U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Facturist

Facturist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een facturist? Lees de functieomschrijving.

Een facturist is een kantoormedewerker die zich voornamelijk bezig houdt met financiële administratie van debiteuren (klanten met nog uitstaande betalingen) en de daarmee verwante taken zoals controle en dossierbeheer. De facturist is dus kundig met financiële gegevens, kan overzichtelijk en geordend werken, en kan ook meedenken over mogelijke verbeteringen in de werkwijzen van het bedrijf. De term ‘facturist’ komt voort uit het woord ‘factuur’, een facturist zal immers veelvuldig in aanraking komen met facturen voor de debiteuren van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Facturist, Baan Facturist, Facturist Worden, Functie-eisen Facturist, Verantwoordelijkheden Facturist, Functieprofiel Facturist, Wat doet een Facturist, Werken als Facturist.

Facturist worden: Opleiding tot facturist

Voor het beroep van facturist ligt een hbo-opleiding in economische richting voor de hand. Vaak is specifieke kennis en/of ervaring van de werkwijzen van het betreffende bedrijf (bijvoorbeeld van de gebruikte software) gewenst.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Facturist, Facturist Worden, Opleidingsniveau Facturist, Scholing Facturist, Studie Facturist, Bijscholing Facturist, Omscholing Facturist.

Organisaties waar een facturist doorgaans werkzaam is

Een facturist werkt voor een commerciëel bedrijf dat zodanig veel debiteuren (klanten met uitstaande betalingen) heeft dat voor de administratie daarvan een speciale medewerker in dienst genomen moet worden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Facturist, Facturist Worden, Opleidingsniveau Facturist, Scholing Facturist, Studie Facturist, Bijscholing Facturist, Omscholing Facturist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden facturist

Het startsalaris van de beginnend facturist is te verwachten rond de 1700 euro per maand. Vervolgens kan er gesproken worden van een redelijk snelle salarisgroei richting de 2200, 2400 of zelfs 2600, maar is er zelden sprake van verdere doorgroei, en geeft bijvoorbeeld de loonwijzer geen gegevens van facturisten die boven de pakweg 2800 verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Facturist, Loon Facturist, Wat verdien je als Facturist, Salarisschaal Facturist, Salarisindicatie Facturist, Bonus Facturist, CAO Facturist, Brutoloon Facturist, Nettoloon Facturist, Vakantiedagen Facturist, Pensioen Facturist.

Competenties, skills & vaardigheden facturist

 • Integriteit
 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Facturist, Vaardigheden Facturist, Attitude Facturist, Kwalificaties Facturist, Competentieprofiel Facturist.

Boeken voor het beroep facturist

Wil je meer weten over het beroep facturist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je facturist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken facturist te komen.

The Art of Noise | Luigi Russolo

Destruction of Music by Futurist Machines - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780983884231 | 125 pagina's

The music and noise manifestos of the Italian Futurists formed a blueprint for sonic warfare waged against traditionalism, a radical new agenda played out with machines primed for maximal acoustic destruction and aimed at the negation of all existing valu...

The Movie Art of Syd Mead | Syd Mead

Visual Futurist - Engels | Druk: 1 | Hardcover | 9781785651182 | 256 pagina's

Syd Mead is one of the most accomplished and widely respected artists alive today. The Movie Art of Syd Mead: Visual Futurist represents the most extensive collection of Mead's visionary film work ever printed, including ALIENS, Blade Runner, Star Trek Th...

Mind Mgmt Omnibus Part 1 | Matt Kindt

The Manager and the Futurist - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781506704609 | 336 pagina's

This globe-spanning tale of espionage explores the adventures of a journalist investigating the mystery of a commercial flight where everyone aboard loses their memories Meru's obsession with Flight 815 leads her to a much bigger story of a top-secret gov...

Mensen vonden ons op: boeken voor Facturist, Facturist ebooks, boek Facturist.

Persoonstypen facturist

Voor de facturist is een nauwkeurige, kritische en onderzoekende werkwijze van groot belang, vanwege de grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens die tijdens het werk voorbij komen (persoonstype Waarnemer). Hierbij komen ook eigenschappen van de Perfectionist kijken, namelijk discipline, veeleisendheid en ook integriteit.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Facturist, Karakter Facturist.

Netwerk facturist

Het netwerk van de facturist bestaat uit ander kantoorpersoneel. De facturist zal sowieso vaak samenwerken met een of meer andere facturisten, en zal dit vaak doen onder leiding van een manager, en staat mogelijk in contact met de accountmanager of relatiebeheerder, administratieve medewerkers en bijvoorbeeld de kantoormanager (deze functie verschilt op sommige plekken van naam).

Mensen vonden ons op: Collega’s Facturist, Medewerkers Facturist.

Is het beroep facturist iets voor jou?

Zou je graag facturist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als facturist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Facturist, beroepskeuzetest Facturist, beroep Facturist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden facturist

Het arbeidsmarktperspectief is niet bijzonder gunstig voor de facturist: er zijn maar weinig vacatures voor het beroep te vinden. Over de doorgroeimogelijkheden is niet heel veel bekend, maar een goede facturist is vaardig op het gebied van administratie, controle en aanverwante werkzaamheden, en zou dit bijvoorbeeld goed kunnen toepassen in de functie van hoofd administratie of administrateur.

Arbeidsmarktperspectief score facturist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep facturist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Facturist, Promotie mogelijkheden Facturist, Carriere Facturist.

Solliciteren op de functie facturist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als facturist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor facturist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als facturist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Facturist, CV Facturist, sollicitatie Facturist.

Interviews met facturist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen facturist

Vacatures facturist

Op zoek naar een nieuwe baan als Facturist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Facturist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een facturist is een kantoormedewerker die zich voornamelijk bezig houdt met financiële administratie van debiteuren (klanten met nog uitstaande betalingen) en de daarmee verwante taken zoals controle en dossierbeheer. De facturist is dus kundig met financiële gegevens, kan overzichtelijk en geordend werken, en kan ook meedenken over mogelijke verbeteringen in de werkwijzen van het bedrijf. De term ‘facturist’ komt voort uit het woord ‘factuur’, een facturist zal immers veelvuldig in aanraking komen met facturen voor de debiteuren van het bedrijf. .

Beoordeling Facturist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Facturist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Facturist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep