U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Genealoog

Genealoog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een genealoog? Lees de functieomschrijving.

De Genealoog spoort de verwantschap en afstamming van families na. De naam Genealoog is afgeleid van het Griekse 'geneā'. Dit betekent geboorte, afkomst of geslacht. Hier is het achtervoegsel ‘loog’ achtergezet. Dit komt van ‘logos’ en betekent kennis of wetenschap.

 

De Genealoog houdt zich bezig met de genealogie (ook wel familiekunde of geslachtskunde genoemd). De genealogie is de wetenschap die de afstamming bestudeert. Het is een discipline van de geschiedkunde en richt zich op de afstamming van een familie en voorouderlijk onderzoek.

 

De Genealoog doet onderzoek naar een bepaalde familie over een aantal generaties. De Genealoog kan uit vier hoofdvormen kiezen voor het doen van dit onderzoek:

-         genealogie

-         stamreeks

-         parenteel

-         kwartierstaat

De vorm genealogie onderzoekt alle nakomelingen in de mannelijke lijn. Bij de vorm stamreeks worden alle voorouders in de mannelijke of de vrouwelijke lijn onderzocht. Dit gebeurt vanaf het heden naar het verleden. Bij de vorm parenteel worden alle nakomelingen in zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn onderzocht. Bij kwartierstaat worden alle voorouders in zowel de mannelijke als de vrouwelijke lijn onderzocht. Dit wordt vanaf het heden naar het verleden gedaan. Om relaties tussen personen te bepalen, maakt de onderzoeker vaak gebruik van DNA-onderzoek.

Mensen vonden ons op: Job Genealoog, Baan Genealoog, Genealoog Worden, Functie-eisen Genealoog, Verantwoordelijkheden Genealoog, Functieprofiel Genealoog, Wat doet een Genealoog, Werken als Genealoog.

Genealoog worden: Opleiding tot genealoog

Er is geen specifieke opleiding voor de functie van Genealoog. Wel worden er door diverse onderwijsinstellingen cursussen en trainingen gegeven op het gebied van genealogie en stamboomonderzoek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Genealoog, Genealoog Worden, Opleidingsniveau Genealoog, Scholing Genealoog, Studie Genealoog, Bijscholing Genealoog, Omscholing Genealoog.

Organisaties waar een genealoog doorgaans werkzaam is

De Genealoog kan als zelfstandig onderzoeker onderzoek doen naar de afstamming van families. De klant geeft de Genealoog dan de opdracht voor het uitzoeken van bepaalde familiebanden. Ook kan de Genealoog bij een vereniging die zich bezighoudt met genealogie werken of hier op een andere manier aan verbonden zijn. De Genealoog werkt meestal in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Genealoog, Genealoog Worden, Opleidingsniveau Genealoog, Scholing Genealoog, Studie Genealoog, Bijscholing Genealoog, Omscholing Genealoog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden genealoog

Over het salaris van de Genealoog is maar weinig bekend.

Mensen vonden ons op: Salaris Genealoog, Loon Genealoog, Wat verdien je als Genealoog, Salarisschaal Genealoog, Salarisindicatie Genealoog, Bonus Genealoog, CAO Genealoog, Brutoloon Genealoog, Nettoloon Genealoog, Vakantiedagen Genealoog, Pensioen Genealoog.

Competenties, skills & vaardigheden genealoog

 • Integriteit
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Sociabiliteit
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Genealoog, Vaardigheden Genealoog, Attitude Genealoog, Kwalificaties Genealoog, Competentieprofiel Genealoog.

Boeken voor het beroep genealoog

Wil je meer weten over het beroep genealoog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je genealoog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken genealoog te komen.

Nietzsche-bibliotheek - De genealogie van de moraal | Friedrich Nietzsche

Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789029563819 | 176 pagina's

In De genealogie van de moraal keert Nietzsche terug naar een genre dat hij na De geboorte van de tragedie en Oneigentijdse beschouwingen had afgezworen: het traktaat. In een hecht doortimmerd betoog dat hij tussen 10 en 30 juli 1887 in één adem schreef, ...

Mijn stamboom | Jo Foster

Invulboek voor jouw familiegeschiedenis & genealogie - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789045323824 | 144 pagina's

Elke familie heeft zijn eigen verhaal en steeds meer mensen nemen de tijd om de familiegeschiedenis uit te pluizen en te documenteren voor volgende generaties. Mijn stamboom is een prachtig vormgegeven invulboek om je eigen unieke familieverhaal in op te ...

The Hare With Amber Eyes | Edmund de Waal

A Hidden Inheritance - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780099539551 | 353 pagina's

264 wood and ivory carvings, none of them larger than a matchbox: potter Edmund de Waal was entranced when he first encountered the collection in the Tokyo apartment of his great uncle Iggie. Later, when Edmund inherited the 'netsuke', they unlocked a sto...

Mensen vonden ons op: boeken voor Genealoog, Genealoog ebooks, boek Genealoog.

Persoonstypen genealoog

De Genealoog moet geïnteresseerd zijn in familiebanden en het doen van onderzoek naar de stamboom. De Genealoog moet analytisch ingesteld zijn (Waarnemer). Ook moet de Genealoog weten wat de behoeftes van anderen zijn en goed naar de klant kunnen luisteren om zo de juiste informatie te achterhalen (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Genealoog, Karakter Genealoog.

Netwerk genealoog

De Genealoog werkt samen met andere Genealogen en mensen die de verenigingen werken die zich bezighouden met genealogie en bijvoorbeeld DNA-onderzoek.

Mensen vonden ons op: Collega’s Genealoog, Medewerkers Genealoog.

Is het beroep genealoog iets voor jou?

Zou je graag genealoog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als genealoog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Genealoog, beroepskeuzetest Genealoog, beroep Genealoog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden genealoog

Er is weinig tot geen vraag naar Genealogen. Het arbeidsmarktperspectief is dan ook nog gunstig. Ook de doorgroeimogelijkheden zijn zeer beperkt.

Arbeidsmarktperspectief score genealoog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep genealoog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Genealoog, Promotie mogelijkheden Genealoog, Carriere Genealoog.

Solliciteren op de functie genealoog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als genealoog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor genealoog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als genealoog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Genealoog, CV Genealoog, sollicitatie Genealoog.

Interviews met genealoog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen genealoog

Vacatures genealoog

Op zoek naar een nieuwe baan als Genealoog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Genealoog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Genealoog spoort de verwantschap en afstamming van families na. De naam Genealoog is afgeleid van het Griekse 'geneā'. Dit betekent geboorte, afkomst of geslacht.

Beoordeling Genealoog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Genealoog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Genealoog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep