U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Facility Coördinator

Facility Coördinator worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een facility Coördinator? Lees de functieomschrijving.

De Facility Coördinator zorgt ervoor dat praktische werkomstandigheden binnen een organisatie voldoende ondersteunend zijn voor het personeel. Een Facility Coördinator ziet wat er aan goederen en diensten ontbreekt en wat er veranderd of toegevoegd kan worden om de faciliteiten te verbeteren.

Het werk van een Facility Coördinator kan inhoudelijk variëren, maar de kerntaken blijven hetzelfde. De Facility Coördinator gaat over de aanschaf of reparatie van goederen (bureaustoelen, computers) en/of gebouw en stuurt facilitair personeel aan. Dit kan eigen personeel zijn, als een conciërge, maar het kan ook zijn dat hij personeel inhuurt, bijvoorbeeld cateraars, schoonmakers of bewakers. De Facility Coördinator is hiervoor gebonden aan een budget. In overleg met het management of de directie bepaalt de Facility Coördinator wat prioriteiten zijn. Verder houdt een Facility Coördinator zich bijvoorbeeld bezig met het bewaken van geleverde diensten van opdrachtgevers en het onderhouden van contact met interne klanten. Het kan tevens zo zijn dat er projecten zijn waar de Facility Coördinator een rol in heeft. Het gaat dan om het voeren van gesprekken, het voorzitten van en deelnemen aan vergaderingen, het inventariseren en controleren van spullen en diverse administratieve taken als factuurcontrole, rapportages schrijven, het maken en lezen van verslagen en het invullen van beoordelingsformulieren.

 

Mensen vonden ons op: Job Facility Coördinator, Baan Facility Coördinator, Facility Coördinator Worden, Functie-eisen Facility Coördinator, Verantwoordelijkheden Facility Coördinator, Functieprofiel Facility Coördinator, Wat doet een Facility Coördinator, Werken als Facility Coördinator.

Facility Coördinator worden: Opleiding tot facility Coördinator

De meest directe route naar een baan als Facility Coördinator is een HBO-opleiding in Facility Management/Facilitaire Dienstverlening. Het is echter ook mogelijk om met een andere HBO- of WO-opleiding (in de financiële hoek) aan de slag te gaan als Facility Coördinator. Voor werk in bepaalde branches is het mogelijk om met een opleiding in Hotel- of Vrijetijdsmanagement aan de slag te kunnen. Voor mensen die een vergelijkbare opleiding hebben gevolgd en bij willen leren bestaan er MBA's die men kan halen om alsnog in Facility Management terecht te komen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Facility Coördinator, Facility Coördinator Worden, Opleidingsniveau Facility Coördinator, Scholing Facility Coördinator, Studie Facility Coördinator, Bijscholing Facility Coördinator, Omscholing Facility Coördinator.

Organisaties waar een facility Coördinator doorgaans werkzaam is

De Facility Coördinator kan werken bij een groot aantal verschillende organisaties. Multinationals en ziekenhuizen hebben te maken met facility management, maar ook kleinere bedrijven kunnen een Facility Coördinator gebruiken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Facility Coördinator, Facility Coördinator Worden, Opleidingsniveau Facility Coördinator, Scholing Facility Coördinator, Studie Facility Coördinator, Bijscholing Facility Coördinator, Omscholing Facility Coördinator.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden facility Coördinator

Een Facility Coördinator (WO) zal als starter ongeveen €3000 per maand kunnen verwachten, wat voor een HBO'er of assistent lager ligt. Het salaris kan oplopen tot wel €7250 per maand. Omdat men als Facility Coördinator op zoveel verschillende plekken terecht kan komen en de baan elke keer weer anders ingevuld wordt, zijn de arbeidsvoorwaarden ook per functie verschillend.

Mensen vonden ons op: Salaris Facility Coördinator, Loon Facility Coördinator, Wat verdien je als Facility Coördinator, Salarisschaal Facility Coördinator, Salarisindicatie Facility Coördinator, Bonus Facility Coördinator, CAO Facility Coördinator, Brutoloon Facility Coördinator, Nettoloon Facility Coördinator, Vakantiedagen Facility Coördinator, Pensioen Facility Coördinator.

Competenties, skills & vaardigheden facility coördinator

 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Inzicht in omgeving
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Facility Coördinator, Vaardigheden Facility Coördinator, Attitude Facility Coördinator, Kwalificaties Facility Coördinator, Competentieprofiel Facility Coördinator.

Boeken voor het beroep facility coördinator

Wil je meer weten over het beroep facility coördinator? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je facility coördinator bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken facility coördinator te komen.

Hospital and Healthcare Facility Design | Richard L. Miller

Engels | Druk: Third Edition | Hardcover | 9780393733099 | 400 pagina's

A celebrated standard for architects, planners, and hospital administrators, Hospital and Healthcare Facility Design has introduced three generations of students and professionals to the state-of-the-art practice of creating structures that are healing en...

Facility Management | Jens Nävy

Grundlagen, Informationstechnologie, Systemimplementierung, Anwendungsbeispiele - Duitstalig | Druk: 5 | Hardcover | 9783662562291 | 576 pagina's

Facility Management ist als Managementmethode in Deutschland bereits etabliert, der Autor verf gt als neutraler Consultant ber einen erheblichen Erfahrungsschatz. In diesem bew hrten Buch behandelt er die Professionalisierung der Geb ude- und Immobilienbe...

Facilities Planning And Design - An Introduction For Facility Planners, Facility Project Managers And Facility Managers | Jonathan Lian

An Introduction for Facility Planners, Facility Project Managers and Facility Managers - Engels | Hardcover | 9789813278813 | 212 pagina's

This book focuses on the ten essentials of facilities planning and design. It covers topics such as strategic planning, space standards, architectural programming, site selection, master planning, environmental planning, capital planning, workplace planni...

Mensen vonden ons op: boeken voor Facility Coördinator, Facility Coördinator ebooks, boek Facility Coördinator.

Persoonstypen facility Coördinator

De Facility Coördinator zit tussen het ondersteunend personeel en de werknemers van een bedrijf in en moet in de gaten houden wat de organisatie wil of nodig heeft, maar ook wat de werknemers willen. Hij staat op een bepaalde manier tot ieders dienst. Tevens lost de Facility Coördinator onenigheden binnen het team op. (Bemiddelaar).

Om goed in te kunnen spelen op eisen en behoeftes in het bedrijf moet de Facility Coördinator steeds goed op blijven letten. Hij loopt steeds rond in het bedrijf, merkt op wat beter kan en zorgt dat hij van het hele reilen en zeilen van de organisatie op de hoogte is (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Facility Coördinator, Karakter Facility Coördinator.

Netwerk facility Coördinator

De Facility Coördinator heeft te maken met de medewerkers die ondersteund moeten worden, en met de facilitair medewerkers die ervoor zorgen dat alles goed loopt. Met de medewerkers moet gecommuniceerd worden en het ondersteunend personeel moet aangestuurd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om contacten te onderhouden met leveranciers, die ook meehelpen om de facilitaire dienst van het bedrijf draaiende te houden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Facility Coördinator, Medewerkers Facility Coördinator.

Is het beroep facility Coördinator iets voor jou?

Zou je graag facility Coördinator willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als facility Coördinator bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Facility Coördinator, beroepskeuzetest Facility Coördinator, beroep Facility Coördinator kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden facility Coördinator

Er is maar een beperkt aantal banen te vinden in Facility Management. Het is makkelijker om door te groeien vanuit een positie als assistent, en zo met voldoende ervaring Facility Coördinator te worden. Vanuit een positie als Facility Coördinator is het mogelijk om aan het werk te gaan als een ander soort manager, en hoger in de organisatie terecht te komen. Een makkelijkere en meer praktische route is om bij steeds grotere organisaties als Facility Coördinator aan het werk te gaan.

Arbeidsmarktperspectief score facility Coördinator

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep facility Coördinator. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Facility Coördinator, Promotie mogelijkheden Facility Coördinator, Carriere Facility Coördinator.

Solliciteren op de functie facility Coördinator

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als facility Coördinator dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor facility Coördinator belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als facility Coördinator. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Facility Coördinator, CV Facility Coördinator, sollicitatie Facility Coördinator.

Interviews met facility Coördinator

Marleen Ravenek (34) is Facility Coördinator bij AAFM Facility Management BV. 
 
               


Hoe bent u aan deze baan gekomen?
“Ik heb met de keuze van mijn opleiding al bewust gekozen voor de ‘facilitaire branche’ en dat heb ik later in de keuze van mijn werk voortgezet. In mijn huidige rol als Facility Coördinator (FC-er) ben ik gegroeid; circa 10 jaar geleden ben ik begonnen als medewerkster Facilitair Meldpunt & Zaalreserveringen bij Ernst & Young in Den Haag. Vanuit daar ben ik doorgegroeid binnen Ernst & Young (inmiddels EY) naar mijn huidige functie op het kantoor Rotterdam Boompjes. EY heeft de keuze gemaakt om alles wat niet tot de core business behoort...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen facility Coördinator

Vacatures facility coördinator

Op zoek naar een nieuwe baan als Facility Coördinator? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facility Coördinator. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Facility Coördinator zorgt ervoor dat praktische werkomstandigheden binnen een organisatie voldoende ondersteunend zijn voor het personeel. Een Facility Coördinator ziet wat er aan goederen en diensten ontbreekt en wat er veranderd of toegevoegd kan worden om de faciliteiten te verbeteren. Het werk van een Facility Coördinator kan inhoudelijk variëren, maar de kerntaken blijven hetzelfde.

Beoordeling Facility Coördinator

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Facility Coördinator' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Facility Coördinator

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep