U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fakir

Fakir worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fakir? Lees de functieomschrijving.

De Fakir komt vooral voor in Indië. Het is een soefistisch en soms ook hindoeïstische asceet. Een asceet houdt zich bezig met ascese. Dit is het beoefenen van of streven naar een reine levenswandel. Hartstochten en begeerten worden begrensd en zelftucht toegepast. Het woord Fakir komt van het Arabische Faqir. Dit betekent arme.

 

Stereotype

Fakirs staan lokaal vaak bekend als wondermensen en treden in de praktijk op als goochelaar of magiër. Er zijn een aantal stereotype beelden van de Fakir:

-         De Fakir zit in kleermakerszit achter een mandje. Uit dit mandje komt een slang omhoog als de Fakir op zijn fluit blaast.

-         De Fakir neemt een touw en laat deze rechtop in de lucht staan.

-         De Fakir ligt zonder gewond te raken op een spijkerbed.

 

Verwant aan de Fakir

In de islam is een Fakir iemand die geen bezittingen of inkomen heeft. Om deze reden komt de Fakir in aanmerking voor het krijgen van de zakat. De jadugar is een rondtrekkende magiër die verwant is aan de Fakir. De jadugar vertelt verhalen, leest gedachten en goochelt en tovert met de zwaartekracht. Op de academies voor magie leert de jadugar het vak.

Mensen vonden ons op: Job Fakir, Baan Fakir, Fakir Worden, Functie-eisen Fakir, Verantwoordelijkheden Fakir, Functieprofiel Fakir, Wat doet een Fakir, Werken als Fakir.

Fakir worden: Opleiding tot fakir

De Fakir leert het streven naar en reine levenswandel vaak van anderen. De kennis wordt vaak in een groep door ouderen doorgegeven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fakir, Fakir Worden, Opleidingsniveau Fakir, Scholing Fakir, Studie Fakir, Bijscholing Fakir, Omscholing Fakir.

Organisaties waar een fakir doorgaans werkzaam is

De Fakir is zelfstandig en is niet werkzaam voor een bepaalde organisatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fakir, Fakir Worden, Opleidingsniveau Fakir, Scholing Fakir, Studie Fakir, Bijscholing Fakir, Omscholing Fakir.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fakir

Omdat de Fakir geen echt beroep maar meer een levenswijze is, heeft de Fakir geen salaris en arbeidsvoorwaarden.

Mensen vonden ons op: Salaris Fakir, Loon Fakir, Wat verdien je als Fakir, Salarisschaal Fakir, Salarisindicatie Fakir, Bonus Fakir, CAO Fakir, Brutoloon Fakir, Nettoloon Fakir, Vakantiedagen Fakir, Pensioen Fakir.

Competenties, skills & vaardigheden fakir

 • Integriteit
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Sensitiviteit
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Fakir, Vaardigheden Fakir, Attitude Fakir, Kwalificaties Fakir, Competentieprofiel Fakir.

Boeken voor het beroep fakir

Wil je meer weten over het beroep fakir? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fakir bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fakir te komen.

L'extraordinaire voyage du fakir qui était resté coincé dans une armoire Ikea | Romain Puertolas

Roman - Franstalig | Druk: 1 | Paperback | 9782253179900 | 312 pagina's

Un voyage low-cost … dans une armoire Ikea ! Une aventure humaine incroyable aux quatre coins de l'Europe et dans la Libye post-Kadhafiste. Une histoire d'amour plus pétillante que le Coca-Cola, un éclat de rire à chaque page mais aussi le reflet d'une te...

De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast | Romain Puertolas

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023482598 | 256 pagina's

Ajatashatru Lavash Patel is een in het grijs geklede Indiase hindoe met piercings en een enorme borstelsnor. Beroep: fakir, maar eigenlijk oplichter. Op een dag reist hij naar het Lourdes van de doe-het-zelver, het mekka van de gebruiksaanwijzing – Ikea –...

The Extraordinary Journey of the Fakir who got Trapped in an Ikea Wardrobe | Romain Puertolas

Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780099592952 | 320 pagina's

One day a fakir leaves his small village in India and lands in Paris. A professional con artist, the fakir is on a pilgrimage to IKEA, where he intends to obtain an object he covets above all others: a brand new bed of nails. Without adequate Euros in the...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fakir, Fakir ebooks, boek Fakir.

Persoonstypen fakir

De Fakir moet toegewijd zijn en volledig voor het streven naar een reine levenswandel gaan. De Fakir is zorgzaam en ontvankelijk (Gever). De Fakir is creatief en een steun voor anderen (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fakir, Karakter Fakir.

Netwerk fakir

De Fakir is zelfstandig. Verwant aan de Fakir is de rondtrekkende magiër jadugar.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fakir, Medewerkers Fakir.

Is het beroep fakir iets voor jou?

Zou je graag fakir willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fakir bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fakir, beroepskeuzetest Fakir, beroep Fakir kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fakir

De Fakir heeft een bepaalde levenswijze en heeft daarom geen arbeidsmarktperspectief of specifieke doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score fakir

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fakir. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fakir, Promotie mogelijkheden Fakir, Carriere Fakir.

Solliciteren op de functie fakir

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fakir dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fakir belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fakir. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fakir, CV Fakir, sollicitatie Fakir.

Interviews met fakir

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fakir

 • Jadugar

Vacatures fakir

Op zoek naar een nieuwe baan als Fakir? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fakir. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Fakir komt vooral voor in Indië. Het is een soefistisch en soms ook hindoeïstische asceet. Een asceet houdt zich bezig met ascese.

Beoordeling Fakir

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fakir' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fakir

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep