U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Franchisenemer

Franchisenemer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een franchisenemer? Lees de functieomschrijving.

Een franchisenemer is een zelfstandig ondernemer die een contract heeft met de franchisegever en vanuit dat contract een eigen branche van de franchise op kan zetten, waarbij alle verantwoordelijkheid op de shouders van de franchisenemer valt en de franchisegever enkel in de winst deelt. Zodanig is het een beroep met enkele risico's, maar ook mogelijk hoge winsten.

Vergeleken met een zelfstandig ondernemer zonder franchise heeft een franchisenemer een veel stevigere positie. Zo maakt men gebruik van een bekend merk, met een overeenkoepelende marketing-strategie, en een van tevoren vastgesteld assortiment. Ook is de franchisenemer vaak de enige in een bepaald gebied die de franchise mag representeren, en is er dus alleen competitie met andere merknamen. Hoewel de bestaande formule van verkoop niet veel vrijheid geeft in de onderneming, ruilt men dit in voor een zekere mate van steun en kennis die vooral een startende ondernemer anders nooit zo snel op kan bouwen.

In het contract met de franchisegever staan vele verplichtingen, die erop gericht zijn om de franchise volgens centrale voorschriften te blijven runnen. Dit garandeert nog niet het succes van de franchise, wat staat op de schouders van de franchisenemer, die een goede locatie uit moet kiezen, geschikt personeel moet vinden, en steeds mensen de winkel in moet zien te lokken.

Het aansluiten bij een franchise betekent dus niet dat men het rustig aan kan doen, maar dat men extra hard moet werken om de locatie een uniek, aantrekkelijk karakter te geven en daarbij steeds de richtlijnen van de franchise aan te houden.

Mensen vonden ons op: Job Franchisenemer, Baan Franchisenemer, Franchisenemer Worden, Functie-eisen Franchisenemer, Verantwoordelijkheden Franchisenemer, Functieprofiel Franchisenemer, Wat doet een Franchisenemer, Werken als Franchisenemer.

Franchisenemer worden: Opleiding tot franchisenemer

Om franchisenemer te worden kan men een opleiding op MBO-niveau tot Ondernemer volgen, of op HBO in Business. Ook bestaat er de Franchise University, waar men na diens vooropleiding heen kan om specifiek in het runnen van een franchise onderwezen te worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Franchisenemer, Franchisenemer Worden, Opleidingsniveau Franchisenemer, Scholing Franchisenemer, Studie Franchisenemer, Bijscholing Franchisenemer, Omscholing Franchisenemer.

Organisaties waar een franchisenemer doorgaans werkzaam is

Een franchise kan een horeca-gelegenheid zijn, een drogist, kledingwinkel of supermarkt. Elk soort franchise heeft weer diens eigen voor-en nadelen, maar aangezien men zelfstandig ondernemer is kan men er zelf voor kiezen met wie men een contract afsluit. De franchisenemer kiest dan ook de eigen werkomgeving, en vormt die naar eigen visie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Franchisenemer, Franchisenemer Worden, Opleidingsniveau Franchisenemer, Scholing Franchisenemer, Studie Franchisenemer, Bijscholing Franchisenemer, Omscholing Franchisenemer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden franchisenemer

Een franchisenemer bepaald zelf hoeveel van de winst in diens salaris overgezet wordt. Zo kan het zijn dat, als het slecht met het bedrijf gaat, men zelf geen enkel salaris overhoudt. In productieve tijden kan men wel meer dan 4000 euro per maand verdienen. Omdat de franchisenemer de eigenaar is, zal die voor zichzelf een pensioenfonds op moeten zetten en alle andere mogelijke voordelen regelen, waarbij maar weinig vrije dagen ingepland kunnen worden. Niemand kan het hem/haar kwalijk nemen als die de winst omzet in een auto voor zichzelf, maar daar kunnen zekere risico's aan zitten wat betreft toekomstige investeringen in het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Salaris Franchisenemer, Loon Franchisenemer, Wat verdien je als Franchisenemer, Salarisschaal Franchisenemer, Salarisindicatie Franchisenemer, Bonus Franchisenemer, CAO Franchisenemer, Brutoloon Franchisenemer, Nettoloon Franchisenemer, Vakantiedagen Franchisenemer, Pensioen Franchisenemer.

Competenties, skills & vaardigheden franchisenemer

 • Ondernemerschap
 • Stressbestendigheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Visie
 • Leervermogen
 • klandizie kunnen aantrekken
 • mensenkennis hebben
 • snel knopen kunnen doorhakken
Mensen vonden ons op: Kennis Franchisenemer, Vaardigheden Franchisenemer, Attitude Franchisenemer, Kwalificaties Franchisenemer, Competentieprofiel Franchisenemer.

Boeken voor het beroep franchisenemer

Wil je meer weten over het beroep franchisenemer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je franchisenemer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken franchisenemer te komen.

Vor- und Nachteile von Franchising aus der Sicht des Franchise-Nehmers am Beispiel von McDonald's | Stefanie Friese

Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783640371419 | 26 pagina's

Wissenschaftliche Studie aus dem Jahr 2008 im Fachbereich BWL - Industriebetriebslehre, Note: 1,3, Hochschule Fresenius; Köln, Sprache: Deutsch, Abstract: 'Im Jahre 1954 betrat ein Vertreter für Milchmixgeräte ein Restaurant in San Bernardino im Westen de...

Der idealtypische Franchisenehmer | Lukas Tielmann

Duitstalig | Druk: 1 | E-book | 9783668218482

Studienarbeit aus dem Jahr 2015 im Fachbereich BWL - Allgemeines, Note: 2,3, Private Fachhochschule Göttingen, Sprache: Deutsch, Abstract: In Deutschland gibt es jährlich ca. 300.000 Menschen, die den Schritt in die Selbstständigkeit im Vollerwerbsbetrieb...

Customer Value Management in Franchisesystemen | Eva-Maria Gust

Konzeptionelle Grundlagen Der Franchisenehmer-Bewertung - Duitstalig | Druk: 2001 ed. | Paperback | 9783824474844 | 239 pagina's

Eva-Maria Gust ubertragt das Customer Value Management auf Franchisesysteme und entwickelt ein Konzept zur Franchisenehmer-Bewertung."...

Mensen vonden ons op: boeken voor Franchisenemer, Franchisenemer ebooks, boek Franchisenemer.

Persoonstypen franchisenemer

Als zelfstandig ondernemer is men zelf verantwoordelijk voor het succes van de franchise, waardoor men stevig in de schoenen dient te staan en goed het personeel aan kan sturen. Ook al heeft men een contract met de franchise, de franchisenemer is de Baas van het bedrijf, en zal dus sterk over moeten komen, de welvaart van diens franchise voorop zetten, en overwicht nodig hebben in al diens handelingen.

Verder is het zaak voor de franchisenemer om zoveel mogelijk winst te maken, waardoor men resultaatgericht is en risico's moet durven nemen om een goed eindresultaat te kunnen krijgen. Ook het personeel is uiteindelijk ondergeschikt aan het hogere doel, om een succesvolle franchise op te zetten en dat zo te houden (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Franchisenemer, Karakter Franchisenemer.

Netwerk franchisenemer

De belangrijkste relatie die de franchisenemer aangaat is die met de franchisegever. Een goede verstandhouding is hiermee cruciaal, en dit kan men veel hulp en lokale marketing opleveren. Daarnaast is het belangrijk om het personeel aan te nemen en indien nodig bij te sturen, en zal men dus veel tijd aan diens werknemers besteden.

Vaak werkt een franchisenemer met investeerders die het mogelijk maken om een pand voor diens franchise te hebben, en startkapitaal verzorgen. Deze investeerders dienen tevreden gehouden te worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Franchisenemer, Medewerkers Franchisenemer.

Is het beroep franchisenemer iets voor jou?

Zou je graag franchisenemer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als franchisenemer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Franchisenemer, beroepskeuzetest Franchisenemer, beroep Franchisenemer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden franchisenemer

Een franchisenemer moet zelf achter een franchise aangaan, en zichzelf kandidaat maken, met een doordacht plan en een visie voor de toekomst. De arbeidsmarkt mag dus niet aanmoedigend zijn, toch kan men met voldoende doorzettingsvermogen en/of ervaring als franchisenemer aan het werk gaan.

Vanuit het runnen van een succesvolle franchise kan men overstappen op een eigen zaak, zonder contract en zonder steun, en daarbij alle winst zelf houden. Als men hierin succesvol is, is dat een grote stap omhoog, en kan men zelf meerdere locaties op gaan zetten. Ervaring is hiervoor cruciaal.

Arbeidsmarktperspectief score franchisenemer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep franchisenemer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Franchisenemer, Promotie mogelijkheden Franchisenemer, Carriere Franchisenemer.

Solliciteren op de functie franchisenemer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als franchisenemer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor franchisenemer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als franchisenemer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Franchisenemer, CV Franchisenemer, sollicitatie Franchisenemer.

Interviews met franchisenemer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen franchisenemer

Vacatures franchisenemer

Op zoek naar een nieuwe baan als Franchisenemer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Franchisenemer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een franchisenemer is een zelfstandig ondernemer die een contract heeft met de franchisegever en vanuit dat contract een eigen branche van de franchise op kan zetten, waarbij alle verantwoordelijkheid op de shouders van de franchisenemer valt en de franchisegever enkel in de winst deelt. Zodanig is het een beroep met enkele risico's, maar ook mogelijk hoge winsten. Vergeleken met een zelfstandig ondernemer zonder franchise heeft een franchisenemer een veel stevigere positie.

Beoordeling Franchisenemer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Franchisenemer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Franchisenemer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep