U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Geodeet

Geodeet worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een geodeet? Lees de functieomschrijving.

Een Geodeet is iemand die metingen uitvoert op gebieden waar een bedrijf iets wil gaan bouwen, zoals spoorlijnen of een nieuwbouwwijk.

De Geodeet bepaalt de grootte van een landoppervlak. Hij doet dit door middel van bijvoorbeeld satellieten en luchtfoto’s. Ook kan de Geodeet Landmeters de opdracht geven gegevens te verzamelen. Vervolgens registreert en verwerkt de Geodeet de gegevens, analyseert ze en pleegt overleg met en rapporteert aan de Opdrachtgever. Ook schrijft de Geodeet adviesrapporten.

Het landoppervlak is bij planologische en logistieke beslissingen vaak van groot belang. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe en waar precies een spoorlijn of weg het beste kan worden aangelegd.

Een Geodeet heeft verder vaak de leiding bij bouwprojecten. De Geodeet stelt een begroting op en begeleidt het team. Ook kijkt de Geodeet naar milieuwetgeving. 

Mensen vonden ons op: Job Geodeet, Baan Geodeet, Geodeet Worden, Functie-eisen Geodeet, Verantwoordelijkheden Geodeet, Functieprofiel Geodeet, Wat doet een Geodeet, Werken als Geodeet.

Geodeet worden: Opleiding tot geodeet

Om Geodeet te worden, kunnen diverse opleidingen op HBO- en WO-niveau gevolgd worden.

Op HBO-niveau is er bijvoorbeeld de opleiding Geodesie. De student leert werken met luchtfoto’s, satellieten et cetera en hij leert gegevens analyseren. Ook houdt de student zich onder meer bezig met juridische vraagstukken.

Op WO-niveau zijn er bijvoorbeeld de opleidingen Geo-Information Science, Earth Sciences, Geomatics en Climate Studies. Deze opleidingen gaan wat dieper in op de materie dan de HBO-opleidingen. De student leert bijvoorbeeld oplossingen te bedenken voor problemen waarbij tegenstrijdige belangen in het spel zijn. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Geodeet, Geodeet Worden, Opleidingsniveau Geodeet, Scholing Geodeet, Studie Geodeet, Bijscholing Geodeet, Omscholing Geodeet.

Organisaties waar een geodeet doorgaans werkzaam is

Een Geodeet werkt vaak in de non-profitsector bij overheidsinstellingen, zoals het kadaster. Zo kan een Geodeet worden ingeschakeld om te bepalen of er in een bepaald gebied een nieuw trainspoor kan worden aangelegd.

Tevens kan een Geodeet aan de slag in de profitsector bij een ingenieursbureau.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Geodeet, Geodeet Worden, Opleidingsniveau Geodeet, Scholing Geodeet, Studie Geodeet, Bijscholing Geodeet, Omscholing Geodeet.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden geodeet

Een Geodeet kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3500,- bruto per maand. Het precieze loon hangt af van factoren als leeftijd, ervaring, werkgever en taken.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar voorbeelden zijn 8% vakantietoeslag, winstuitkering, een pensioensregeling en een spaarloonregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Geodeet, Loon Geodeet, Wat verdien je als Geodeet, Salarisschaal Geodeet, Salarisindicatie Geodeet, Bonus Geodeet, CAO Geodeet, Brutoloon Geodeet, Nettoloon Geodeet, Vakantiedagen Geodeet, Pensioen Geodeet.

Competenties, skills & vaardigheden geodeet

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Omgaan met details
 • Leiderschap
 • Accuratesse
 • Technisch inzicht
Mensen vonden ons op: Kennis Geodeet, Vaardigheden Geodeet, Attitude Geodeet, Kwalificaties Geodeet, Competentieprofiel Geodeet.

Boeken voor het beroep geodeet

Wil je meer weten over het beroep geodeet? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je geodeet bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken geodeet te komen.

Bijbelstudiën Oude Testament | Frédéric Louis Godet

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057194665 | 343 pagina's

In Bijbelstudiën Oude Testament behandelt Frédéric Godet verschillende inleidingsvraagstukken en theologische studies die van belang zijn bij de interpretatie van het Oude Testament. - De engelen - Schets van ontwikkeling van leven op aarde - De zes dagen...

Kommentaar op het Evangelie van Johannes Eerste deel - Joh. 1-4 | Frédéric Louis Godet

Eerste deel - Joh. 1-4 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057194641 | 494 pagina's

Het Kommentaar op het Evangelie van Johannes van Frédéric Godet wordt gezien als het belangrijkste werk dat Godet heeft nagelaten. Er wordt in tal van latere commentaren naar verwezen. Het wordt gezien als één van de belangrijkste studies naar het Nieuwe ...

Knospen und Zweige | Jean-Denis Godet

Einheimische Bäume und Sträucher - Duitstalig | Druk: 1 | Hardcover | 9783800157785 | 431 pagina's

Bäume und Sträucher auch im Winter leicht bestimmen Mit diesem handlichen Naturführer können Sie die einheimischen Baum- und Straucharten auch ohne Blätter und Blüten ganz einfach erkennen. Ein neu entwickelter, einfacher und mit Farbfotos bebilderter Bes...

Mensen vonden ons op: boeken voor Geodeet, Geodeet ebooks, boek Geodeet.

Persoonstypen geodeet

Persoonstypen die goed passen bij een Geodeet zijn Waarnemer, Perfectionist en Baas.

Een Geodeet kan goed waarnemen. De Geodeet heeft inzicht in zijn omgeving, voert metingen uit en trekt gegronde conclusies uit de onderzoeksresultaten. De Geodeet kan dus ook goed analyseren (Waarnemer).

Daarnaast is een Geodeet heel nauwkeurig. Hij voert de metingen heel zorgvuldig uit en houdt daarbij rekening met details. Ook kan de Geodeet de resultaten nauwkeurig noteren. De Geodeet mag geen fouten maken, want dan kloppen de conclusies niet en worden wellicht verkeerde beslissingen genomen (Perfectionist). 

Tevens geeft de Geodeet leiding aan een team, dus hij moet ook goed mensen aan kunnen sturen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Geodeet, Karakter Geodeet.

Netwerk geodeet

Afhankelijk van de werkgever, komt de Geodeet in aanraking met andere mensen die meewerken aan het onderzoek naar de kwaliteit van de bodem en dergelijke, zoals een Landmeter, een Cartograaf en een Bodemonderzoeker. Hij geeft hen leiding. Tevens komt de Geodeet in contact met de Opdrachtgever en vaak ook met de Uitvoerder en Projectleider van het bouwproject. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Geodeet, Medewerkers Geodeet.

Is het beroep geodeet iets voor jou?

Zou je graag geodeet willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als geodeet bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Geodeet, beroepskeuzetest Geodeet, beroep Geodeet kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden geodeet

Het arbeidsmarktperspectief voor een Geodeet is heel goed. Er zijn in ons land erg weinig afgestudeerde Geodeten, dus er is weinig concurrentie. Er is meer vraag dan aanbod, met name in goede economische tijden.

Doorgroeimogelijkheden bestaan bijvoorbeeld uit het krijgen van leidinggevende taken.

Arbeidsmarktperspectief score geodeet

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep geodeet. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Geodeet, Promotie mogelijkheden Geodeet, Carriere Geodeet.

Solliciteren op de functie geodeet

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als geodeet dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor geodeet belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als geodeet. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Geodeet, CV Geodeet, sollicitatie Geodeet.

Interviews met geodeet

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen geodeet

Vacatures geodeet

Op zoek naar een nieuwe baan als Geodeet? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Geodeet. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Geodeet is iemand die metingen uitvoert op gebieden waar een bedrijf iets wil gaan bouwen, zoals spoorlijnen of een nieuwbouwwijk. De Geodeet bepaalt de grootte van een landoppervlak. Hij doet dit door middel van bijvoorbeeld satellieten en luchtfoto’s.

Beoordeling Geodeet

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Geodeet' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Geodeet

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep