U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Front-office manager

Front-office manager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een front-office manager ? Lees de functieomschrijving.

Een front-office manager is werkzaam op een kantoor en fungeert dat als een rots in de branding. Hij geeft bij een grote organisatie leiding aan een secretariaat en bij een kleinere organisatie aan alle werknemers die onder de directie werken. Kort gezegd komt het er op neer dat een front-office manager zorg draagt voor de organisatie binnen een bedrijf. De werkzaamheden zijn divers: plannen en organiseren van diverse activiteiten, beheren van de agenda, leidinggeven aan personeelsleden, afhandelen van klachten en correspondentie met externe partijen behoren tot het takenpakket van een front-office manager.

Mensen vonden ons op: Job Front-office manager , Baan Front-office manager , Front-office manager Worden, Functie-eisen Front-office manager , Verantwoordelijkheden Front-office manager , Functieprofiel Front-office manager , Wat doet een Front-office manager , Werken als Front-office manager .

Front-office manager worden: Opleiding tot front-office manager

Om front-office manager te worden is de hbo-opleiding ‘office management’ vereist. Tijdens deze, in principe, fulltime opleiding wordt een student in vier jaar klaargestoomd voor het vak van onder andere front-office manager. Omdat de werkzaamheden van een front-office manager divers zijn, wordt er tijdens de opleiding zoveel mogelijk rekening gehouden met alle aspecten van het vak.  

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Front-office manager , Front-office manager Worden, Opleidingsniveau Front-office manager , Scholing Front-office manager , Studie Front-office manager , Bijscholing Front-office manager , Omscholing Front-office manager .

Organisaties waar een front-office manager doorgaans werkzaam is

Een front-office manager is werkzaam voor een profit organisatie. Het takenpakket is afhankelijk van de grootte van de organisatie. Bij een grote organisatie is een front-office manager werkzaam voor een deel van het secretariaat, terwijl hij bij een kleine organisatie vaak het gehele kantoor met de daarbij behorende werkzaamheden tot zijn verantwoording behoort.
De sector waar een front-office manager werkzaam is, is erg verschillend, maar betreft vaak de financiële sector, horeca of recreatie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Front-office manager , Front-office manager Worden, Opleidingsniveau Front-office manager , Scholing Front-office manager , Studie Front-office manager , Bijscholing Front-office manager , Omscholing Front-office manager .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden front-office manager

Het salaris van gemiddeld 3000,- bruto per maand is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 38 uur per week. Een front-office manager maakt echter vaak meer uren dan de 38-urige werkweek. Deze overuren worden met toeslag betaald. Iemand met een 9-tot-5 mentaliteit zal hierdoor niet geschikt zijn voor het werk als front-office manager.

De cao waar een front-office medewerker onder valt hangt af van de branche waar deze werkzaam in is. Zo valt bijvoorbeeld een front-office manager die voor een horecabedrijf werkzaam is onder de horeca cao.
 

Mensen vonden ons op: Salaris Front-office manager , Loon Front-office manager , Wat verdien je als Front-office manager , Salarisschaal Front-office manager , Salarisindicatie Front-office manager , Bonus Front-office manager , CAO Front-office manager , Brutoloon Front-office manager , Nettoloon Front-office manager , Vakantiedagen Front-office manager , Pensioen Front-office manager .

Competenties, skills & vaardigheden front-office manager

 • Stressbestendigheid
 • Motiveren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Front-office manager , Vaardigheden Front-office manager , Attitude Front-office manager , Kwalificaties Front-office manager , Competentieprofiel Front-office manager .

Boeken voor het beroep front-office manager

Wil je meer weten over het beroep front-office manager ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je front-office manager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken front-office manager te komen.

De front office manager | A.M. Jansen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789051173291 | 100 pagina's

Dit is het boek 'De front office manager'. Samen met de boeken 'De rooms division manager' en 'De facility manager in de hotellerie' geeft het een overzicht van betreffende afdelingen. Het doel van deze boeken is dat de student zich een beeld kan vormen v...

Baseball's Greatest Controversies | John G. Robertson

Rhubarbs, Hoaxes, Blown Calls, Ruthian Myths, Managers' Miscues and Front-Office Flops - Engels | Paperback | 9780786493685 | 206 pagina's

To the uninitiated, baseball is a simple sport: the pitcher throws the ball, the hitter tries to hit it, and the fielders try to catch it. But what happens before, during and after those basic actions causes more arguments than can be found in any other s...

How to Land a Top-Paying Front office managers Job: Your Complete Guide to Opportunities, Resumes and Cover Letters, Interviews, Salaries, Promotions, What to Expect From Recruiters and More | Becker Raymond

Your Complete Guide to Opportunities, Resumes and Cover Letters, Interviews, Salaries, Promotions, What to Expect from Recruiters and More - Engels | Druk: 1 | E-book | 9781486178698 | 90 pagina's

For the first time, a book exists that compiles all the information candidates need to apply for their first Front office managers job, or to apply for a better job. What you'll find especially helpful are the worksheets. It is so much easier to write abo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Front-office manager , Front-office manager ebooks, boek Front-office manager .

Persoonstypen front-office manager

Een front-office manager stuurt een secretariaat aan en wordt daarom gezien als een baas. Samenhangend met zijn persoonlijkheid als baas, moet de front-office manager ook een waarnemer zijn. Zijn werkzaamheden zijn zo uiteenlopend dat hij goed het overzicht van alle processen moet houden zodat hij zo vlot mogelijk bij problemen kan handelen.
Naast waarnemer en in het verlengde daarvan baas, moet een front-office manager een perfectionist zijn. De werkzaamheden van een front-office medewerker zijn zo dusdanig belangrijk dat de hele organisatie staat of valt met de resultaten van een front-office medewerker.  Een front-office manager die geen perfectionist is, is dan ook geen aanwinst voor een kantoor en zal meer slecht dan goed doen.
 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Front-office manager , Karakter Front-office manager .

Netwerk front-office manager

Tijdens de werkzaamheden staat een front-office manager met veel mensen in contact. Direct stuurt hij een secretariaat aan en hij zal hier dan ook een groot deel van de tijd mee bezig zijn, maar hiernaast heeft een front-office manager ook dagelijks contact met de directie, leveranciers en klanten. Hij fungeert als een spin in het web om deze mensen aan elkaar te verbinden om uiteindelijk het doel te bereiken: een goed georganiseerde organisatie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Front-office manager , Medewerkers Front-office manager .

Is het beroep front-office manager iets voor jou?

Zou je graag front-office manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als front-office manager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Front-office manager , beroepskeuzetest Front-office manager , beroep Front-office manager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden front-office manager

Vrijwel elke kantoor heeft een front-office manager in dienst. Hierdoor is de arbeidsmarkt voor een (aankomende) front-office manager gunstig.

Doorgroeimogelijkheden zijn er voor een front-office manager weinig, omdat hij al een hoge functie binnen een organisatie bekleed. Mensen van de directie zijn de enige personen die een front-office manager boven zich heeft staan. Dit is dan ook de enige doorgroeimogelijkheid binnen dezelfde organisatie. De werkzaamheden van een directie sluiten echter niet volledig aan bij die van een front-office manager, waardoor het alleen zinvol is om deze overstap te maken als de ambitie ligt bij het deel uit maken van de directie en niet louter bij het organiseren van een secretariaat.

Om naar de functie front office manager te groeien is vaak het beroep front office medewerker de opstapfunctie. Dus wil je uiteindelijk frontoffice manager worden, dan is het een goede stap om eerst ervaring als front office medewerker op te doen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Front-office manager , Promotie mogelijkheden Front-office manager , Carriere Front-office manager .

Solliciteren op de functie front-office manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als front-office manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor front-office manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als front-office manager . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Front-office manager , CV Front-office manager , sollicitatie Front-office manager .

Interviews met front-office manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen front-office manager

Vacatures front-office manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Front-office manager ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Front-office manager . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een front-office manager is werkzaam op een kantoor en fungeert dat als een rots in de branding. Hij geeft bij een grote organisatie leiding aan een secretariaat en bij een kleinere organisatie aan alle werknemers die onder de directie werken. Kort gezegd komt het er op neer dat een front-office manager zorg draagt voor de organisatie binnen een bedrijf.

Beoordeling Front-office manager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Front-office manager ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Front-office manager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep