U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Filmrecensent

Filmrecensent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een filmrecensent? Lees de functieomschrijving.

Een filmrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en nieuwsberichten over films.

De filmrecensent kijkt naar films en beoordeelt deze. De filmrecensent is in vaste dienst of als freelancer werkzaam voor een tijdschrift, krant, internetsite of televisieprogramma. De filmrecensent kijkt op een objectieve en kritische manier naar de film die hij moet beoordelen en schrijft vervolgens een artikel. Tijdens het kijken kijkt de filmrecensent naar verschillende aspecten van de film, waaronder bijvoorbeeld de dialogen, het acteerwerk, het script en de eventuele special effects. Daarnaast kijkt de filmrecensent natuurlijk ook of de film leuk is om naar te kijken en of de filmmaker zijn doel heeft bereikt. Daarnaast schrijft de filmrecensent ook columns, voorproefjes (naar aanleiding van trailers of korte eerste fragmenten), nieuwsberichten en artikelen over films.

De filmrecensent is objectief en kritisch, heeft verstand van films en is taalvaardig. De filmrecensent schrijft (afhankelijk van de doelgroep van het tijdschrift, site of krant waarvoor hij werkt) een informatief, objectief maar ook leuk en interessante recensie waarin hij de lezer informeert of de film de moeite waard is om te bezoeken of dat de lezer de film beter links kan laten liggen.

Daarnaast zijn er ook filmrecensenten die tijdens televisieprogramma's (zoals bijvoorbeeld ochtendprogramma's of specifieke filmprogramma's op RTL of MTV) op televisie een film recenseren. Hiervoor moeten zij, naast objectieve en kritische kijkers, ook middels een fysieke en mondelinge presentatie de kijker kunnen informeren.

Mensen vonden ons op: Job Filmrecensent, Baan Filmrecensent, Filmrecensent Worden, Functie-eisen Filmrecensent, Verantwoordelijkheden Filmrecensent, Functieprofiel Filmrecensent, Wat doet een Filmrecensent, Werken als Filmrecensent.

Filmrecensent worden: Opleiding tot filmrecensent

Voor het beroep van filmrecensent is geen specifieke opleiding te volgen. Wel kan de filmrecensent een journalistieke opleiding hebben gevolgd of een opleiding hebben gevolgd aan een schrijversvakschool. Deze opleidingen zijn MBO of HBO en over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Filmrecensent, Filmrecensent Worden, Opleidingsniveau Filmrecensent, Scholing Filmrecensent, Studie Filmrecensent, Bijscholing Filmrecensent, Omscholing Filmrecensent.

Organisaties waar een filmrecensent doorgaans werkzaam is

De filmrecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een website, tijdschrift, krant of televisieprogramma en kan dit zowel profit als non-profit doen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Filmrecensent, Filmrecensent Worden, Opleidingsniveau Filmrecensent, Scholing Filmrecensent, Studie Filmrecensent, Bijscholing Filmrecensent, Omscholing Filmrecensent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden filmrecensent

Een filmrecensent verdient, afhankelijk van de media waarvoor hij werkzaam is en het aantal artikelen dat hij schrijft, tussen de €1500,- en €3000,- bruto per maand. Wel kan de filmrecensent die minder artikelen schrijft minder verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Filmrecensent, Loon Filmrecensent, Wat verdien je als Filmrecensent, Salarisschaal Filmrecensent, Salarisindicatie Filmrecensent, Bonus Filmrecensent, CAO Filmrecensent, Brutoloon Filmrecensent, Nettoloon Filmrecensent, Vakantiedagen Filmrecensent, Pensioen Filmrecensent.

Competenties, skills & vaardigheden filmrecensent

 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Sensitiviteit
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
 • Verstand van films
 • Tekstueel vaardig
 • Objectief
Mensen vonden ons op: Kennis Filmrecensent, Vaardigheden Filmrecensent, Attitude Filmrecensent, Kwalificaties Filmrecensent, Competentieprofiel Filmrecensent.

Boeken voor het beroep filmrecensent

Wil je meer weten over het beroep filmrecensent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je filmrecensent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken filmrecensent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Filmrecensent, Filmrecensent ebooks, boek Filmrecensent.

Persoonstypen filmrecensent

De filmrecensent is een waarnemer. Hij kijkt kritisch naar de film en beoordeelt deze op verschillende onderdelen en aspecten. De filmrecensent heeft verstand van films en weet wanneer deze kwalitatief in orde zijn en wanneer de film de moeite van het kijken waard is.

Daarnaast is de filmrecensent een echte levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verdient geld met het kijken naar films.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Filmrecensent, Karakter Filmrecensent.

Netwerk filmrecensent

Het netwerk van de filmrecensent bestaat uit regisseurs en acteurs (die hij kan interviewen of vragen kan stellen), zijn collega's en verschillende opdrachtgevers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Filmrecensent, Medewerkers Filmrecensent.

Is het beroep filmrecensent iets voor jou?

Zou je graag filmrecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als filmrecensent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Filmrecensent, beroepskeuzetest Filmrecensent, beroep Filmrecensent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden filmrecensent

Het arbeidsmarktperspectief voor de filmrecensent is gemiddeld. Er zijn altijd wel websites op zoek naar filmrecensenten maar het is moeilijker om bij een tijdschrift of krant aan de slag te kunnen omdat het een zeer gewilde baan is en er veel filmrecensenten zijn (en veel mensen die zich filmrecensent noemen). Om rond te kunnen komen van het werk als filmrecensent moet de filmrecensent in kwestie daarom ook voor zoveel mogelijk opdrachtgevers aan de slag gaan of een kwaliteit in zijn schrijfstijl en een ''fanbase'' ontwikkelen en opbouwen waardoor mensen (vanwege zijn kwalitatief goede schrijfstijl en zijn goede en objectieve beoordelingen) steeds meer artikelen van hem willen lezen zodat hij steeds meer opdrachten krijgt.

Arbeidsmarktperspectief score filmrecensent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep filmrecensent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Filmrecensent, Promotie mogelijkheden Filmrecensent, Carriere Filmrecensent.

Solliciteren op de functie filmrecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als filmrecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor filmrecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als filmrecensent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Filmrecensent, CV Filmrecensent, sollicitatie Filmrecensent.

Interviews met filmrecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen filmrecensent

Vacatures filmrecensent

Op zoek naar een nieuwe baan als Filmrecensent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Filmrecensent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een filmrecensent schrijft recensies, artikelen, columns en nieuwsberichten over films. De filmrecensent kijkt naar films en beoordeelt deze. De filmrecensent is in vaste dienst of als freelancer werkzaam voor een tijdschrift, krant, internetsite of televisieprogramma.

Beoordeling Filmrecensent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Filmrecensent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Filmrecensent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep