U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fruitplukker

Fruitplukker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fruitplukker? Lees de functieomschrijving.

Fruitplukkers zijn meestal seizoensarbeiders die bij een fruitteler aan de slag gaan tijdens de periode van oogsten. Daar plukken zij meestal met behulp van een trap en een emmer zowel hardfruit (appels en peren) als zachtfruit (frambozen). Na het plukken sorteren ze het fruit en verwijderen de rotte exemplaren.

Het werk van Fruitplukkers kan zeven dagen per week worden uitgevoerd omdat de groei van fruit ook nooit stil staat en er heel wat geplukt moet worden in een korte periode.

Het werk van een Fruitplukker is fysiek zwaar en je maakt vaak vermoeiende en lange dagen. Toch wordt het door mensen van alle leeftijden gedaan.

Voor het plukken van fruit worden soms mensen uit het buitenland gehaald, maar veel fruittelers geven er de voorkeur aan mensen uit de eigen omgeving in dienst te nemen. Je plukt dus samen met een diversiteit aan mensen.

Mensen vonden ons op: Job Fruitplukker, Baan Fruitplukker, Fruitplukker Worden, Functie-eisen Fruitplukker, Verantwoordelijkheden Fruitplukker, Functieprofiel Fruitplukker, Wat doet een Fruitplukker, Werken als Fruitplukker.

Fruitplukker worden: Opleiding tot fruitplukker

Als Fruitplukker ben je seizoensarbeider. Daar wordt eigenlijk nooit een opleiding voor gevraagd. Wel zul je meestal een instructie krijgen van de teler in waar je op letten moet en hoe je te werk moet gaan enzovoorts.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fruitplukker, Fruitplukker Worden, Opleidingsniveau Fruitplukker, Scholing Fruitplukker, Studie Fruitplukker, Bijscholing Fruitplukker, Omscholing Fruitplukker.

Organisaties waar een fruitplukker doorgaans werkzaam is

Het telen van fruit is bedoelt om winst te maken en daarmee is een Fruitplukker dus werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fruitplukker, Fruitplukker Worden, Opleidingsniveau Fruitplukker, Scholing Fruitplukker, Studie Fruitplukker, Bijscholing Fruitplukker, Omscholing Fruitplukker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fruitplukker

Wat je als Fruitplukker verdient hangt heel sterk af van je werkgever. Werkgevers die veel met buitenlandse seizoensarbeiders werken betalen meestal slechter dan Fruittelers die alleen mensen uit eigen land in dienst hebben. Daarbij maakt de precieze sector ook vaak uit. Een indicatie van het salaris is €900 tot €1300.

Er is soms wel een verandering in salaris te zien ten aanzien van leeftijd, maar niet ten aanzien van ervaring.

Mensen vonden ons op: Salaris Fruitplukker, Loon Fruitplukker, Wat verdien je als Fruitplukker, Salarisschaal Fruitplukker, Salarisindicatie Fruitplukker, Bonus Fruitplukker, CAO Fruitplukker, Brutoloon Fruitplukker, Nettoloon Fruitplukker, Vakantiedagen Fruitplukker, Pensioen Fruitplukker.

Competenties, skills & vaardigheden fruitplukker

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Besluitvaardigheid
 • Flexibiliteit
 • Fysiek goede conditie
Mensen vonden ons op: Kennis Fruitplukker, Vaardigheden Fruitplukker, Attitude Fruitplukker, Kwalificaties Fruitplukker, Competentieprofiel Fruitplukker.

Boeken voor het beroep fruitplukker

Wil je meer weten over het beroep fruitplukker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fruitplukker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fruitplukker te komen.

De Fruitplukker | Ruth Rendell

Een Inspecteur Wexford-Mysterie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789022993668 | 264 pagina's

De rust in het pittoreske plaatsje Flagford wordt ernstig verstoord wanneer er een lijk wordt gevonden. Begraven in de vruchtbare truffelgrond van het dorp. Inspecteur Wexford en zijn team worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek naar de identiteit ...

De fruitplukker | Ruth Rendell

een inspecteur Wexford-mysterie - Nederlands | Druk: pocketeditie | Paperback | 9789046114629 | 272 pagina's

De rust in het pittoreske plaatsje Flagford wordt ernstig verstoord wanneer er een lijk wordt gevonden. Begraven in de vruchtbare truffelgrond van het dorp. Inspecteur Wexford en zijn team worden op de zaak gezet. Tijdens het onderzoek naar de identiteit ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fruitplukker, Fruitplukker ebooks, boek Fruitplukker.

Persoonstypen fruitplukker

Praktisch werken en vooral met veel energie en doorzettingsvermogen aan de slag gaan zou de Fruitplukker moeten typeren. Je moet immers de hele dag behoorlijk zware fysieke arbeid verrichten en daarbij zoveel mogelijk fruit afleveren aan het eind van de dag (Succesvolle werker).

Bij het plukken van het fruit moet de Fruitplukker zelf opletten of fruit rijp is en voldoet aan de door de teler gestelde eisen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fruitplukker, Karakter Fruitplukker.

Netwerk fruitplukker

Als Fruitplukker heb je eigenlijk alleen te maken met de fruitteler waaraan je verantwoording aflegt en de andere Fruitplukkers waarmee je plukt op het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fruitplukker, Medewerkers Fruitplukker.

Is het beroep fruitplukker iets voor jou?

Zou je graag fruitplukker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fruitplukker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fruitplukker, beroepskeuzetest Fruitplukker, beroep Fruitplukker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fruitplukker

Er is voor Fruitplukkers heel veel werkgelegenheid omdat er maar weinig mensen zijn die het een aantrekkelijk baantje vinden. Je hebt dus een prima kans op een baan. Wel is het een functie die slechts een deel van het jaar uitgevoerd hoeft te worden. Dit maakt ook dat er geen groeimogelijkheden zijn.

Arbeidsmarktperspectief score fruitplukker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fruitplukker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fruitplukker, Promotie mogelijkheden Fruitplukker, Carriere Fruitplukker.

Solliciteren op de functie fruitplukker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fruitplukker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fruitplukker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fruitplukker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fruitplukker, CV Fruitplukker, sollicitatie Fruitplukker.

Interviews met fruitplukker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fruitplukker

Vacatures fruitplukker

Op zoek naar een nieuwe baan als Fruitplukker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fruitplukker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Fruitplukkers zijn meestal seizoensarbeiders die bij een fruitteler aan de slag gaan tijdens de periode van oogsten. Daar plukken zij meestal met behulp van een trap en een emmer zowel hardfruit (appels en peren) als zachtfruit (frambozen). Na het plukken sorteren ze het fruit en verwijderen de rotte exemplaren.

Beoordeling Fruitplukker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fruitplukker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fruitplukker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Fruitplukkers verdienen zeer weinig voor het werk dat ze moeten verrichten. Je wordt opgejaagd door managers of de fruitteler zelf. Je verdient  5-, 6- en heel soms 8 euro per uur netto voor 24 jaar en ouder. Het klopt niet, maar de fruittelers worden niet of nauwelijks daarop gecontroleerd. Je staat constant in de

diesel-roetrook van tractoren die de appelbakken voorttrekken. Onderling tussen de plukkers is het meestal wel gezellig. 

Verder zijn er ook fruittelers die in de boomgaard met gif spuiten in de buurt of naast de appelplukkers. Je staat dan met de andere plukkers letterlijk in een gifwolk. Als je er wat van zegt wordt je ontslagen. Dan zegt de fruitteler tegen je : " Je plukt teveel appels waarvan het steeltje gebroken blijkt te zijn, dus ik kan je niet meer gebruiken".

Ik heb Polen gesproken die 5 euro per uur verdienen. Daar gaat vervolgens ook nog hun verblijf in een stacaravan of huur van een kamer vanaf, wat houd je dan nog over per uur?

Niet doen dus! 

Groet Kees van der voort.

 

 

Door: Kees

Hallo Kees,het is net zo als 50 jr.geleden.Maar als de mensen jouw advies opvolgen is er geen appel of peer meer tekrijgen.Niet zo gezond dus.H.Gr.

Door: Ben

Ik ben het met Kees eens! We leven niet in een tijd van uitbuiting en slavernij toch? Aanpakken die hap!! Of zijn appels en peren meer waard dan mensen ?

Door: Linda

Vreemd dat er geen enkele vacature staat voor fruitplukkers terwijl het seizoen volgens mij volgende week begint. Wie kan dat verklaren? Gr. Remco

Door: Remco

Remco,er zijn  teveel fruitplukkers,gevolg ,lage salarissen.Gr..

Door: fruitplukker

Ik ben een uitsentbureau die werkt met buitenlandse  mensen die in Nederland mogen werken en wonen ik heb op het moment 6 mensen die heel graag willen werken voor meer info 0618223151 marco

Door: Marco

Reageer op dit beroep