U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gamerecensent

Gamerecensent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gamerecensent? Lees de functieomschrijving.

Een gamerecensent schrijft recensies over videogames.

De gamerecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een tijdschrift, internetsite, krant of televisieprogramma. Voorbeelden van gamestijdschriften zijn de Power Unlimited en de Ngamer. De gamerecensent speelt videogames op de verschillende speelsystemen en schrijft er vervolgens een recensie over. Een gamerecensent wordt over het algemeen op sites en tijdschriften die zich op games richten een reviewer genoemd (Engelse woord voor recensent).

De gamerecensent krijgt voorproefjes van games (demo's of trials) of volwaardige games (reviewdiscs) toegestuurd die hij vervolgens gaat spelen. Ook kan de gamerecensent worden uitgenodigd om bij de gameontwikkelaar de game te komen spelen. De gamerecensent speelt proefversies van games en schrijft na aanleiding van deze proefversies een vooruitblik. Daarnaast beoordeelt de gamerecensent de game door te kijken naar de beelden (de graphics), de speelwaarde (gameplay) en de originaliteit. De gamerecensent kijkt of deze factoren in orde zijn en of de game leuk is om te spelen en maakt vervolgens een beoordeling en geeft de game (eventueel) een cijfer. De gamerecensent beargumenteert op een interessante en objectieve wijze de game en doet dit in een leuk en vlot geschreven artikel.

Naast het schrijven van reviews en previews kan de gamerecensent ook columns, nieuwsberichten en gamegerelateerde artikelen schrijven. Ook bezoekt de gamerecensent regelmatig gamesbeurzen om daar de nieuwste games te proberen en presentaties bij te wonen.

Belangrijk is dat de gamerecensent objectief en kritisch naar games kan kijken, verstand heeft van videogames en daarnaast, afhankelijk van de doelgroep, leuke, interessante en vlotte artikels kan schrijven.

Mensen vonden ons op: Job Gamerecensent, Baan Gamerecensent, Gamerecensent Worden, Functie-eisen Gamerecensent, Verantwoordelijkheden Gamerecensent, Functieprofiel Gamerecensent, Wat doet een Gamerecensent, Werken als Gamerecensent.

Gamerecensent worden: Opleiding tot gamerecensent

Voor het beroep van gamerecensent kan één van de journalistieke opleidingen worden gevolgd. Deze zijn MBO of HBO opleidingen en over het algemeen vierjarig. Daarnaast vraagt niet elke tijdschrift of website om een diploma.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gamerecensent, Gamerecensent Worden, Opleidingsniveau Gamerecensent, Scholing Gamerecensent, Studie Gamerecensent, Bijscholing Gamerecensent, Omscholing Gamerecensent.

Organisaties waar een gamerecensent doorgaans werkzaam is

De gamerecensent werkt zowel profit als non-profit in vaste dienst of als freelancer voor een tijdschrift, krant, televisieprogramma of website.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gamerecensent, Gamerecensent Worden, Opleidingsniveau Gamerecensent, Scholing Gamerecensent, Studie Gamerecensent, Bijscholing Gamerecensent, Omscholing Gamerecensent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gamerecensent

De gamerecensent verdient, afhankelijk van het aantal artikelen dat hij schrijft en voor welke tijdschriften en sites hij allemaal werkzaam is, tussen de €1500,- en €3000,- per maand. Wel kan de freelance gamerecensent die minder artikelen schrijft minder verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Gamerecensent, Loon Gamerecensent, Wat verdien je als Gamerecensent, Salarisschaal Gamerecensent, Salarisindicatie Gamerecensent, Bonus Gamerecensent, CAO Gamerecensent, Brutoloon Gamerecensent, Nettoloon Gamerecensent, Vakantiedagen Gamerecensent, Pensioen Gamerecensent.

Competenties, skills & vaardigheden gamerecensent

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Tekstueel vaardig
 • Verstand van videogames
 • Objectief
Mensen vonden ons op: Kennis Gamerecensent, Vaardigheden Gamerecensent, Attitude Gamerecensent, Kwalificaties Gamerecensent, Competentieprofiel Gamerecensent.

Boeken voor het beroep gamerecensent

Wil je meer weten over het beroep gamerecensent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gamerecensent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gamerecensent te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gamerecensent, Gamerecensent ebooks, boek Gamerecensent.

Persoonstypen gamerecensent

De gamerecensent is een echte waarnemer. Hij speelt de game en let op de verschillende onderdelen die hij moet gaan beoordelen. Hij speelt games op verschillende manieren en kijkt naar de minieme verschillen. Daarnaast kijkt hij ook naar de verschillen in de proefversie en de uiteindelijke volwaardige game.

Daarnaast is de gamerecensent een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en verdient zijn geld met het spelen van games, het reizen naar ontwikkelaars en gamesbeurzen en het schrijven van leuke artikelen.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gamerecensent, Karakter Gamerecensent.

Netwerk gamerecensent

Het netwerk van de gamerecensent bestaat uit de mensen die werkzaam zijn als gamesontwikkelaar, de eindredacteur van het tijdschrift of site waar hij werkzaam is (en die zijn artikelen op fouten controleert), zijn collega's en de mensen die hij op gamesbeurzen tegenkomt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gamerecensent, Medewerkers Gamerecensent.

Is het beroep gamerecensent iets voor jou?

Zou je graag gamerecensent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gamerecensent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gamerecensent, beroepskeuzetest Gamerecensent, beroep Gamerecensent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gamerecensent

Het arbeidsmarktperspectief voor de gamerecensent is gemiddeld. Er zijn veel websites op zoek naar gamerecensenten maar het is moeilijker om aan het werk te komen bij tijdschriften of kranten omdat er heel veel mensen games willen recenseren. Om rond te kunnen komen van het werk als gamerecensent is het daarom belangrijk dat de gamerecensent voor zoveel mogelijk verschillende opdrachtgevers schrijft.

Arbeidsmarktperspectief score gamerecensent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gamerecensent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gamerecensent, Promotie mogelijkheden Gamerecensent, Carriere Gamerecensent.

Solliciteren op de functie gamerecensent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gamerecensent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gamerecensent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gamerecensent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gamerecensent, CV Gamerecensent, sollicitatie Gamerecensent.

Interviews met gamerecensent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gamerecensent

Vacatures gamerecensent

Op zoek naar een nieuwe baan als Gamerecensent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gamerecensent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een gamerecensent schrijft recensies over videogames. De gamerecensent werkt freelance of in vaste dienst voor een tijdschrift, internetsite, krant of televisieprogramma. Voorbeelden van gamestijdschriften zijn de Power Unlimited en de Ngamer.

Beoordeling Gamerecensent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gamerecensent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gamerecensent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep