U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Faculteitsdirecteur

Faculteitsdirecteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een faculteitsdirecteur? Lees de functieomschrijving.

Een Faculteitsdirecteur staat aan het hoofd van een faculteit op een Hogeschool. Tot zijn aandachtsgebieden horen o.a. facultair beleid (de ontwikkeling van de faculteit en samenwerking met andere faculteiten) en de facultaire organisatie; het onderhouden van externe betrekkingen, overleg met facultaire medezeggenschapsraad en het opstellen van een faculteitsreglement. Daarnaast is er het onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening. Ook het vaststellen van onderwijsbeleid, onderwijsprogramma's en examenreglementen, het zorgdragen voor stagemogelijkheden, de samenstelling van een facultaire commissie van advies, de afgifte van diploma's en het verzorgen van contacten met 'beroepenvelden' heeft zijn andacht .

De Factulteitsdirecteur ziet verder toe op de ontwikkeling en uitvoering van het personeels-, studenten-, en informatiebeleid en het financieel beleid. De Faculteitsdirecteur is dus een allround manager die op alle terreinen van de factulteit, van begroting tot studentenvoorzieningen, actief is en bovendien verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs. Hij geeft leiding aan het (onderwijzend) personeel van de faculteit. Samen met andere Faculteitsdirecteuren en het college van bestuur voert hij overleg over instellingsbreed beleid.

Hij legt verantwoording af aan het college van bestuur.

Normaliter bestaat de faculteitsdirectie uit één persoon: de Faculteitsdirecteur. Wanneer een faculteitsdirectie uit meerdere personen bestaat is de Voorzitter van de Faculteitsdirectie het hoofd van de faculteit en komt zijn takenpakket overeen met dat van de Faculteitsdirecteur.

Mensen vonden ons op: Job Faculteitsdirecteur, Baan Faculteitsdirecteur, Faculteitsdirecteur Worden, Functie-eisen Faculteitsdirecteur, Verantwoordelijkheden Faculteitsdirecteur, Functieprofiel Faculteitsdirecteur, Wat doet een Faculteitsdirecteur, Werken als Faculteitsdirecteur.

Faculteitsdirecteur worden: Opleiding tot faculteitsdirecteur

Een Faculteitsdirecteur heeft een (HBO of) WO opleiding gedaan, bij voorkeur in een richting die past bij de faculteit. Managementervaring en/of onderwijservaring en/of praktijkervaring in het vakgebied wordt vrijwel altijd gevraagd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Faculteitsdirecteur, Faculteitsdirecteur Worden, Opleidingsniveau Faculteitsdirecteur, Scholing Faculteitsdirecteur, Studie Faculteitsdirecteur, Bijscholing Faculteitsdirecteur, Omscholing Faculteitsdirecteur.

Organisaties waar een faculteitsdirecteur doorgaans werkzaam is

Een Faculteitsdirecteur werkt bij een instelling voor Hoger Beroepsonderwijs. Dit betekent dat hij werkzaam is in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Faculteitsdirecteur, Faculteitsdirecteur Worden, Opleidingsniveau Faculteitsdirecteur, Scholing Faculteitsdirecteur, Studie Faculteitsdirecteur, Bijscholing Faculteitsdirecteur, Omscholing Faculteitsdirecteur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden faculteitsdirecteur

Een Faculteitsdirecteur zit in schaal 15 (CAO HBO). Zijn bruto maandinkomen ligt hiermee tussen de €5014 en €6473. De doorloopsnelheid naar het maximum van de schaal is afhankelijk van functioneren. Een dertiende maand en vakantietoeslag maken deel uit van het voorwaardenpakket en er is een gunstige levensloopregeling. Hogescholen mogen een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf invullen.

In geval van een meerkoppige faculteitsdirectie is er een Voorzitter Faculteitsdirectie die in schaal 16 zit. Dit komt neer op een bruto maandinkomen van tussen de €5435 en €7114.

Mensen vonden ons op: Salaris Faculteitsdirecteur, Loon Faculteitsdirecteur, Wat verdien je als Faculteitsdirecteur, Salarisschaal Faculteitsdirecteur, Salarisindicatie Faculteitsdirecteur, Bonus Faculteitsdirecteur, CAO Faculteitsdirecteur, Brutoloon Faculteitsdirecteur, Nettoloon Faculteitsdirecteur, Vakantiedagen Faculteitsdirecteur, Pensioen Faculteitsdirecteur.

Competenties, skills & vaardigheden faculteitsdirecteur

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Netwerken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Communicatief sterk en sociaal vaardig
 • Affiniteit met de opleidingen van zijn faculteit
 • Visie
 • Kennis van ontwikkelingen in hoger onderwijs
Mensen vonden ons op: Kennis Faculteitsdirecteur, Vaardigheden Faculteitsdirecteur, Attitude Faculteitsdirecteur, Kwalificaties Faculteitsdirecteur, Competentieprofiel Faculteitsdirecteur.

Boeken voor het beroep faculteitsdirecteur

Wil je meer weten over het beroep faculteitsdirecteur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je faculteitsdirecteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken faculteitsdirecteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Faculteitsdirecteur, Faculteitsdirecteur ebooks, boek Faculteitsdirecteur.

Persoonstypen faculteitsdirecteur

De Faculteitsdirecteur is vooral leidinggevende. Hij is zelfverzekerd en gedreven, gemotiveerd en weet anderen te motiveren. Hij is assertief en initiatiefrijk, toont weinig twijfel en weet mensen zo makkelijk aan zich te binden (Baas). Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en gaat daar recht op af, waarbij hij efficiënt te werk gaat. Hij drukt zich makkelijk uit en weet anderen te overtuigen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Faculteitsdirecteur, Karakter Faculteitsdirecteur.

Netwerk faculteitsdirecteur

De Faculteitsdirecteur is bij de dagelijkse gang van zaken op de hele faculteit betrokken. Hij geeft leiding aan onderwijzend en ondersteunend personeel, lectoren leggen aan hem verantwoording af. Hij voert bovenfacultair overleg met andere Faculteitsdirecteuren en legt verantwoording af aan het college van bestuur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Faculteitsdirecteur, Medewerkers Faculteitsdirecteur.

Is het beroep faculteitsdirecteur iets voor jou?

Zou je graag faculteitsdirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als faculteitsdirecteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Faculteitsdirecteur, beroepskeuzetest Faculteitsdirecteur, beroep Faculteitsdirecteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden faculteitsdirecteur

Door stijgende studentenaantallen en toenemende vergrijzing neemt de wervingsbehoefte van Hogescholen toe. Dit is voornamelijk van toepassing voor lesgevend en ondersteunend personeel. Er zijn momenteel weinig vacatures beschikbaar voor Faculteitsdirecteuren. De Faculteitsdirecteur zit aan de top van de managementladder op Hogescholen. Het enige hogere orgaan is het college van bestuur.

Arbeidsmarktperspectief score faculteitsdirecteur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep faculteitsdirecteur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Faculteitsdirecteur, Promotie mogelijkheden Faculteitsdirecteur, Carriere Faculteitsdirecteur.

Solliciteren op de functie faculteitsdirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als faculteitsdirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor faculteitsdirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als faculteitsdirecteur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Faculteitsdirecteur, CV Faculteitsdirecteur, sollicitatie Faculteitsdirecteur.

Interviews met faculteitsdirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen faculteitsdirecteur

Vacatures faculteitsdirecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Faculteitsdirecteur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Faculteitsdirecteur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Faculteitsdirecteur staat aan het hoofd van een faculteit op een Hogeschool. Tot zijn aandachtsgebieden horen o.a. facultair beleid (de ontwikkeling van de faculteit en samenwerking met andere faculteiten) en de facultaire organisatie; het onderhouden van externe betrekkingen, overleg met facultaire medezeggenschapsraad en het opstellen van een faculteitsreglement.

Beoordeling Faculteitsdirecteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Faculteitsdirecteur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Faculteitsdirecteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep