auditor, sollicitatie External Auditor.

Interviews met external Auditor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen external Auditor

Vacatures external auditor

Op zoek naar een nieuwe baan als External Auditor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor External Auditor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een External Auditor wordt door een bedrijf ingehuurd om zaken als bedrijfsprocessen, interne rapportages, financiele rapporten en dergelijke te onderzoeken en te controleren. Ook controleert de External Auditor de Internal Auditor. Deze doet hetzelfde werk, alleen dan frequenter en in dienst van het bedrijf.

Beoordeling External Auditor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep External Auditor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep External Auditor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep