U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Garnalenvisser

Garnalenvisser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een garnalenvisser? Lees de functieomschrijving.

 

Een Garnalenvisser vist op garnalen langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee. Fuiken, bevestigd aan kettingen, slepen vlak over de zeebodem. De garnalen komen in het net terecht. Vervolgens haalt de Garnalenvisser de fuiken naar boven. Daar worden de garnalen zo snel mogelijk gescheiden van de bijvangst, zoals zeesterren en steentjes, door middel van een zeef. Daarna kookt de Garnalenvisser de garnalen ongeveer vijf minuten. Zo worden bacteriën gedood en zijn de garnalen langer houdbaar. Tot slot worden de garnalen naar één van de acht Nederlandse visafslagen gebracht. Zowel aan boord als op de kant worden regelmatig kwaliteitscontroles uitgevoerd. De garnalen worden daarna vaak naar het buitenland vervoerd om ze te laten pellen.

De Garnalenvisser houdt zich niet alleen bezig met het vissen, maar bijvoorbeeld ook met het plannen van een route, het onderhouden van de materialen en het in de gaten houden van het budget. Als de Garnalenvisser eigen baas is, stuurt hij tevens het personeel aan.

Het hele jaar door kan op garnalen worden gevist. Er is geen quotering voor garnalen. 

Mensen vonden ons op: Job Garnalenvisser, Baan Garnalenvisser, Garnalenvisser Worden, Functie-eisen Garnalenvisser, Verantwoordelijkheden Garnalenvisser, Functieprofiel Garnalenvisser, Wat doet een Garnalenvisser, Werken als Garnalenvisser.

Garnalenvisser worden: Opleiding tot garnalenvisser

 

Iemand kan Garnalenvisser worden als hij bijvoorbeeld een MBO-opleiding richting Visserij met succes heeft afgerond. Om met een redelijk groot schip met motorvermogen te mogen varen, moet deze opleiding minimaal op niveau 3 worden gevolgd. Tijdens de opleiding wordt aandacht besteed aan visserijkunde (zoals visserijtechnieken), zeemanschap (zoals navigatie), wetgeving (zoals milieu en quota), veiligheid en techniek.

Het kan ook zijn dat een zoon alle dingen leert van zijn vader, die als Garnalenvisser werkzaam is. Hij kan dan zonder opleiding als Garnalenvisser aan de slag. Het is dan wel lastiger later bij een ander bedrijf aan de slag te komen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Garnalenvisser, Garnalenvisser Worden, Opleidingsniveau Garnalenvisser, Scholing Garnalenvisser, Studie Garnalenvisser, Bijscholing Garnalenvisser, Omscholing Garnalenvisser.

Organisaties waar een garnalenvisser doorgaans werkzaam is

 

Een Garnalenvisser is werkzaam bij een bedrijf dat op garnalen en eventueel andere zeedieren vist. Het kan zijn dat een Garnalenvisser een eigen bedrijf heeft. Het doel van zo’n bedrijf is om winst te maken. Een Garnalenvisser werkt dus in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Garnalenvisser, Garnalenvisser Worden, Opleidingsniveau Garnalenvisser, Scholing Garnalenvisser, Studie Garnalenvisser, Bijscholing Garnalenvisser, Omscholing Garnalenvisser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden garnalenvisser

 

Een Garnalenvisser kan rekenen op zo’n €1500,- tot €2000,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt onder meer af van zijn leeftijd, ervaring en taken.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden vaak zaken als minstens 21 vakantiedagen en een schone en veilige werkomgeving.

Mensen vonden ons op: Salaris Garnalenvisser, Loon Garnalenvisser, Wat verdien je als Garnalenvisser, Salarisschaal Garnalenvisser, Salarisindicatie Garnalenvisser, Bonus Garnalenvisser, CAO Garnalenvisser, Brutoloon Garnalenvisser, Nettoloon Garnalenvisser, Vakantiedagen Garnalenvisser, Pensioen Garnalenvisser.

Competenties, skills & vaardigheden garnalenvisser

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
Mensen vonden ons op: Kennis Garnalenvisser, Vaardigheden Garnalenvisser, Attitude Garnalenvisser, Kwalificaties Garnalenvisser, Competentieprofiel Garnalenvisser.

Boeken voor het beroep garnalenvisser

Wil je meer weten over het beroep garnalenvisser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je garnalenvisser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken garnalenvisser te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Garnalenvisser, Garnalenvisser ebooks, boek Garnalenvisser.

Persoonstypen garnalenvisser

 

Persoonstypen die passen bij een Garnalenvisser zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Garnalenvisser moet over veel energie beschikken om het fysiek zware werk aan te kunnen. Ook is hij gedreven en werkt hij efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Als een Garnalenvisser eigen baas is en personeel in dienst heeft, is het belangrijk dat hij goed leiding kan geven. De Garnalenvisser weet goed wat er moet gebeuren, legt dit duidelijk uit aan zijn personeel en helpt bij vragen of problemen. De Garnalenvisser is direct, zelfverzekerd en beschermend  (Baas). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Garnalenvisser, Karakter Garnalenvisser.

Netwerk garnalenvisser

 

Een Garnalenvisser heeft met name contact met de andere Vissers op de boot. Een Garnalenvisser krijgt, als hij dat zelf niet is, leiding van een Stuurman. Vaak zijn er ook mensen, zoals Managers, die aan wal blijven en zaken regelen. Zij onderhouden bijvoorbeeld contact met de Vishandelaren. Tevens komt de Garnalenvisser bij het afleveren van de garnalen bij de visafslagen in contact met bijvoorbeeld Vishandelaren of direct met Visverkopers. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Garnalenvisser, Medewerkers Garnalenvisser.

Is het beroep garnalenvisser iets voor jou?

Zou je graag garnalenvisser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als garnalenvisser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Garnalenvisser, beroepskeuzetest Garnalenvisser, beroep Garnalenvisser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden garnalenvisser

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor Garnalenvissers. Toch zijn de kansen op een baan veel groter als je via school een aantal stages hebt gelopen.

Bij goed functioneren kan een Garnalenvisser Stuurman worden. Ook kan hij de managmentkant uit, maar dan zal hij zaken vanaf de kant regelen, niet vanaf de boot. Eventueel kan een Garnalenvisser zijn eigen bedrijf oprichten en eventueel personeel in dienst nemen.

Arbeidsmarktperspectief score garnalenvisser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep garnalenvisser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Garnalenvisser, Promotie mogelijkheden Garnalenvisser, Carriere Garnalenvisser.

Solliciteren op de functie garnalenvisser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als garnalenvisser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor garnalenvisser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als garnalenvisser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Garnalenvisser, CV Garnalenvisser, sollicitatie Garnalenvisser.

Interviews met garnalenvisser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen garnalenvisser

Vacatures garnalenvisser

Op zoek naar een nieuwe baan als Garnalenvisser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Garnalenvisser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Garnalenvisser vist op garnalen langs de kust van de Noordzee en de Waddenzee. Fuiken, bevestigd aan kettingen, slepen vlak over de zeebodem. De garnalen komen in het net terecht.

Beoordeling Garnalenvisser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Garnalenvisser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Garnalenvisser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

De meeste vissers werken op provisiebasis . Het loon varieerd van €30.000 tot €100.00.bruto En een opleiding ervoor is wel degelijk,er zijn meerdere vissrijopleidingen in nederland

Door: visser

Visser,kunt U mij vertellen voor wie de 30000 bestemd is en wie is de gelukkige die er met 100000 thuis kom?Of hangt dit van de vangst af.?Gr.

Door: Bertus

Ik denk dat de hierboven genoemde bedragen reeeler zijn.Gr.Wim

Door: Wim

Reageer op dit beroep