U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Geodetisch Ingenieur

Geodetisch Ingenieur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een geodetisch Ingenieur? Lees de functieomschrijving.

Een Geodetisch Ingenieur is iemand die meetgegevens over het aardoppervlak verzamelt en deze informatie verwerkt in kaarten. Het meten van het aardoppervlak is van belang, omdat het aan verandering onderhevig is. De gegevens zijn van belang voor bijvoorbeeld bouwprojecten en de aanleg van (spoor)wegen.

Tevens brengt een Geodetisch Ingenieur stadsuitbreiding in kaart. Hij maakt gebruik van luchtfoto´s, satellieten en andere meetapparatuur. De Geodetisch Ingenieur maakt vervolgens met de hand of in de computer een kaart.

De Geodetisch Ingenieur werkt vaak op een bouwplaats. Eerst moet het land namelijk heel nauwkeurig opgemeten worden, voordat er gebouwd kan worden. Ook wordt de hulp van Geodetisch Ingenieurs ingeroepen bij het maken of verbeteren van routeplanners of GPS-systemen. 

Mensen vonden ons op: Job Geodetisch Ingenieur, Baan Geodetisch Ingenieur, Geodetisch Ingenieur Worden, Functie-eisen Geodetisch Ingenieur, Verantwoordelijkheden Geodetisch Ingenieur, Functieprofiel Geodetisch Ingenieur, Wat doet een Geodetisch Ingenieur, Werken als Geodetisch Ingenieur.

Geodetisch Ingenieur worden: Opleiding tot geodetisch Ingenieur

Om Geodetisch Ingenieur te worden, is de vierjarige HBO-studie Geodesie heel geschikt. Je krijgt vakken als Cartografie, Landmeetkunde en Geografische informatiesystemen. Er zijn ook hogescholen die Geodesie aanbieden als onderdeel van een ander (master)traject. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Geodetisch Ingenieur, Geodetisch Ingenieur Worden, Opleidingsniveau Geodetisch Ingenieur, Scholing Geodetisch Ingenieur, Studie Geodetisch Ingenieur, Bijscholing Geodetisch Ingenieur, Omscholing Geodetisch Ingenieur.

Organisaties waar een geodetisch Ingenieur doorgaans werkzaam is

Een Geodetisch Ingenieur kan werkzaam zijn in zowel de non-profit- als de profitsector.

Zo kan een Geodetisch Ingenieur aan de slag bij Rijkswaterstaat, het kadaster of de gemeente, maar ook bij bedrijven, zoals de NS, een ingenieurskantoor of een grote aannemer

Mensen vonden ons op: Studeren voor Geodetisch Ingenieur, Geodetisch Ingenieur Worden, Opleidingsniveau Geodetisch Ingenieur, Scholing Geodetisch Ingenieur, Studie Geodetisch Ingenieur, Bijscholing Geodetisch Ingenieur, Omscholing Geodetisch Ingenieur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden geodetisch Ingenieur

Een Geodetisch Ingenieur kan rekenen op zo’n €2250,- tot €3500,- bruto per maand. Het bedrag hangt natuurlijk af van werkgever, ervaring en leeftijd.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van de werkgever, maar houden vaak in elk geval een eindejaarsuitkering en vakantiegeld in.

Mensen vonden ons op: Salaris Geodetisch Ingenieur, Loon Geodetisch Ingenieur, Wat verdien je als Geodetisch Ingenieur, Salarisschaal Geodetisch Ingenieur, Salarisindicatie Geodetisch Ingenieur, Bonus Geodetisch Ingenieur, CAO Geodetisch Ingenieur, Brutoloon Geodetisch Ingenieur, Nettoloon Geodetisch Ingenieur, Vakantiedagen Geodetisch Ingenieur, Pensioen Geodetisch Ingenieur.

Competenties, skills & vaardigheden geodetisch ingenieur

 • Creativiteit
 • Technisch
 • Secuur
 • Oog voor detail
 • Interesse in milieu, natuur en landschap
Mensen vonden ons op: Kennis Geodetisch Ingenieur, Vaardigheden Geodetisch Ingenieur, Attitude Geodetisch Ingenieur, Kwalificaties Geodetisch Ingenieur, Competentieprofiel Geodetisch Ingenieur.

Boeken voor het beroep geodetisch ingenieur

Wil je meer weten over het beroep geodetisch ingenieur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je geodetisch ingenieur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken geodetisch ingenieur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Geodetisch Ingenieur, Geodetisch Ingenieur ebooks, boek Geodetisch Ingenieur.

Persoonstypen geodetisch Ingenieur

Persoonstypen die passen bij een Geodetisch Ingenieur zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Het is van belang dat een Geodetisch Ingenieur onderzoekend, inzichtelijk en analytisch is. Ook heeft de Geodetisch Ingenieur oog voor detail (Waarnemer).

Tevens is een Geodetisch Ingenieur gedreven en doelgericht (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Geodetisch Ingenieur, Karakter Geodetisch Ingenieur.

Netwerk geodetisch Ingenieur

Een Geodetisch Ingenieur werkt vaak in een team samen met onder andere Beleidsmakers, Ingenieurs en Aannemers. Ook komt de Geodetisch Ingenieur soms in contact met Landmeters, Cartografen, Opdrachtgevers en een Leidinggevende.

Mensen vonden ons op: Collega’s Geodetisch Ingenieur, Medewerkers Geodetisch Ingenieur.

Is het beroep geodetisch Ingenieur iets voor jou?

Zou je graag geodetisch Ingenieur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als geodetisch Ingenieur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Geodetisch Ingenieur, beroepskeuzetest Geodetisch Ingenieur, beroep Geodetisch Ingenieur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden geodetisch Ingenieur

Het arbeidsmarktperspectief voor een Geodetisch Ingenieur is over het algemeen goed. Er is altijd behoefte aan duidelijke modellen en kaarten voor bedrijven en de overheid. Ook in de bouw zijn er altijd Landmeters nodig.

Arbeidsmarktperspectief score geodetisch Ingenieur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep geodetisch Ingenieur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Geodetisch Ingenieur, Promotie mogelijkheden Geodetisch Ingenieur, Carriere Geodetisch Ingenieur.

Solliciteren op de functie geodetisch Ingenieur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als geodetisch Ingenieur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor geodetisch Ingenieur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als geodetisch Ingenieur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Geodetisch Ingenieur, CV Geodetisch Ingenieur, sollicitatie Geodetisch Ingenieur.

Interviews met geodetisch Ingenieur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen geodetisch Ingenieur

Overzicht

Vacatures geodetisch ingenieur

Op zoek naar een nieuwe baan als Geodetisch Ingenieur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Geodetisch Ingenieur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Geodetisch Ingenieur is iemand die meetgegevens over het aardoppervlak verzamelt en deze informatie verwerkt in kaarten. Het meten van het aardoppervlak is van belang, omdat het aan verandering onderhevig is. De gegevens zijn van belang voor bijvoorbeeld bouwprojecten en de aanleg van (spoor)wegen.

Beoordeling Geodetisch Ingenieur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Geodetisch Ingenieur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Geodetisch Ingenieur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep