U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Galeriehouder » Boeken

Boeken Galeriehouder

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Het arbeidsperspectief van de galeriehouder hangt volledig af van zijn eigen inzet en visie op de kunstwereld en zijn galerie. Hij is degene die de kunstenaars moet aantrekken om bij hem te komen exposeren en om een middenweg te vinden tussen de kwaliteit van een kunstwerk en de (in zijn ogen) verkoopbaarheid van het object. Daarnaast moet hij zelf reclame maken over zijn galerie. Of een galeriehouder en zijn galerie succesvol is hangt dus volledig af van het feit of de galeriehouder weet wat er speelt in de kunstwereld, oog heeft voor kunst en verkoop en of hij een bedrijf draaiende weet te houden.

Er zijn voor een galeriehouder daarnaast geen doorgroeimogelijkheden; hij heeft met het hebben van een eigen bedrijf (de galerie) in principe de top van wat hij wil bereiken al bereikt. Wel kan hij, als het bedrijf minder loopt of als hij meerdere werkzaamheden wil, ook op zoek naar andere beroepen in de kunstbranche.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Galeriehouder. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Galeriehouder. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Galeriehouder die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.