U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fijnbankwerker

Fijnbankwerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fijnbankwerker? Lees de functieomschrijving.

Een fijnbankwerker, ook wel gewoon bankwerker fijnmechanisch genoemd, bedient werkbanken en/of machines om aanpassingen aan bepaalde materialen (vooral metalen) te doen op kleiner niveau dan de “normale” bankwerker/machinebankwerker. Dit kan gaan om bijvoorbeeld onderdelen voor camera’s of dergelijke apparaten waar minuscule onderdelen voor nodig zijn, maar ook om kleine onderdelen van voertuigen. Ook kan een fijnbankwerker simpelweg objecten graveren of anderszins aanpassen zonder er iets nieuws van te maken. Het gaat slechts om dat de persoon weet hoe hij de werkbanken en/of machines waarmee het betreffende bedrijf werkt moet bedienen.

Doordat veel minuscule onderdelen (zoals die voor fotocamera's) tegenwoordig in fabrieken geproduceerd worden is het beroep van fijnbankwerker inmiddels behoorlijk beperkt. Graveren is iets wat nog steeds door fijnbankwerkers wordt gedaan, en sommige organisaties hebben nog wel fijnwerkers in dienst om andere redenen, maar veel van de andere taken die bij het beroep horen zijn inmiddels overgenomen door machines. De overige bankwerkers (constructiebankwerker, etc.) zijn vaker van toegevoegde waarde, zie daarvoor de specifieke pagina's van die beroepen (zie onderaan de pagina).

Mensen vonden ons op: Job Fijnbankwerker, Baan Fijnbankwerker, Fijnbankwerker Worden, Functie-eisen Fijnbankwerker, Verantwoordelijkheden Fijnbankwerker, Functieprofiel Fijnbankwerker, Wat doet een Fijnbankwerker, Werken als Fijnbankwerker.

Fijnbankwerker worden: Opleiding tot fijnbankwerker

De mbo-opleiding fijnmechanische techniek (niveaus 2, 3 en 4) wordt vrijwel altijd vereist in vacatures voor fijnbankwerkers. Deze opleiding behandelt alle relevante aspecten van het beroep. Het niveau bepaalt hoe makkelijk iemand later een leidinggevende functie krijgt, het salaris en het gemak van het vinden van een baan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fijnbankwerker, Fijnbankwerker Worden, Opleidingsniveau Fijnbankwerker, Scholing Fijnbankwerker, Studie Fijnbankwerker, Bijscholing Fijnbankwerker, Omscholing Fijnbankwerker.

Organisaties waar een fijnbankwerker doorgaans werkzaam is

Bankwerkers zijn doorgaands actief in de metaalbranche of bouw.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fijnbankwerker, Fijnbankwerker Worden, Opleidingsniveau Fijnbankwerker, Scholing Fijnbankwerker, Studie Fijnbankwerker, Bijscholing Fijnbankwerker, Omscholing Fijnbankwerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fijnbankwerker

Het salaris van de beginnende (fijn)bankwerker die niet gespecialiseerd is ligt op ongeveer 1000 euro per maand. Op het moment dat het om een gespecialiseerde fijnbankwerker met meer ervaring gaat kan het salaris oplopen naar een maximum van 2500 euro per maand (hoewel het voor velen al stopt rond de 2000). Het type werkzaamheden en de ervaring van de bankwerker zijn van belang bij het bepalen van het salaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Fijnbankwerker, Loon Fijnbankwerker, Wat verdien je als Fijnbankwerker, Salarisschaal Fijnbankwerker, Salarisindicatie Fijnbankwerker, Bonus Fijnbankwerker, CAO Fijnbankwerker, Brutoloon Fijnbankwerker, Nettoloon Fijnbankwerker, Vakantiedagen Fijnbankwerker, Pensioen Fijnbankwerker.

Competenties, skills & vaardigheden fijnbankwerker

 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Fijnbankwerker, Vaardigheden Fijnbankwerker, Attitude Fijnbankwerker, Kwalificaties Fijnbankwerker, Competentieprofiel Fijnbankwerker.

Boeken voor het beroep fijnbankwerker

Wil je meer weten over het beroep fijnbankwerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fijnbankwerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fijnbankwerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Fijnbankwerker, Fijnbankwerker ebooks, boek Fijnbankwerker.

Persoonstypen fijnbankwerker

Het beroep van fijnbankwerker vereist precisie en aandachtigheid, en zonder twijfel bepaalde eigenschappen van het persoonstype Waarnemer. Daarnaast zijn voor de fijnbankwerker ook eigenschappen als doorwerken, gedrevenheid en energie, natuurlijk zonder hierbij de nauwkeurigheid uit het oog te verliezen, belangrijk. Hiermee is de fijnbankwerker eveneens een Succesvolle werker.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fijnbankwerker, Karakter Fijnbankwerker.

Netwerk fijnbankwerker

De fijnbankwerker die op een constructiewerkplaats in de bouw werkt krijgt te maken met zijn leidinggevende, collega-bankwerkers en opdrachtgevers die hem de opdracht uitleggen of hem tekeningen of schetsen geven. De fijnbankwerker die voor zichzelf werkt krijgt over het algemeen alleen te maken met opdrachtgevers en de mensen bij wie hij zijn materialen koopt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fijnbankwerker, Medewerkers Fijnbankwerker.

Is het beroep fijnbankwerker iets voor jou?

Zou je graag fijnbankwerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fijnbankwerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fijnbankwerker, beroepskeuzetest Fijnbankwerker, beroep Fijnbankwerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fijnbankwerker

Het arbeidsmarktperspectief voor fijnbankwerkers is minder dan dat voor “algemene” machinebankwerkers (machinebankwerker, constructiebankwerker). Een fijnbankwerker doet er dan ook goed aan zich breed te oriënteren wanneer hij hier de kans voor krijgt, zodat hij ook andere soorten machines kan bedienen voor bijvoorbeeld grootschalige metaalbewerking, en hij voor meer functies geschikt is. Zo creëert hij ook meer doorgroeimogelijkheden voor zichzelf.

Arbeidsmarktperspectief score fijnbankwerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fijnbankwerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fijnbankwerker, Promotie mogelijkheden Fijnbankwerker, Carriere Fijnbankwerker.

Solliciteren op de functie fijnbankwerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fijnbankwerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fijnbankwerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fijnbankwerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fijnbankwerker, CV Fijnbankwerker, sollicitatie Fijnbankwerker.

Interviews met fijnbankwerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fijnbankwerker

Vacatures fijnbankwerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Fijnbankwerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fijnbankwerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een fijnbankwerker, ook wel gewoon bankwerker fijnmechanisch genoemd, bedient werkbanken en/of machines om aanpassingen aan bepaalde materialen (vooral metalen) te doen op kleiner niveau dan de “normale” bankwerker/machinebankwerker. Dit kan gaan om bijvoorbeeld onderdelen voor camera’s of dergelijke apparaten waar minuscule onderdelen voor nodig zijn, maar ook om kleine onderdelen van voertuigen. Ook kan een fijnbankwerker simpelweg objecten graveren of anderszins aanpassen zonder er iets nieuws van te maken.

Beoordeling Fijnbankwerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fijnbankwerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fijnbankwerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep