U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Food Designer

Food Designer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een food Designer? Lees de functieomschrijving.

Een Food Designer of Eetontwerper is iemand die zaken omtrent voedsel ontwikkelt. De term ‘voedselontwerp’ is vrij nieuw en er zijn verschillende definities mogelijk.
 
Bij de term kun je denken aan:
- de industriële productie van producten
- de verpakking, vorm en kleur van voedsel en eetgerei
- de presentatie van gerechten
- de inrichting van een tafel
- de sociale of psychologische impact van eten
 
Een Food Designer houdt zich dus met bovenstaande dingen bezig. Tevens zal hij mensen, zoals koks en fabrikanten, adviseren. Daarnaast geven sommige Eetontwerpers presentaties en/of schrijven ze boeken.
 
Mensen vonden ons op: Job Food Designer, Baan Food Designer, Food Designer Worden, Functie-eisen Food Designer, Verantwoordelijkheden Food Designer, Functieprofiel Food Designer, Wat doet een Food Designer, Werken als Food Designer.

Food Designer worden: Opleiding tot food Designer

Het vakgebied ‘eetontwerp’ of ‘food design’ is erg nieuw. Eetontwerpers in Nederland hebben doorgaans een ontwerpstudie gevolgd. Het is namelijk onderdeel van het vakgebied Industrieel Ontwerp. De Design Academy van Eindhoven heeft sinds kort een afstudeerrichting Food – Non Food. Ook kun je aan diverse hogescholen voor afstudeerrichtingen als Food Technology & Product en Food Technology & Quality kiezen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Food Designer, Food Designer Worden, Opleidingsniveau Food Designer, Scholing Food Designer, Studie Food Designer, Bijscholing Food Designer, Omscholing Food Designer.

Organisaties waar een food Designer doorgaans werkzaam is

Meestal werkt een Eetontwerper op zelfstandige basis. Hij of zij werkt bijvoorbeeld projectmatig aan conceptontwikkeling, heeft een eigen proeflokaal of ontwerpt servies en tafellinnen. Hij of zij kan ook in dienst zijn bij een Levensmiddelenfabrikant. Hij doet dan onderzoek bij consumenten en adviseert de fabrikant over bijvoorbeeld verpakkingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Food Designer, Food Designer Worden, Opleidingsniveau Food Designer, Scholing Food Designer, Studie Food Designer, Bijscholing Food Designer, Omscholing Food Designer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden food Designer

Doorgaans werkt een Food Designer als zelfstandige. Hij of zij bepaalt dus zijn eigen prijs en uren. 
 
Het nadeel van een zelfstandige is dat er geen sprake is van secundaire arbeidsvoorwaarden. Hij krijgt niet doorbetaald bij ziekte, geen auto van de zaak, etcetera. Wel kan hij zijn eigen werktijden bepalen en ervoor kiezen bepaalde klussen aan te nemen en andere af te wijzen.
 
Mensen vonden ons op: Salaris Food Designer, Loon Food Designer, Wat verdien je als Food Designer, Salarisschaal Food Designer, Salarisindicatie Food Designer, Bonus Food Designer, CAO Food Designer, Brutoloon Food Designer, Nettoloon Food Designer, Vakantiedagen Food Designer, Pensioen Food Designer.

Competenties, skills & vaardigheden food designer

 • Resultaatgerichtheid
 • Oordeelsvorming
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
 • Observeren
 • Betrokken
Mensen vonden ons op: Kennis Food Designer, Vaardigheden Food Designer, Attitude Food Designer, Kwalificaties Food Designer, Competentieprofiel Food Designer.

Boeken voor het beroep food designer

Wil je meer weten over het beroep food designer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je food designer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken food designer te komen.

Weekly Planner 2019 | Designer Diaries

Floral Planner - 2019 Organizer with Bonus Dotted Grid Pages, Inspirational Quotes + To-Do Lists - Hand Drawn Japanese Flowers Pink + Blue - Engels | Paperback | 9781726002271 | 162 pagina's

...

Designer Cake Decorating | B Dutton Publishing

Recipes and Step-by-step Techniques from Top Wedding Cake Makers - Engels | Hardcover | 9781905113590 | 296 pagina's

...

Eat Love | L. Schouwenberg

food concepts by eating-designer Marije Vogelzang - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789063692001 | 160 pagina's

Sinds haar afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven in 2000, ontwerpt Marije Vogelzang food-concepten. Haar interesse ligt bij het werkwoord eten. Ze denkt niet alleen na over wat er op het bord ligt (als er al een bord aanwezig is), maar over alles ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Food Designer, Food Designer ebooks, boek Food Designer.

Persoonstypen food Designer

Persoonstypen die passen bij een Food Designer zijn Gever en Succesvolle Werker.
 
Hij of zij is betrokken en gevoelig voor de behoeftes van anderen. Hij of zij is geïnteresseerd in het optimaliseren van de eetbeleving van mensen (Gever).
 
Ook verliest hij zijn doel niet uit het oog. Hij is dus resultaatgericht. En hij is niet te beroerd om energie in zijn project te steken om het doel te behalen (Succesvolle Werker).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Food Designer, Karakter Food Designer.

Netwerk food Designer

Met wie de Eetontwerper contact heeft, hangt af van zijn precieze werkzaamheden. Iemand met een proeflokaal heeft uiteraard te maken met koks en klanten. Een Ontwerper die verpakkingen ontwikkelt, heeft te maken met levensmiddelenfabrikanten. Iemand die boeken schrijft, heeft contact met uitgeverijen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Food Designer, Medewerkers Food Designer.

Is het beroep food Designer iets voor jou?

Zou je graag food Designer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als food Designer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Food Designer, beroepskeuzetest Food Designer, beroep Food Designer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden food Designer

Dit beroep is erg nieuw. Het arbeidsmarktperspectief en de doorgroeimogelijkheden zijn dus nog niet heel duidelijk.
 
Het beroep is in opkomst, dus zal het arbeidsmarktperspectief goed zijn. De beleving van eten wordt steeds belangrijker. Tevens het verleiden van consumenten met aantrekkelijke verpakkingen is tegenwoordig zeer van belang. 
 
Een Eetontwerper met ervaring en een goede naam zal bij steeds grotere en invloedrijke bedrijven projecten kunnen doen.
 
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Food Designer, Promotie mogelijkheden Food Designer, Carriere Food Designer.

Solliciteren op de functie food Designer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als food Designer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor food Designer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als food Designer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Food Designer, CV Food Designer, sollicitatie Food Designer.

Interviews met food Designer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen food Designer

Vacatures food designer

Op zoek naar een nieuwe baan als Food Designer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Food Designer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Food Designer of Eetontwerper is iemand die zaken omtrent voedsel ontwikkelt. De term ‘voedselontwerp’ is vrij nieuw en er zijn verschillende definities mogelijk.   Bij de term kun je denken aan: - de industriële productie van producten - de verpakking, vorm en kleur van voedsel en eetgerei - de presentatie van gerechten - de inrichting van een tafel - de sociale of psychologische impact van eten   Een Food Designer houdt zich dus met bovenstaande dingen bezig.

Beoordeling Food Designer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Food Designer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Food Designer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep