U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Floortime Therapeut

Floortime Therapeut worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een floortime Therapeut? Lees de functieomschrijving.

De Floortime Therapeut houdt zich bezig met de techniek genaamd Floortime. De therapeut werkt vaak als (kinder)fysiotherapeut, (kinder)logopedist, (kinder)ergotherapeut, psycholoog, kinderarts of speltherapeut. De therapeut past de techniek van Floortime toe tijdens de sessies en heeft een speciale cursus gevolgd om deze therapie te mogen geven.

 

Floortime is een model dat leert om op een andere manier naar kinderen te kijken die autisme of een ontwikkelings- of gedragsachterstand hebben. De Functionele Emotionele Ontwikkeling is de achterliggende basis van dit model. Er wordt gekeken naar wat het kind nodig heeft bij een uitdaging en aan de hand hiervan wordt de logische vervolgstap bepaald. Interactie is belangrijk bij Floortime en is het doel van de activiteiten. De activiteiten zijn hierbij het middel om tot die interactie te komen.

 

Het is de bedoeling om het ontwikkelingsgerichte werken aan te passen op de emotionele ontwikkeling van het kind. Het is meer dan kijken naar hoe het kind speelt of eet, het is echt deelnemen aan de activiteit en deze samen met het kind ondernemen. Het spel en de aandacht die gegeven worden, moeten worden aangepast aan het emotionele ontwikkelingsniveau van het kind. Als gevolg hiervan ontstaat een positieve interactie. Deze is van belang voor de volgende stap in het ontwikkelingsproces die aan de hand hiervan kan worden bepaald.

Mensen vonden ons op: Job Floortime Therapeut, Baan Floortime Therapeut, Floortime Therapeut Worden, Functie-eisen Floortime Therapeut, Verantwoordelijkheden Floortime Therapeut, Functieprofiel Floortime Therapeut, Wat doet een Floortime Therapeut, Werken als Floortime Therapeut.

Floortime Therapeut worden: Opleiding tot floortime Therapeut

Om aan de slag te kunnen als Floortime Therapeut is geen speciale opleiding nodig, maar worden diverse cursussen aangeboden om de technieken en het model te leren kennen. De Floortime Therapeut werkt vaak al als kindertherapeut of kinderarts en heeft hiervoor al de benodigde opleiding gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Floortime Therapeut, Floortime Therapeut Worden, Opleidingsniveau Floortime Therapeut, Scholing Floortime Therapeut, Studie Floortime Therapeut, Bijscholing Floortime Therapeut, Omscholing Floortime Therapeut.

Organisaties waar een floortime Therapeut doorgaans werkzaam is

De Floortime Therapeut werkt bij een instelling waar therapieën worden gegeven. Dit kan een zorginstelling, een centrum voor therapie of als zelfstandige zijn. De Floortime Therapeut werkt meestal in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Floortime Therapeut, Floortime Therapeut Worden, Opleidingsniveau Floortime Therapeut, Scholing Floortime Therapeut, Studie Floortime Therapeut, Bijscholing Floortime Therapeut, Omscholing Floortime Therapeut.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden floortime Therapeut

De Floortime Therapeut heeft vaak een andere functie en past daarin ook de Floortime technieken toe. Het is daarom lastig om een inschatting van het salaris te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Floortime Therapeut, Loon Floortime Therapeut, Wat verdien je als Floortime Therapeut, Salarisschaal Floortime Therapeut, Salarisindicatie Floortime Therapeut, Bonus Floortime Therapeut, CAO Floortime Therapeut, Brutoloon Floortime Therapeut, Nettoloon Floortime Therapeut, Vakantiedagen Floortime Therapeut, Pensioen Floortime Therapeut.

Competenties, skills & vaardigheden floortime therapeut

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Flexibiliteit
 • Sociabiliteit
Mensen vonden ons op: Kennis Floortime Therapeut, Vaardigheden Floortime Therapeut, Attitude Floortime Therapeut, Kwalificaties Floortime Therapeut, Competentieprofiel Floortime Therapeut.

Boeken voor het beroep floortime therapeut

Wil je meer weten over het beroep floortime therapeut? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je floortime therapeut bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken floortime therapeut te komen.

Schemagerichte therapie | J.E. Young

handboek voor therapeuten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789031343355 | 458 pagina's

Schemagerichte therapie 1e druk is een boek van J.E. Young uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031343355 Wanneer disfunctionele denk- en gedragspatronen hardnekkig zijn, liggen er vaak zogeheten 'schema's' aan ten grondslag. Dit zijn belangri...

Omgaan met traumagerelateerde dissociatie | Suzette Boon

vaardigheidstraining voor patienten en hun therapeuten - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789026522642 | 508 pagina's

Omgaan met traumagerelateerde dissociatie 2e druk is een boek van Suzette Boon uitgegeven bij Pearson Benelux B.V.. ISBN 9789026522642 Omgaan met traumagerelateerde dissociatie is geschreven voor zowel mensen die worstelen met een complexe dissociatieve s...

Negatief zelfbeeld behandelen | Manja de Neef

tips en tools voor therapeuten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024420674 | 264 pagina's

Negatief zelfbeeld behandelen 1e druk is een boek van Manja de Neef uitgegeven bij Boom uitgevers Amsterdam. ISBN 9789024420674 Psycholoog Manja de Neef bespreekt waar zij tegen aanloopt in het behandelen van patiënten met een negatief zelfbeeld. Ze schet...

Mensen vonden ons op: boeken voor Floortime Therapeut, Floortime Therapeut ebooks, boek Floortime Therapeut.

Persoonstypen floortime Therapeut

De Floortime Therapeut moet goed kunnen analyseren en aan de hand van het gedrag van een kind de therapie aan kunnen passen (Waarnemer). Ook moet de Floortime Therapeut goed met kinderen kunnen omgaan en zich in hun leefwereld in kunnen leven (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Floortime Therapeut, Karakter Floortime Therapeut.

Netwerk floortime Therapeut

De Floortime Therapeut werkt vaak als (kinder)therapeut of (kinder)arts en heeft hierdoor vaak een groot netwerk binnen de zorg en kindertherapie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Floortime Therapeut, Medewerkers Floortime Therapeut.

Is het beroep floortime Therapeut iets voor jou?

Zou je graag floortime Therapeut willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als floortime Therapeut bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Floortime Therapeut, beroepskeuzetest Floortime Therapeut, beroep Floortime Therapeut kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden floortime Therapeut

De Floortime techniek is een techniek die nog niet alom bekend is. Er is daarom slechts een beperkte vraag naar Floortime Therapeuten. Door verder te leren en ervaring op te doen kan de Floortime Therapeut doorgroeien.

Arbeidsmarktperspectief score floortime Therapeut

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep floortime Therapeut. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Floortime Therapeut, Promotie mogelijkheden Floortime Therapeut, Carriere Floortime Therapeut.

Solliciteren op de functie floortime Therapeut

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als floortime Therapeut dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor floortime Therapeut belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als floortime Therapeut. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Floortime Therapeut, CV Floortime Therapeut, sollicitatie Floortime Therapeut.

Interviews met floortime Therapeut

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen floortime Therapeut

Vacatures floortime therapeut

Op zoek naar een nieuwe baan als Floortime Therapeut? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Floortime Therapeut. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Floortime Therapeut houdt zich bezig met de techniek genaamd Floortime. De therapeut werkt vaak als (kinder)fysiotherapeut, (kinder)logopedist, (kinder)ergotherapeut, psycholoog, kinderarts of speltherapeut. De therapeut past de techniek van Floortime toe tijdens de sessies en heeft een speciale cursus gevolgd om deze therapie te mogen geven.

Beoordeling Floortime Therapeut

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Floortime Therapeut' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Floortime Therapeut

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep