U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gedeputeerde provincie

Gedeputeerde provincie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gedeputeerde provincie? Lees de functieomschrijving.

De Gedeputeerde Staten is een bestuursorgaan in Nederland. Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van een provincie. De leden van de Gedeputeerde Staten worden gedeputeerden van de provincie genoemd. Als gedeputeerde van een provincie wordt je voor een periode van vier jaar gekozen door de Provinciale Staten. De gedeputeerden van de provincie worden door middel van het systeem van getrapte verkiezingen gekozen. Als gedeputeerde van de provincie ben je de bestuurder van een provincie wat betreft een bepaald vakgebied of meerdere vakgebieden, bijvoorbeeld economische zaken of mobiliteit. Gedeputeerde Staten voeren een groot aantal regelingen van de rijksoverheid uit en zij houden toezicht op de gemeentebesturen. De gedeputeerden van de provincie zijn verplicht over alle onderdelen van hun beleid inlichtingen te geven aan Provinciale Staten. De positie van een gedeputeerde van een provincie is vergelijkbaar met die van een wethouder in het gemeentebestuur. Sinds 2003 is een gedeputeerde van de provincie geen lid meer van de Provinciale Staten. 

Mensen vonden ons op: Job Gedeputeerde provincie, Baan Gedeputeerde provincie, Gedeputeerde provincie Worden, Functie-eisen Gedeputeerde provincie, Verantwoordelijkheden Gedeputeerde provincie, Functieprofiel Gedeputeerde provincie, Wat doet een Gedeputeerde provincie, Werken als Gedeputeerde provincie.

Gedeputeerde provincie worden: Opleiding tot gedeputeerde provincie

Als gedeputeerde van de provincie heb je vaak een opleiding gevolgd dat een arbeidsperspectief biedt binnen het openbaar bestuur. Denk hierbij aan opleidingen zoals Bestuurskunde (Public Administration) of Politicologie. Minder gerelateerde opleidingen die hetzelfde arbeidsperspectief kunnen bieden zijn onder andere de opleiding sociologie en de opleiding rechten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gedeputeerde provincie, Gedeputeerde provincie Worden, Opleidingsniveau Gedeputeerde provincie, Scholing Gedeputeerde provincie, Studie Gedeputeerde provincie, Bijscholing Gedeputeerde provincie, Omscholing Gedeputeerde provincie.

Organisaties waar een gedeputeerde provincie doorgaans werkzaam is

Als gedupteerde van de provincie werk je bij één van de twaalf provincies in Nederland. De provincie valt onder de Nederlandse overheid (non-profit sector).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gedeputeerde provincie, Gedeputeerde provincie Worden, Opleidingsniveau Gedeputeerde provincie, Scholing Gedeputeerde provincie, Studie Gedeputeerde provincie, Bijscholing Gedeputeerde provincie, Omscholing Gedeputeerde provincie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gedeputeerde provincie

Als gedeputeerden van de provincie krijg je een salaris en onkostenvergoeding. Een gedeputeerde van de provincie krijgt een eindejaarsuitkering en een vakantie-uitkering gelijk aan die van het personeel van de sector Rijk. De gedeputeerde krijgt van de provincie een vaste vergoeding voor de onkosten die hij voor zijn functie maakt.  Als de gedeputeerde van de provincie 65 is, heeft hij recht op ouderdomspensioen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Gedeputeerde provincie, Loon Gedeputeerde provincie, Wat verdien je als Gedeputeerde provincie, Salarisschaal Gedeputeerde provincie, Salarisindicatie Gedeputeerde provincie, Bonus Gedeputeerde provincie, CAO Gedeputeerde provincie, Brutoloon Gedeputeerde provincie, Nettoloon Gedeputeerde provincie, Vakantiedagen Gedeputeerde provincie, Pensioen Gedeputeerde provincie.

Competenties, skills & vaardigheden gedeputeerde provincie

 • Integriteit
 • Sociabiliteit
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gedeputeerde provincie, Vaardigheden Gedeputeerde provincie, Attitude Gedeputeerde provincie, Kwalificaties Gedeputeerde provincie, Competentieprofiel Gedeputeerde provincie.

Boeken voor het beroep gedeputeerde provincie

Wil je meer weten over het beroep gedeputeerde provincie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gedeputeerde provincie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gedeputeerde provincie te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gedeputeerde provincie, Gedeputeerde provincie ebooks, boek Gedeputeerde provincie.

Persoonstypen gedeputeerde provincie

Als gedeputeerde van de provincie vorm je samen met  de andere gedeputeerden het dagelijk bestuur van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie moet je mensen kunnen aansturen en over leiderschap vaardigheden beschikken. Je moet het voortouw durven nemen in soms complexe situaties.

Verder moet je als gedeputeerde van de provincie ook goed kunnen bemiddelen. Als gedeputeerde van de provincie werk je met veel verschillende partijen en bemiddeling is hierbij van groot belang. De gedeputeerde van provincie moet proberen de belangen van de verschillende partijen bij elkaar te brengen en de verschillende partijen tevreden te stellen.

 

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gedeputeerde provincie, Karakter Gedeputeerde provincie.

Netwerk gedeputeerde provincie

Als gedeputeerde van de provincie werk je samen met de andere gedeputeerden van dezelfde provincie. Met deze gedeputeerden vormt de gedeputeerde van provincie het dagelijks bestuur. Daarbuiten werk je ook samen met de gedeputeerden van andere provincies. De commissaris van de Koningin staat boven de gedeputeerde van provincie en de gedeputeerde van de provincie moet dus verantwoording afleggen aan de commissaris van de Koningin. De leden van de Provinciale Staten controleren de gedeputeerden van de provincie. Als gedeputeerde van de provincie werk je geregeld samen met de leden van

Mensen vonden ons op: Collega’s Gedeputeerde provincie, Medewerkers Gedeputeerde provincie.

Is het beroep gedeputeerde provincie iets voor jou?

Zou je graag gedeputeerde provincie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gedeputeerde provincie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gedeputeerde provincie, beroepskeuzetest Gedeputeerde provincie, beroep Gedeputeerde provincie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gedeputeerde provincie

Als gedeputeerde van de provincie heb je eerst vaak andere functies vervuld voordat je gedeputeerde van de provincie wordt. Aangezien je als gedeputeerde van de provincie werkt in het openbaar bestuur is het arbeidsmarktperspectief redelijk en zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Een van de doorgroeimogelijkheden voor de gedeputeerde van de provincie is de functie van commissaris van de Koningin.

Arbeidsmarktperspectief score gedeputeerde provincie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gedeputeerde provincie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gedeputeerde provincie, Promotie mogelijkheden Gedeputeerde provincie, Carriere Gedeputeerde provincie.

Solliciteren op de functie gedeputeerde provincie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gedeputeerde provincie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gedeputeerde provincie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gedeputeerde provincie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gedeputeerde provincie, CV Gedeputeerde provincie, sollicitatie Gedeputeerde provincie.

Interviews met gedeputeerde provincie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gedeputeerde provincie

Vacatures gedeputeerde provincie

Op zoek naar een nieuwe baan als Gedeputeerde provincie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gedeputeerde provincie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Gedeputeerde Staten is een bestuursorgaan in Nederland. Gedeputeerde Staten vormt het dagelijks bestuur van een provincie. De leden van de Gedeputeerde Staten worden gedeputeerden van de provincie genoemd.

Beoordeling Gedeputeerde provincie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gedeputeerde provincie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gedeputeerde provincie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep