U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fotolaborant

Fotolaborant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fotolaborant? Lees de functieomschrijving.

Een fotolaborant werkt in een laboratorium aan het ontwikkelen van foto’s. Dit kan gaan om een groot laboratorium voor grote afdrukken, maar ook gewoon om een klein laboratorium in een fotozaak voor kleine tot middelgrote afdrukken. Sinds de komst van digitale fotografie is het aantal fotolaboranten afgenomen, maar het beroep bestaat nog steeds, en doordat veel mensen hun foto’s nog steeds goed afgedrukt willen hebben zal het beroep de komende tijd waarschijnlijk ook niet verdwijnen. Van speciale gebeurtenissen zoals vakanties, bruiloften, een afscheid of andere bijzondere momenten willen mensen toch altijd nog graag goed afgedrukte, fysieke foto’s hebben.

De fotolaborant ontwikkelt dus foto’s. Bij dit werk horen ook het afdrukken en afwerken. De fotolaborant moet van alle machines in het laboratorium weten hoe ze werken, en moet ook conform alle veiligheidseisen werken. Omdat er bij het ontwikkelen van foto’s soms bepaalde dampen en gassen vrijkomen is werken volgens veiligheidseisen belangrijk.

Mensen vonden ons op: Job Fotolaborant, Baan Fotolaborant, Fotolaborant Worden, Functie-eisen Fotolaborant, Verantwoordelijkheden Fotolaborant, Functieprofiel Fotolaborant, Wat doet een Fotolaborant, Werken als Fotolaborant.

Fotolaborant worden: Opleiding tot fotolaborant

Er zijn vele en vele verschillende soorten foto-opleidingen, zowel op mbo en hbo als op cursusniveau. Sommige van deze opleidingen behandelen het ontwikkelen van foto’s, en deze zijn vrijwel altijd voldoende om als fotolaborant te kunnen werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fotolaborant, Fotolaborant Worden, Opleidingsniveau Fotolaborant, Scholing Fotolaborant, Studie Fotolaborant, Bijscholing Fotolaborant, Omscholing Fotolaborant.

Organisaties waar een fotolaborant doorgaans werkzaam is

De fotolaborant werkt voor een organisatie die het ontwikkelen van foto’s aanbiedt. Dit kunnen fotowinkels zijn, maar evengoed de Albert Heijn of de Hema, die beide ook een foto-ontwikkelingsservice hebben.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fotolaborant, Fotolaborant Worden, Opleidingsniveau Fotolaborant, Scholing Fotolaborant, Studie Fotolaborant, Bijscholing Fotolaborant, Omscholing Fotolaborant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fotolaborant

Een fotolaborant heeft een startsalaris tussen de 1500 en de 2000 euro per maand dat vrijwel nooit verder doorgroeit dan 2500 euro per maand. Noemenswaardige secundaire arbeidsvoorwaarden zijn er meestal niet.

Mensen vonden ons op: Salaris Fotolaborant, Loon Fotolaborant, Wat verdien je als Fotolaborant, Salarisschaal Fotolaborant, Salarisindicatie Fotolaborant, Bonus Fotolaborant, CAO Fotolaborant, Brutoloon Fotolaborant, Nettoloon Fotolaborant, Vakantiedagen Fotolaborant, Pensioen Fotolaborant.

Competenties, skills & vaardigheden fotolaborant

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Fotolaborant, Vaardigheden Fotolaborant, Attitude Fotolaborant, Kwalificaties Fotolaborant, Competentieprofiel Fotolaborant.

Boeken voor het beroep fotolaborant

Wil je meer weten over het beroep fotolaborant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fotolaborant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fotolaborant te komen.

Verordnung ber Die Berufsausbildung Zum Fotolaboranten/Zur Fotolaborantin | Ohne Autor

Duitstalig | Paperback | 9783732602322 | 16 pagina's

Text der Verordnung uber die Berufsausbildung zum Fotolaboranten/zur Fotolaborantin."...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fotolaborant, Fotolaborant ebooks, boek Fotolaborant.

Persoonstypen fotolaborant

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fotolaborant, Karakter Fotolaborant.

Netwerk fotolaborant

De fotolaborant in de fotowinkel heeft vooral contact met het personeel van deze fotowinkel. Fotolaboranten die in een ontwikkelcentrale werken hebben niet veel professioneel contact met andere beroepen (behalve andere laboranten).

Mensen vonden ons op: Collega’s Fotolaborant, Medewerkers Fotolaborant.

Is het beroep fotolaborant iets voor jou?

Zou je graag fotolaborant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fotolaborant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fotolaborant, beroepskeuzetest Fotolaborant, beroep Fotolaborant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fotolaborant

Het arbeidsmarktperspectief voor fotolaboranten is aan de magere kant. Het beroep verdwijnt ondanks het toenemende gebruik van digitale camera’s zeker niet, maar aan fotolaboranten is ook zeker geen gebrek, en naar vacatures is het goed zoeken. Noemenswaardige doorgroeimogelijkheden zijn er daarbij ook niet.

Arbeidsmarktperspectief score fotolaborant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fotolaborant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fotolaborant, Promotie mogelijkheden Fotolaborant, Carriere Fotolaborant.

Solliciteren op de functie fotolaborant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fotolaborant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fotolaborant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fotolaborant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fotolaborant, CV Fotolaborant, sollicitatie Fotolaborant.

Interviews met fotolaborant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fotolaborant

Vacatures fotolaborant

Op zoek naar een nieuwe baan als Fotolaborant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fotolaborant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een fotolaborant werkt in een laboratorium aan het ontwikkelen van foto’s. Dit kan gaan om een groot laboratorium voor grote afdrukken, maar ook gewoon om een klein laboratorium in een fotozaak voor kleine tot middelgrote afdrukken. Sinds de komst van digitale fotografie is het aantal fotolaboranten afgenomen, maar het beroep bestaat nog steeds, en doordat veel mensen hun foto’s nog steeds goed afgedrukt willen hebben zal het beroep de komende tijd waarschijnlijk ook niet verdwijnen.

Beoordeling Fotolaborant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fotolaborant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fotolaborant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep