U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Galvaniseur

Galvaniseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een galvaniseur? Lees de functieomschrijving.

 

Een Galvaniseur is iemand die zich bezig houdt met galvaniseren. Galvaniseren is een (metaal) voorwerp in een chemisch bad onderdompelen, waarna er door middel van elektriciteit een laagje metaal op ontstaat. Welk laagje ontstaat (zink, nikkel, chroom, koper of tin) wordt bepaald door de chemische samenstelling van het bad. Gegalvaniseerd wordt om verschillende redenen; het laagje kan aangebracht worden om roestvorming tegen te gaan, om het een aantrekkelijker uiterlijk te geven, om het klaar te maken voor een vervolg bewerkingsproces, om het materiaal harder te maken of om het beter geleidbaar te maken. Voordat een voorwerp gegalvaniseerd kan worden dient het eerst goed voorbereid te worden. Dit gebeurt door middel van reinigen, ontvetten, polijsten en slijpen van het materiaal.

Een Galvaniseur is geen eenvoudig beroep, omdat hij niet alleen kennis van de vele chemische processen moet hebben, maar ook zorgvuldig, en vaak zelfstandig, de voorbereiding moet verrichten, de tijdsduur van het onderdompelen moet bepalen en de eindcontrole moet uitvoeren. Omdat dit nogal wat inzicht van het totaal proces vereist, worden er veel verschillende cursussen galvaniseren aangeboden.  Deze cursussen worden vaak via het galvanische bedrijf waar een Galvaniseur werkzaam is aangeboden, maar sommige hiervan worden ook vaak een vereist bij een vacature voor Galvaniseur.

Een Galvaniseur is vaak in dienst van een galvanisch bedrijf, maar de opdrachten die dat bedrijf heeft aangenomen kunnen per opdracht verschillen. Dit heeft niet louter te maken met de voorwerpen die gegalvaniseerd moeten worden, ook al kunnen deze erg verschillen omdat voorwerpen van sleutel tot vliegtuigdeur gegalvaniseerd kunnen worden, maar ook de wensen van opdrachtgever, bijvoorbeeld de dikte van het gegalvaniseerde voorwerp, kunnen per opdracht ver uiteenlopen. Dit maakt het werk van een Galvaniseur niet gemakkelijker, maar zorgt wel voor een uitdaging. 

Mensen vonden ons op: Job Galvaniseur, Baan Galvaniseur, Galvaniseur Worden, Functie-eisen Galvaniseur, Verantwoordelijkheden Galvaniseur, Functieprofiel Galvaniseur, Wat doet een Galvaniseur, Werken als Galvaniseur.

Galvaniseur worden: Opleiding tot galvaniseur

Om aan het werk te gaan als Galvaniseur is een technische MBO opleiding vereist. Verdere specificaties van deze opleiding wordt vaak niet gegeven, waardoor een sollicitant vaak volstaat met elke MBO techniek diploma. Dat er niet specifiek gevraagd wordt naar een bepaalde opleiding heeft te maken met een andere eis die ze in vacatures vaak stellen: het hebben van een diploma van een galvanische cursus. Deze cursussen worden op verschillende niveaus gegeven. De basiscursus bestaat uit één dag en een examen. Welke cursus bedrijven bij een sollicitant verwachten hangt af van de inspanning die een bedrijf wil verrichten om een sollicitant intern op te leiding tot zelfstandige Galvaniseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Galvaniseur, Galvaniseur Worden, Opleidingsniveau Galvaniseur, Scholing Galvaniseur, Studie Galvaniseur, Bijscholing Galvaniseur, Omscholing Galvaniseur.

Organisaties waar een galvaniseur doorgaans werkzaam is

Een Galvaniseur is doorgaans werkzaam bij een galvanisch bedrijf. Dit bedrijf, een profit-organisatie, is vaak louter bezig met het galvaniseren van voorwerpen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Galvaniseur, Galvaniseur Worden, Opleidingsniveau Galvaniseur, Scholing Galvaniseur, Studie Galvaniseur, Bijscholing Galvaniseur, Omscholing Galvaniseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden galvaniseur

Gemiddeld verdiend een Galvaniseur 1500,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Vermeld moet worden dat dit dienstverband veelal bestaat uit het werken in ploegendiensten. Het werken op vroege of lage tijden wordt dan beloond door middel van een toeslag. Als overige secundaire arbeidsvoorwaarden is te melden het hebben van een reiskostenvergoeding, een onkostenregeling, een pensioenregeling, een collectieve zorgverzekering en opleidingsmogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Salaris Galvaniseur, Loon Galvaniseur, Wat verdien je als Galvaniseur, Salarisschaal Galvaniseur, Salarisindicatie Galvaniseur, Bonus Galvaniseur, CAO Galvaniseur, Brutoloon Galvaniseur, Nettoloon Galvaniseur, Vakantiedagen Galvaniseur, Pensioen Galvaniseur.

Competenties, skills & vaardigheden galvaniseur

 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Galvaniseur, Vaardigheden Galvaniseur, Attitude Galvaniseur, Kwalificaties Galvaniseur, Competentieprofiel Galvaniseur.

Boeken voor het beroep galvaniseur

Wil je meer weten over het beroep galvaniseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je galvaniseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken galvaniseur te komen.

Niemand Ist Perfekt Aber ALS Galvaniseur Bist Du Verdammt Nah Dran | Dennex Publishing

Notizbuch A5 liniert 120 Seiten, Notizheft / Tagebuch / Reise Journal, perfektes Geschenk f r Galvaniseure - Duitstalig | Paperback | 9781076176158 | 122 pagina's

...

Wir sind alle gleich aber nur die Besten werden Galvaniseur | Lustige Spruche Publikationen

Liniertes Notizbuch f r Menschen mit Humor und Lebenslust - Duitstalig | Paperback | 9781071256374 | 112 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Galvaniseur, Galvaniseur ebooks, boek Galvaniseur.

Persoonstypen galvaniseur

 

Een Galvaniseur is een succesvolle werker en een loyalist. De succesvolle werker in de Galvaniseur heeft te maken met het doelgerichte werk van de Galvaniseur. Het werk van een Galvaniseur is pas klaar als het gegalvaniseerde voorwerp de eindmeting heeft doorstaan, maar voordat deze meting plaatsvindt is een Galvaniseur al een enige tijd bezig met het voorwerp, omdat deze eerst voorbereid moet worden en dan enige tijd het dompelproces ingaat. De eindmeting zal pas goed zijn als het hele eerdere proces goed doorlopen is en daardoor moet een Galvaniseur een succesvolle werker zijn om deze eindmeting goed te laten zijn.

Naast een succesvolle werker is een Galvaniseur een loyalist. Hij is loyaal naar het bedrijf waar hij werkzaam voor is en naar de opdrachtgever. Hij is verantwoordelijk, want hij weet precies wat zijn opdracht is en zal deze op een verantwoordelijke manier tot een goed einde proberen te brengen. Daarnaast kan het bedrijf en de opdrachtgever vertrouwen op het werk wat een Galvaniseur aflevert, mede omdat hij dit werk zorgvuldig en verantwoordelijk verricht.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Galvaniseur, Karakter Galvaniseur.

Netwerk galvaniseur

Een Galvaniseur werkt doorgaans zelfstandig aan het galvaniseren van voorwerpen. Direct contact zal hij tijdens zijn werkzaamheden het meest hebben met mede Galvaniseurs, eventueel bij het hebben van vragen of anders het normale collegiale contact, en met zijn leidinggevende. Zijn leidinggevende staat in contact met de opdrachtgever en is hierdoor op de hoogte van de specificaties van de opdracht. Deze zal hij doorgeven aan de Galvaniseur. Tevens houdt de leidinggevende toezicht op het werk van de Galvaniseur en kan de Galvaniseur bij problemen bij hem terecht.

Mensen vonden ons op: Collega’s Galvaniseur, Medewerkers Galvaniseur.

Is het beroep galvaniseur iets voor jou?

Zou je graag galvaniseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als galvaniseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Galvaniseur, beroepskeuzetest Galvaniseur, beroep Galvaniseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden galvaniseur

Instappen als Galvaniseur is vrij eenvoudig, omdat er niet altijd een aantal jaren werkervaring gevraagd wordt en de enige voorwaarden een Mbo-diploma richting techniek en een aanvullende galvaniseren-diploma is, en dit laatste vrij snel gehaald kan worden. Doordat er niet erg zware instapvereisten zijn, zijn er relatief veel Galvaniseurs in Nederland. Echter, de werkgelegenheid is goed, omdat er veel soorten metalen zijn die gegalvaniseerd kunnen worden en het galvaniseren zorgt voor veel voordelen, bijvoorbeeld het tegengaan van roestvorming, waardoor een voorwerp een langere levensduur heeft. Dit tegen elkaar afgewogen kan geconcludeerd worden dat de arbeidsmarkt voor een Galvaniseur gemiddeld is.

Doorgroeimogelijkheden voor een Galvaniseur zijn er gemiddeld tot weinig. Een Galvaniseur is doorgaans werkzaam binnen een galvanisch bedrijf, waardoor het grootste gedeelte  van zijn collega’s zullen bestaan uit mede Galvaniseurs. Leidinggevende functies boven die van een Galvaniseur zijn er, maar doordat er in een bedrijf veel Galvaniseurs zijn, is er relatief veel concurrentie voor deze hogere functie.

Arbeidsmarktperspectief score galvaniseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep galvaniseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Galvaniseur, Promotie mogelijkheden Galvaniseur, Carriere Galvaniseur.

Solliciteren op de functie galvaniseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als galvaniseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor galvaniseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als galvaniseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Galvaniseur, CV Galvaniseur, sollicitatie Galvaniseur.

Interviews met galvaniseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen galvaniseur

Vacatures galvaniseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Galvaniseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Galvaniseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Galvaniseur is iemand die zich bezig houdt met galvaniseren. Galvaniseren is een (metaal) voorwerp in een chemisch bad onderdompelen, waarna er door middel van elektriciteit een laagje metaal op ontstaat. Welk laagje ontstaat (zink, nikkel, chroom, koper of tin) wordt bepaald door de chemische samenstelling van het bad.

Beoordeling Galvaniseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Galvaniseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Galvaniseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep