U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fotograveur

Fotograveur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fotograveur? Lees de functieomschrijving.

Een fotograveur is iemand die een afbeelding omzet naar een gravering. Fotogravure is het meest bekend door juweliers. Sommige juweliers hebben een fotograveur in dienst die een afbeelding kan graveren in een hanger van edelmetaal. Dit is bijvoorbeeld populair bij mensen die een afbeelding van een overleden dierbare persoon bij zich willen dragen. Deze fotograveur krijgt een foto binnen met eventueel wat opmerkingen en probeert vervolgens zo goed mogelijk deze foto te reproduceren op een ander materiaal, meestal dus brons, zilver of goud.

Ook kan fotograveur een beroep zijn in het proces van het maken van een striptekening. In het traditionele proces van het maken van een strip is er iemand die de originele tekening omzet naar een soort plaat die afgedrukt en vervolgens ingekleurd kan worden, ook bekend als een fotograveur. Door de toenemende rol van de computer in het maken van strips verdwijnt dit beroep echter (dit beroep wordt hier ook verder niet besproken).

Mensen vonden ons op: Job Fotograveur, Baan Fotograveur, Fotograveur Worden, Functie-eisen Fotograveur, Verantwoordelijkheden Fotograveur, Functieprofiel Fotograveur, Wat doet een Fotograveur, Werken als Fotograveur.

Fotograveur worden: Opleiding tot fotograveur

Op sommige mbo’s is een opleiding tot juwelier te volgen. Alle vaardigheden die vereist zijn voor het uitvoeren van fotogravure worden hier geleerd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fotograveur, Fotograveur Worden, Opleidingsniveau Fotograveur, Scholing Fotograveur, Studie Fotograveur, Bijscholing Fotograveur, Omscholing Fotograveur.

Organisaties waar een fotograveur doorgaans werkzaam is

De fotograveur werkt vrijwel altijd voor een juwelier.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fotograveur, Fotograveur Worden, Opleidingsniveau Fotograveur, Scholing Fotograveur, Studie Fotograveur, Bijscholing Fotograveur, Omscholing Fotograveur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fotograveur

Het salaris van de fotograveur hangt in de eerste plaats af van of de persoon als fotograveur aangenomen is of dat een juwelier of werknemer bij een juwelier het graveren naast het verkoopwerk doet. Ten tweede hangt het er natuurlijk van af welke juwelier de fotograveur voor werkt. Gespecialiseerde, zelfstandige juweliers met veel vaste klanten zullen ongetwijfeld beter betalen dan een juwelier in een keten. Het minimumsalaris zal zelden onder de 1500 euro per maand liggen, maar een doorgroei naar 2400, 2900 of 3500 euro per maand hangt af van de soort winkel, en natuurlijk ook van de kwaliteit producten en de naam die je daarmee opbouwt.

Mensen vonden ons op: Salaris Fotograveur, Loon Fotograveur, Wat verdien je als Fotograveur, Salarisschaal Fotograveur, Salarisindicatie Fotograveur, Bonus Fotograveur, CAO Fotograveur, Brutoloon Fotograveur, Nettoloon Fotograveur, Vakantiedagen Fotograveur, Pensioen Fotograveur.

Competenties, skills & vaardigheden fotograveur

 • Klantgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Fotograveur, Vaardigheden Fotograveur, Attitude Fotograveur, Kwalificaties Fotograveur, Competentieprofiel Fotograveur.

Boeken voor het beroep fotograveur

Wil je meer weten over het beroep fotograveur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fotograveur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fotograveur te komen.

De hond in de pot | Annette Wiesman

50 spreekwoorden en gezegden gefotografeerd - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021674377 | 128 pagina's

Vind jij wel eens de hond in de pot? En zakt je broek daar dan van af? Of hou je het hoofd koel en was je dat varkentje dan wel even? We denken dat spreekwoorden en gezegden ouderwets zijn, en toch gebruiken we ze vaker dan we zelf doorhebben. Maar begrij...

Lady Lisa Lyon | Mapplethorpe

Gefotografeerd door Robert Mapplethorpe - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789032801809 | 128 pagina's

Lady Lisa Lyon, gefotografeerd door Robert Mapplethorpe. Inleiding door Bruce Chatwin...

Zo fotografeer je de natuur | Tijdschrift Roots

inspiratie, informatie, veel tips - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059568037 | 192 pagina's

Boek Zo Fotografeer Je De Natuur geschreven door René Alblas uitgegeven door Schuyt & Co New Skool Foto film video en geluid (als hobby)...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fotograveur, Fotograveur ebooks, boek Fotograveur.

Persoonstypen fotograveur

De sieraden die de fotograveur maakt hebben vaak veel emotionele waarde voor de kopers. Hierom is het belangrijk dat de graveur gevoelig is voor de behoeften van zijn klanten, en ook betrokken is bij zijn werk (persoonstype Gever). Ook moet de fotograveur nauwkeurig zijn en goed kunnen omgaan met details, eigenschappen van de Perfectionist en de Waarnemer.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fotograveur, Karakter Fotograveur.

Netwerk fotograveur

Het netwerk van de fotograveur zal bestaan uit de werknemers van de juwelier, de bedrijfsleider (de juwelier), de assistent bedrijfsleider, de verkoopmedewerkers. Sommige juweliers hebben nog gespecialiseerde werknemers, zoals horlogemakers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fotograveur, Medewerkers Fotograveur.

Is het beroep fotograveur iets voor jou?

Zou je graag fotograveur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fotograveur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fotograveur, beroepskeuzetest Fotograveur, beroep Fotograveur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fotograveur

Het arbeidsmarktperspectief voor fotograveurs is aan de slechte kant. Omdat veel juweliers het graveren ook zelf kunnen huren zij er vaak geen extra personeel voor in, dus fotograveurs moeten andere manieren bedenken om als zodanig aangenomen te worden.

Arbeidsmarktperspectief score fotograveur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fotograveur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fotograveur, Promotie mogelijkheden Fotograveur, Carriere Fotograveur.

Solliciteren op de functie fotograveur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fotograveur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fotograveur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fotograveur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fotograveur, CV Fotograveur, sollicitatie Fotograveur.

Interviews met fotograveur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fotograveur

Vacatures fotograveur

Op zoek naar een nieuwe baan als Fotograveur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fotograveur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een fotograveur is iemand die een afbeelding omzet naar een gravering. Fotogravure is het meest bekend door juweliers. Sommige juweliers hebben een fotograveur in dienst die een afbeelding kan graveren in een hanger van edelmetaal.

Beoordeling Fotograveur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fotograveur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fotograveur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep