U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Familierechercheur

Familierechercheur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een familierechercheur? Lees de functieomschrijving.

De Familierechercheur is de schakel tussen de betrokkenen bij een delict en het onderzoeksteam. De rechercheur informeert de betrokkenen over het lopende onderzoek, bouwt een band met hen op, wint informatie in, onderhoudt het contact en begeleidt de betrokkenen waar nodig. De Familierechercheur legt de bevindingen vast in rapporten.

 

De Familierechercheur kan bij verschillende soorten delicten worden ingeschakeld. Denk hierbij aan een overval, moord of ongeluk. Zo speelt de rechercheur vaak een grote rol bij de identificatie van slachtoffers. De Familierechercheur verzamelt bij de nabestaanden dan zoveel mogelijk informatie over hun dierbaren om zo het identificatieproces te bevorderen. Dit is bijvoorbeeld bij vliegrampen waar veel slachtoffers zijn. De Familierechercheur houdt de nabestaanden op de hoogte van het identificatieproces en het onderzoek en onderhoudt het contact. De Familierechercheur verzamelt dan informatie over de slachtoffers om het proces te bevorderen.

 

Het werk van de Familierechercheur is vaak mentaal zwaar. Het bijstaan en ondersteunen van mensen bij het verlies van dierbaren kan heftig zijn. De rechercheur moet daarom mentaal en emotioneel sterk zijn. Ook moet de Familierechercheur tijdig kunnen aangeven als het niet meer gaat of als iets te veel wordt. De rechercheur moet dit ook bij collega’s signaleren om zo tijdig in te kunnen grijpen.

Mensen vonden ons op: Job Familierechercheur, Baan Familierechercheur, Familierechercheur Worden, Functie-eisen Familierechercheur, Verantwoordelijkheden Familierechercheur, Functieprofiel Familierechercheur, Wat doet een Familierechercheur, Werken als Familierechercheur.

Familierechercheur worden: Opleiding tot familierechercheur

De Familierechercheur heeft vaak een politie opleiding gevolgd en kan de specifieke opleiding tot Familierechercheur aan de Politieacademie volgen. Hier leert de rechercheur alles over de procesgang, de beginselen van het recht, communicatieve vaardigheden en omgangsvormen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Familierechercheur, Familierechercheur Worden, Opleidingsniveau Familierechercheur, Scholing Familierechercheur, Studie Familierechercheur, Bijscholing Familierechercheur, Omscholing Familierechercheur.

Organisaties waar een familierechercheur doorgaans werkzaam is

De Familierechercheur werkt bij de politie. De Familierechercheur is hiermee werkzaam in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Familierechercheur, Familierechercheur Worden, Opleidingsniveau Familierechercheur, Scholing Familierechercheur, Studie Familierechercheur, Bijscholing Familierechercheur, Omscholing Familierechercheur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden familierechercheur

Over het salaris van de Familierechercheur is maar weinig informatie bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Familierechercheur, Loon Familierechercheur, Wat verdien je als Familierechercheur, Salarisschaal Familierechercheur, Salarisindicatie Familierechercheur, Bonus Familierechercheur, CAO Familierechercheur, Brutoloon Familierechercheur, Nettoloon Familierechercheur, Vakantiedagen Familierechercheur, Pensioen Familierechercheur.

Competenties, skills & vaardigheden familierechercheur

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Sociabiliteit
 • Aanpassingsvermogen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Familierechercheur, Vaardigheden Familierechercheur, Attitude Familierechercheur, Kwalificaties Familierechercheur, Competentieprofiel Familierechercheur.

Boeken voor het beroep familierechercheur

Wil je meer weten over het beroep familierechercheur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je familierechercheur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken familierechercheur te komen.

Politie & wetenschap 80 - De mentale gesteldheid van de familierechercheur | L.J.A. Bollen

een onderzoek naar werkgerelateerde stress en secundaire posttraumatische groei binnen een bijzondere groep politieambtenaren - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035248151

De mentale gesteldheid van de familierechercheur De reeks Politiewetenschap is een uitgave van het Onderzoeksprogramma Politie & Wetenschap. Publicaties in de reeks Politiewetenschap betreffen in het algemeen studies met een meer theoretisch, verkennend o...

Mensen vonden ons op: boeken voor Familierechercheur, Familierechercheur ebooks, boek Familierechercheur.

Persoonstypen familierechercheur

De Familierechercheur moet sociaal zijn en over goede communicatieve vaardigheden beschikken. De Familierechercheur moet non-verbale signalen goed kunnen lezen en weten hoe hier het beste naar gehandeld kan worden. De Familierechercheur is betrokken en gevoelig voor de gevoelens van anderen (Gever). Maar daarnaast kan de Familierechercheur ook een bepaalde afstand en professionaliteit bewaren. De Familierechercheur kan de onderzoeksresultaten goed interpreteren en vertalen naar een begrijpelijk verhaal (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Familierechercheur, Karakter Familierechercheur.

Netwerk familierechercheur

De Familierechercheur onderhoudt veel contact met het onderzoeksteam en hulpinstanties. Daarnaast heeft de Familierechercheur veel contact met nabestaanden en de mensen die hen hulp kunnen bieden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Familierechercheur, Medewerkers Familierechercheur.

Is het beroep familierechercheur iets voor jou?

Zou je graag familierechercheur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als familierechercheur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Familierechercheur, beroepskeuzetest Familierechercheur, beroep Familierechercheur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden familierechercheur

Er is vraag naar bekwame Familierechercheurs. Het is belangrijk om over veel mensenkennis en goede communicatieve vaardigheden te beschikken. Door ervaring op te doen kan de Familierechercheur doorgroeien naar moeilijkere en grotere zaken.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Familierechercheur, Promotie mogelijkheden Familierechercheur, Carriere Familierechercheur.

Solliciteren op de functie familierechercheur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als familierechercheur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor familierechercheur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als familierechercheur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Familierechercheur, CV Familierechercheur, sollicitatie Familierechercheur.

Interviews met familierechercheur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen familierechercheur

Vacatures familierechercheur

Op zoek naar een nieuwe baan als Familierechercheur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Familierechercheur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Familierechercheur is de schakel tussen de betrokkenen bij een delict en het onderzoeksteam. De rechercheur informeert de betrokkenen over het lopende onderzoek, bouwt een band met hen op, wint informatie in, onderhoudt het contact en begeleidt de betrokkenen waar nodig. De Familierechercheur legt de bevindingen vast in rapporten.

Beoordeling Familierechercheur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Familierechercheur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Familierechercheur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep