U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Filmmarketeer

Filmmarketeer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een filmmarketeer? Lees de functieomschrijving.

Een Filmmarketeer is iemand die in opdracht van Filmmakers en Producenten strategieën bedenkt om een film in de markt te zetten.

Een Filmmaker wil natuurlijk dat zijn film goed bezocht wordt, en daarom moet de film goede publiciteit krijgen. Een Filmmarketeer kan daarbij helpen. Hij stelt een marketingplan op om de doelgroep te bereiken. Veel films worden enkel gepromoot door middel van posters en trailers, maar een Filmmarketeer kan er voor zorgen dat de film op veel meer manieren de aandacht trekt. Denk bijvoorbeeld aan een chatuur met acteurs, het vertonen van behind-the-scenes-materiaal, het op een originele manier promoten van de film op social media, het laten schrijven van positieve recensies, het organiseren van een cast-event, prijsvragen, interviews, enzovoort.

Soms wordt een Filmmarketeer al ingeschakeld voordat het script af is. De Filmmarketeer kijkt dan bijvoorbeeld of de thema’s en personages passen bij de doelgroep. Ook kan hij de film laten zien aan een testpubliek en aan de hand van hun commentaar de film advies geven over aanpassing van de film.

Mensen vonden ons op: Job Filmmarketeer, Baan Filmmarketeer, Filmmarketeer Worden, Functie-eisen Filmmarketeer, Verantwoordelijkheden Filmmarketeer, Functieprofiel Filmmarketeer, Wat doet een Filmmarketeer, Werken als Filmmarketeer.

Filmmarketeer worden: Opleiding tot filmmarketeer

Om Film Marketeer te worden, kunnen verschillende opleidingen gevolgd worden. Denk aan de WO-opleiding Filmwetenschappen, een HBO-opleiding aan de Filmacademie of een algemene marketingopleiding.

Tevens worden diverse workshops en cursussen Filmmarketing aangeboden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Filmmarketeer, Filmmarketeer Worden, Opleidingsniveau Filmmarketeer, Scholing Filmmarketeer, Studie Filmmarketeer, Bijscholing Filmmarketeer, Omscholing Filmmarketeer.

Organisaties waar een filmmarketeer doorgaans werkzaam is

Meestal werkt een Filmmarketeer bij een filmmarketingbedrijf of als freelancer. De Filmmarketeer werkt in de profitsector; er wordt gestreefd naar winst.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Filmmarketeer, Filmmarketeer Worden, Opleidingsniveau Filmmarketeer, Scholing Filmmarketeer, Studie Filmmarketeer, Bijscholing Filmmarketeer, Omscholing Filmmarketeer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden filmmarketeer

Het is heel moeilijk te zeggen hoeveel een Filmmarketeer verdient. Het bedrag ligt zo tussen de €2300,- en €9000,- euro bruto per maand. Het precieze bedrag hangt onder meer af van de opleiding van de Filmmarketeer, zijn leeftijd en vooral zijn ervaring in het vak. Als freelancer kan het zijn dat een Filmmarketeer soms maanden niets verdient, en dan een aantal maanden heel veel.

Secundaire arbeidsvoorwaarden verschillen per bedrijf, maar een vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding en een eindejaarsuitkering zijn wel vrij standaard. Ook kan de Filmmarketeer bijvoorbeeld een zakelijke telefoon krijgen en/of een auto van de zaak. 

Mensen vonden ons op: Salaris Filmmarketeer, Loon Filmmarketeer, Wat verdien je als Filmmarketeer, Salarisschaal Filmmarketeer, Salarisindicatie Filmmarketeer, Bonus Filmmarketeer, CAO Filmmarketeer, Brutoloon Filmmarketeer, Nettoloon Filmmarketeer, Vakantiedagen Filmmarketeer, Pensioen Filmmarketeer.

Competenties, skills & vaardigheden filmmarketeer

 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Innovatief
 • Visie
 • Inzicht in omgeving
 • Waarnemen
Mensen vonden ons op: Kennis Filmmarketeer, Vaardigheden Filmmarketeer, Attitude Filmmarketeer, Kwalificaties Filmmarketeer, Competentieprofiel Filmmarketeer.

Boeken voor het beroep filmmarketeer

Wil je meer weten over het beroep filmmarketeer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je filmmarketeer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken filmmarketeer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Filmmarketeer, Filmmarketeer ebooks, boek Filmmarketeer.

Persoonstypen filmmarketeer

Persoonstypen die passen bij een Filmmarketeer zijn Succesvolle Werker en Waarnemer.

De Filmmarketeer is gedreven en gaat doelgericht te werk. Ook is hij strategisch en kan hij anderen goed motiveren (Succesvolle Werker).

Bovendien is de Filmmarketeer een goede waarnemer. Hij onderzoekt waar de doelgroep zich mee bezighoudt en speelt daarop in. Is zijn doelgroep bijvoorbeeld veel op het internet te vinden, dan zal de Filmmarketeer veel reclame voor de film maken op internet. De Filmmarketeer is dus analytisch en inzichtelijk. Hij kent zijn doelgroep en de middelen die hij in kan zetten op de film goed in de markt te zetten (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Filmmarketeer, Karakter Filmmarketeer.

Netwerk filmmarketeer

Een Filmmarketeer heeft veel contact met de Opdrachtgever. De Filmmaker, Producent en de Filmmarketeer overleggen hoe ze de film het beste in de markt kunnen zetten. Er worden afspraken gemaakt en de Filmmarketeer zal alles wat hij bedenkt en maakt laten controleren door  de Filmmaker en Producent. Om de behoeftes van de doelgroep te kennen, zal de Filmmarketeer soms in gesprek gaan met de doelgroep en ze films laten ‘testen’. De Filmmarketeer voert zijn ideeën zelf uit, of laat het (mede) door andere Marketingmedewerkers uitvoeren.

Mensen vonden ons op: Collega’s Filmmarketeer, Medewerkers Filmmarketeer.

Is het beroep filmmarketeer iets voor jou?

Zou je graag filmmarketeer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als filmmarketeer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Filmmarketeer, beroepskeuzetest Filmmarketeer, beroep Filmmarketeer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden filmmarketeer

Er zijn niet veel vacatures voor Filmmarketeers. Het kan dus moeilijk zijn om een baan in die branche te vinden. Soms kan een Filmmarketeer echter ook andere marketingbanen krijgen.

Doorgroeimogelijkheden bestaan voor een Filmmarketeer uit het krijgen van meer verantwoordelijke/leidinggevende taken en/of het marketingplan opstellen van grotere, eventueel buitenlandse, films.

Arbeidsmarktperspectief score filmmarketeer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep filmmarketeer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Filmmarketeer, Promotie mogelijkheden Filmmarketeer, Carriere Filmmarketeer.

Solliciteren op de functie filmmarketeer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als filmmarketeer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor filmmarketeer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als filmmarketeer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Filmmarketeer, CV Filmmarketeer, sollicitatie Filmmarketeer.

Interviews met filmmarketeer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen filmmarketeer

Vacatures filmmarketeer

Op zoek naar een nieuwe baan als Filmmarketeer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filmmarketeer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Filmmarketeer is iemand die in opdracht van Filmmakers en Producenten strategieën bedenkt om een film in de markt te zetten. Een Filmmaker wil natuurlijk dat zijn film goed bezocht wordt, en daarom moet de film goede publiciteit krijgen. Een Filmmarketeer kan daarbij helpen.

Beoordeling Filmmarketeer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Filmmarketeer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Filmmarketeer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep