U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fondsenwerver

Fondsenwerver worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fondsenwerver? Lees de functieomschrijving.

Het is de verantwoordelijkheid van de fondsenwerver om zoveel mogelijk sponsoren en donateurs te vinden voor diens (non-profit) organisatie. Een fondsenwerver kan op allerlei niveaus en voor verscheidene organisaties te werk gaan. Vaak gaat het hierbij om een goed doel, maar men kan bijvoorbeeld ook door een politieke partij of financiele instelling ingehuurd worden.

Hoewel een fondsenwerver door een organisatie aangesteld wordt, is men zelf verantwoordelijk voor het binnenhalen van beloftes en donaties. Als fondsenwerver brengt men dan ook het meerendeel van diens tijd door met de zoektocht naar de beste plekken om mensen voor diens organisatie te strikken, en het overtuigen van potentiele donoren.

Om diens werk succesvol te kunnen doen, zal een fondsenwerver moeten geloven in het werk wat die doet, en deze boodschap sterk overdragen in alles wat die doet. Een fondsenwerver is zelfstandig, inspirerend en uitermate doelgericht. Dit geldt voor een corporate fondsenwerver, maar ook voor mensen die van deur naar deur gaan om fondsen te werven.

Mensen vonden ons op: Job Fondsenwerver, Baan Fondsenwerver, Fondsenwerver Worden, Functie-eisen Fondsenwerver, Verantwoordelijkheden Fondsenwerver, Functieprofiel Fondsenwerver, Wat doet een Fondsenwerver, Werken als Fondsenwerver.

Fondsenwerver worden: Opleiding tot fondsenwerver

Men kan op elk niveau aan fondswerven doen. De meeste opleidingen of cursussen in fondsenwerving staan dan ook open voor ieder die deze functie wil (bij)leren. Voor sommige opleidingen geldt dat men eerst een HBO-opleiding in de richting van Economie, Marketing o.d. gedaan dient te hebben.

Om op het hoogste niveau als fondsenwerver aan de slag te kunnen heeft men daarbij meestal een MBA nodig; een cursus alleen is niet genoeg om bij een groot en/of internationaal bedrijf aangenomen te kunnen worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fondsenwerver, Fondsenwerver Worden, Opleidingsniveau Fondsenwerver, Scholing Fondsenwerver, Studie Fondsenwerver, Bijscholing Fondsenwerver, Omscholing Fondsenwerver.

Organisaties waar een fondsenwerver doorgaans werkzaam is

Een fondsenwerver zal vooral bij non-profits terechtkomen, omdat deze soort bedrijven het meeste baat hebben bij de functie die de fondsenwerver vervult. Er zijn echter ook commerciele organisaties die een fondsenwerver in dienst hebben.

Waar men ook terechtkomt, een fondsenwerver zal altijd buiten het bedrijf aan het werk zijn, op congressen en andere evenementen, of gewoon op straat, om zo de donaties van buiten naar binnen te kunnen doorspelen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fondsenwerver, Fondsenwerver Worden, Opleidingsniveau Fondsenwerver, Scholing Fondsenwerver, Studie Fondsenwerver, Bijscholing Fondsenwerver, Omscholing Fondsenwerver.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fondsenwerver

Een fondsenwerver kan voor een liefdadigheidsorganisatie als vrijwilliger werken, en daarbij dus zelf niet betaald worden.

Als men een vaste functie als fondsenwerver heeft, kan men wel 3800 euro bruto per maand gaan ontvangen. Ook kan men een bonus krijgen als men een grote investering of sponsor voor het bedrijf binnen heeft gehaald. Verder kan men gecompenseerd worden voor reiskosten en andere uitgaven die nodig zijn om een succesvolle fondsenwerver te kunnen zijn.

Mensen vonden ons op: Salaris Fondsenwerver, Loon Fondsenwerver, Wat verdien je als Fondsenwerver, Salarisschaal Fondsenwerver, Salarisindicatie Fondsenwerver, Bonus Fondsenwerver, CAO Fondsenwerver, Brutoloon Fondsenwerver, Nettoloon Fondsenwerver, Vakantiedagen Fondsenwerver, Pensioen Fondsenwerver.

Competenties, skills & vaardigheden fondsenwerver

 • Organiseren
 • Motiveren
 • Netwerken
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfsturing
 • Passie
 • Situaties en mensen goed in kunnen schatten
 • Sociaal zeer competent
Mensen vonden ons op: Kennis Fondsenwerver, Vaardigheden Fondsenwerver, Attitude Fondsenwerver, Kwalificaties Fondsenwerver, Competentieprofiel Fondsenwerver.

Boeken voor het beroep fondsenwerver

Wil je meer weten over het beroep fondsenwerver? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fondsenwerver bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fondsenwerver te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Fondsenwerver, Fondsenwerver ebooks, boek Fondsenwerver.

Persoonstypen fondsenwerver

Om mensen te kunnen overtuigen van de waarde van diens bedrijf, en de wijsheid om daarin te investeren, zal een fondsenwerver goed moeten kunnen communiceren. Men zal zich op allerlei verschillende evenementen vertonen en daar goed voor de dag dienen te komen. Het is hierbij cruciaal dat de fondsenwerver anderen inspireert en motiveert om zo donaties of investeringen binnen te krijgen (Levensgenieter). Dit principe geldt ook voor een fondsenwerver die als vrijwilliger bij mensen langs de deur gaat.

Naast het overhalen van mensen, zal een fondsenwerver ook snel te werk dienen te gaan. Het gaat er niet alleen om dat mensen investeren in diens bedrijf, maar ook dat er veel geinvesteerd wordt (Succesvolle werker). Een fondsenwerver zal hierom veel op de been zijn, en altijd een praatje paraat hebben dat niet alleen overtuigend is maar ook efficient.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fondsenwerver, Karakter Fondsenwerver.

Netwerk fondsenwerver

Een fondsenwerver bevindt zich in de hogere kringen, bij de mensen die beslissingen over investeringen kunnen maken, zoals directeurs, de financieel directeur of mogelijk de accountmanagers van investeringsbureaus. Kortom, mensen die geld hebben en dat uit kunnen geven, voor zichzelf of voor hun bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fondsenwerver, Medewerkers Fondsenwerver.

Is het beroep fondsenwerver iets voor jou?

Zou je graag fondsenwerver willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fondsenwerver bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fondsenwerver, beroepskeuzetest Fondsenwerver, beroep Fondsenwerver kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fondsenwerver

Een fondsenwerver creeert diens eigen kansen, waardoor het moeilijk is om in te schatten wat diens perspectieven zijn. Afhankelijk van diens connecties en overredingskracht kan een fondsenwerver zich voor elke (non-profit) organisatie inzetten. Vooral in tijden waarbij het slecht gaat met de economie kan een fondsenwerver goud waard zijn voor een bedrijf. Daarentegen heeft niet elk bedrijf behoefte aan een fondsenwerver, waardoor er wel degelijk een limiet zit aan de mogelijkheden die een fondsenwerver heeft.

Arbeidsmarktperspectief score fondsenwerver

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fondsenwerver. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fondsenwerver, Promotie mogelijkheden Fondsenwerver, Carriere Fondsenwerver.

Solliciteren op de functie fondsenwerver

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fondsenwerver dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fondsenwerver belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fondsenwerver. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fondsenwerver, CV Fondsenwerver, sollicitatie Fondsenwerver.

Interviews met fondsenwerver

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fondsenwerver

 • Collectant

Vacatures fondsenwerver

Op zoek naar een nieuwe baan als Fondsenwerver? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fondsenwerver. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Het is de verantwoordelijkheid van de fondsenwerver om zoveel mogelijk sponsoren en donateurs te vinden voor diens (non-profit) organisatie. Een fondsenwerver kan op allerlei niveaus en voor verscheidene organisaties te werk gaan. Vaak gaat het hierbij om een goed doel, maar men kan bijvoorbeeld ook door een politieke partij of financiele instelling ingehuurd worden.

Beoordeling Fondsenwerver

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fondsenwerver' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fondsenwerver

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep