U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Fruitteler

Fruitteler worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een fruitteler? Lees de functieomschrijving.

Als Fruitteler ben je verantwoordelijk voor de fruitteelt bij een telersbedrijf. Je geeft leiding aan fruitteeltmedewerkers en afhankelijk van het seizoen ook aan seizoensarbeiders zoals fruitplukkers.

Daarnaast verricht een Fruitteler ook algemene werkzaamheden ter ondersteuning van de teelt evenals onderhoudswerkzaamheden. Onder de algemene werkzaamheden vallen onder andere opruimen, planten en oogsten, aanbinden, snoeien en het verwerken van oogst. De precieze werkzaamheden binnen een telersbedrijf hangen sterk af van het seizoen.

Een Fruitteler moet daarnaast kennis in praktijk brengen van bodemgeschiktheid, aanleggen van plantages, bemesting en voeding, herkennen en bestrijden van schimmels en parasieten, vermeerdering, snoeien en tot slot het bewaren en eventueel transporteren van fruit.

Behalve alle taken die direct aan de teelt verbonden zijn, ben je als Fruitteler ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, verkoop en vergunningen.

Mensen vonden ons op: Job Fruitteler, Baan Fruitteler, Fruitteler Worden, Functie-eisen Fruitteler, Verantwoordelijkheden Fruitteler, Functieprofiel Fruitteler, Wat doet een Fruitteler, Werken als Fruitteler.

Fruitteler worden: Opleiding tot fruitteler

In de sector van fruitteelt is al lange tijd sprake van deprofessionalisering. Een gedegen MBO opleiding in de Plantenteelt biedt hier een uitkomst. Hieronder vallen fruitteelt, boomteelt, glastuinbouw en akkerbouw.

Deze opleiding op MBO niveau 2 of 3 en duurt respectievelijk twee en drie jaar. Het tweede niveau leidt op tot basisvoorman en het derde niveau tot vakbekwaam voorman. Er is alle aandacht voor de teelt zelf en voor het voeren van een eigen bedrijf.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Fruitteler, Fruitteler Worden, Opleidingsniveau Fruitteler, Scholing Fruitteler, Studie Fruitteler, Bijscholing Fruitteler, Omscholing Fruitteler.

Organisaties waar een fruitteler doorgaans werkzaam is

De fruitteelt is onderdeel van de profit sector. Er wordt productie gemaakt om dit uiteindelijk te verkopen en winst te maken. Als Fruitteler maak je dus deel uit van de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Fruitteler, Fruitteler Worden, Opleidingsniveau Fruitteler, Scholing Fruitteler, Studie Fruitteler, Bijscholing Fruitteler, Omscholing Fruitteler.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden fruitteler

Het is moeilijk te zeggen wat een Fruitteler precies verdient per maand. Als Fruitteler heb je immers vaak een eigen bedrijf en dus hangen de verdiensten sterk samen met hoe het met je bedrijf gaat. Belangrijk daarin is welk fruit je kweekt en dus in welke sector je zit, maar ook wie je afnemers zijn en hoe de markt is. Een salarisindicatie is €1400 tot €1900 per maand.

Overige arbeidsvoorwaarden zijn er eigenlijk niet aangezien je zelfstandige bent.

Mensen vonden ons op: Salaris Fruitteler, Loon Fruitteler, Wat verdien je als Fruitteler, Salarisschaal Fruitteler, Salarisindicatie Fruitteler, Bonus Fruitteler, CAO Fruitteler, Brutoloon Fruitteler, Nettoloon Fruitteler, Vakantiedagen Fruitteler, Pensioen Fruitteler.

Competenties, skills & vaardigheden fruitteler

 • Ondernemerschap
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
 • Resultaatgericht
 • Samenwerken
Mensen vonden ons op: Kennis Fruitteler, Vaardigheden Fruitteler, Attitude Fruitteler, Kwalificaties Fruitteler, Competentieprofiel Fruitteler.

Boeken voor het beroep fruitteler

Wil je meer weten over het beroep fruitteler? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je fruitteler bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken fruitteler te komen.

Appeltjes van Oranje | Dirk Duijzer

LTO-Nederland, fruitteelt en de kunst - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789080517127 | 52 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Fruitteler, Fruitteler ebooks, boek Fruitteler.

Persoonstypen fruitteler

Als Fruitteler heb je veel verantwoordelijkheden en dus is een zekere mate van zelfvertrouwen wel belangrijk. Je moet leidinggevende eigenschappen bezitten om niet alleen je vaste personeel te kunnen aansturen, maar ook de steeds wisselende seizoensarbeiders (Baas).

Vanwege de verantwoordelijkheden en de werzaamheden die bij bedrijfsvoering komen kijken is het goed als je als Fruitteler ordelijk kunt werken. Een productieve instelling is voor jou en je medewerkers van groot belang om vooral in de periodes waarin de hoeveelheid werk sterk toeneemt, zoals rond de oogst en snoei, alles gedaan te krijgen (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Fruitteler, Karakter Fruitteler.

Netwerk fruitteler

Als Fruitteler geef je leiding aan de medewerkers en seizoensarbeiders op je bedrijf. Je hebt meestal geen management of meerdere waaraan je verantwoording aflegt omdat het bedrijf in eigen handen is.

Het gevolg van eigen baas zijn is wel dat je als Fruitteler direct te maken hebt met de leveranciers van je grondstoffen en de afnemers van je producten. Jij moet zelf de inkoop en verkoop regelen en eventueel samenwerken met derden. Dat kan bijvoorbeeld een transportbedrijf zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Fruitteler, Medewerkers Fruitteler.

Is het beroep fruitteler iets voor jou?

Zou je graag fruitteler willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als fruitteler bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Fruitteler, beroepskeuzetest Fruitteler, beroep Fruitteler kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden fruitteler

Veel Fruittelers beginnen voor zichzelf en creëren op die manier zelf werk. Echter doordat het een baan is waarin je ook veel fysiek bezig zult zijn is er ook wel enig verloop in personeel bij bestaande bedrijven. Dat betekent dat er ook wel eens functies vrijkomen voor de functie van Fruitteler of Bedrijfsleider Fruitteelt.

Als je eenmaal werkt in de functie van Fruitteler heb je binnen dat bedrijf meestal al de hoogst haalbare functie bereikt. Je geeft leiding en hebt veel verantwoordelijkheden. Groeimogelijkheden zijn onder andere in de groei van het bedrijf, de omzet en het aantal medewerkers. Andere optie is om te gaan werken als adviseur, relatiebeheerder of specialist.

Arbeidsmarktperspectief score fruitteler

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep fruitteler. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Fruitteler, Promotie mogelijkheden Fruitteler, Carriere Fruitteler.

Solliciteren op de functie fruitteler

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als fruitteler dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor fruitteler belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als fruitteler. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Fruitteler, CV Fruitteler, sollicitatie Fruitteler.

Interviews met fruitteler

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen fruitteler

Vacatures fruitteler

Op zoek naar een nieuwe baan als Fruitteler? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Fruitteler. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Fruitteler ben je verantwoordelijk voor de fruitteelt bij een telersbedrijf. Je geeft leiding aan fruitteeltmedewerkers en afhankelijk van het seizoen ook aan seizoensarbeiders zoals fruitplukkers. Daarnaast verricht een Fruitteler ook algemene werkzaamheden ter ondersteuning van de teelt evenals onderhoudswerkzaamheden.

Beoordeling Fruitteler

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Fruitteler' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Fruitteler

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep