U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Garderobemedewerker

Garderobemedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een garderobemedewerker? Lees de functieomschrijving.

De garderobemedewerker is verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de garderobe van het bedrijf waar hij werkzaam is.

De garderobemedewerker werkt in de horeca waaronder bijvoorbeeld in een theater, een concertgebouw of een poppodium. De garderobemedewerker is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden met betrekking tot de garderobe van het bedrijf waar hij werkzaam is en legt zijn verantwoordelijkheid ten alle tijde af aan de leidinggevende (die meestal de bedrijfsleider is).

De werkzaamheden van de garderobemedewerker bestaan uit het inrichten van de garderobe, de beheer van het kasregister, het beheren van de garderobe en het opbergen van onder andere jassen, tassen en/of paraplu's op de plaatsen waar deze bij zijn bedrijf moeten liggen. Daarnaast beantwoordt de garderobemedewerker vragen van bezoekers en geeft hij informatie aan zijn leidinggevende.

De garderobemedewerker is een flexibele en verantwoordelijke werker. Hij moet het niet erg vinden als hij tot laat in de avond of zelfs nacht moet werken wanneer een concert uitloopt of wanneer bezoekers blijven hangen. Daarnaast is hij representatief; hij is het visitekaartje voor het bedrijf waarvoor hij werkzaam is. Ook is de garderobemedewerker stressbestendig (het kan vrij druk zijn tijdens de in en uitloop en dan moet de garderobemedewerker snel en behendig kunnen werken zonder in de stress te schieten). Ook is de garderobemedewerker sociaal en communicatief vaardig om zo de bezoekers vriendelijk te woord te kunnen staan en te helpen wanneer zij vragen hebben.

Mensen vonden ons op: Job Garderobemedewerker, Baan Garderobemedewerker, Garderobemedewerker Worden, Functie-eisen Garderobemedewerker, Verantwoordelijkheden Garderobemedewerker, Functieprofiel Garderobemedewerker, Wat doet een Garderobemedewerker, Werken als Garderobemedewerker.

Garderobemedewerker worden: Opleiding tot garderobemedewerker

Voor het beroep van garderobemedewerker is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten of mensen die iets willen bijverdienen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Garderobemedewerker, Garderobemedewerker Worden, Opleidingsniveau Garderobemedewerker, Scholing Garderobemedewerker, Studie Garderobemedewerker, Bijscholing Garderobemedewerker, Omscholing Garderobemedewerker.

Organisaties waar een garderobemedewerker doorgaans werkzaam is

De garderobemedewerker werkt in een theater, concertgebouw, poppodium of andere horecagelegenheid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Garderobemedewerker, Garderobemedewerker Worden, Opleidingsniveau Garderobemedewerker, Scholing Garderobemedewerker, Studie Garderobemedewerker, Bijscholing Garderobemedewerker, Omscholing Garderobemedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden garderobemedewerker

Het salaris van de garderobemedewerker ligt op het minimumloon. De garderobemedewerker vanaf drieëntwintig jaar zal als hij fulltime werkt maximaal €1200,- bruto per maand verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Garderobemedewerker, Loon Garderobemedewerker, Wat verdien je als Garderobemedewerker, Salarisschaal Garderobemedewerker, Salarisindicatie Garderobemedewerker, Bonus Garderobemedewerker, CAO Garderobemedewerker, Brutoloon Garderobemedewerker, Nettoloon Garderobemedewerker, Vakantiedagen Garderobemedewerker, Pensioen Garderobemedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden garderobemedewerker

 • Stressbestendigheid
 • Kritisch
 • Sociabiliteit
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Communicatief
 • Flexibel
Mensen vonden ons op: Kennis Garderobemedewerker, Vaardigheden Garderobemedewerker, Attitude Garderobemedewerker, Kwalificaties Garderobemedewerker, Competentieprofiel Garderobemedewerker.

Boeken voor het beroep garderobemedewerker

Wil je meer weten over het beroep garderobemedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je garderobemedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken garderobemedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Garderobemedewerker, Garderobemedewerker ebooks, boek Garderobemedewerker.

Persoonstypen garderobemedewerker

De garderobemedewerker is een succesvolle werker. Hij is flexibel, stressbestendig en representatief en heeft een no nonsense mentaliteit; hij doet gewoon zijn werkzaamheden en vindt het niet erg om tot diep in de nacht te moeten werken.

Daarnaast is de garderobemedewerker een waarnemer. Hij let goed op waar hij de jassen van de mensen heeft gehangen en weet deze vlug terug te vinden wanneer zij deze weer komen ophalen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Garderobemedewerker, Karakter Garderobemedewerker.

Netwerk garderobemedewerker

Het netwerk van de garderobemedewerker bestaat uit zijn leidinggevende (bedrijfsleider), zijn collega's en de bezoekers van het bedrijf waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Garderobemedewerker, Medewerkers Garderobemedewerker.

Is het beroep garderobemedewerker iets voor jou?

Zou je graag garderobemedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als garderobemedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Garderobemedewerker, beroepskeuzetest Garderobemedewerker, beroep Garderobemedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden garderobemedewerker

Het arbeidsmarktperspectief voor de garderobemedewerker is gemiddeld. Er is gemiddeld veel werkgelegenheid. Wel zijn er vrijwel geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score garderobemedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep garderobemedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Garderobemedewerker, Promotie mogelijkheden Garderobemedewerker, Carriere Garderobemedewerker.

Solliciteren op de functie garderobemedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als garderobemedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor garderobemedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als garderobemedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Garderobemedewerker, CV Garderobemedewerker, sollicitatie Garderobemedewerker.

Interviews met garderobemedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen garderobemedewerker

Vacatures garderobemedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Garderobemedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Garderobemedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De garderobemedewerker is verantwoordelijk voor de werkzaamheden in de garderobe van het bedrijf waar hij werkzaam is. De garderobemedewerker werkt in de horeca waaronder bijvoorbeeld in een theater, een concertgebouw of een poppodium. De garderobemedewerker is verantwoordelijk voor alle werkzaamheden met betrekking tot de garderobe van het bedrijf waar hij werkzaam is en legt zijn verantwoordelijkheid ten alle tijde af aan de leidinggevende (die meestal de bedrijfsleider is).

Beoordeling Garderobemedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Garderobemedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Garderobemedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep