U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gevangenisdirecteur » Boeken

Boeken Gevangenisdirecteur

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

In Nederland zijn niet bijzonder veel gevangenissen, en iedere gevangenis heeft maar één directeur. Het arbeidsmarktperspectief is dus “slecht” te noemen, maar gevangenisdirecteur is ook geen beroep waar iemand met een studie gericht naartoe werkt.

Een gevangenisdirecteur heeft binnen zijn eigen instelling al de hoogste functie, maar het is natuurlijk denkbaar dat hij een andere functie ambiëert. Wanneer hij over een diploma rechten beschikt zou hij verder aan het werk kunnen in de rechtspraak (rechter of advocaat) of bij justitie (officier van justitie bijvoorbeeld), maar er zijn veel meer beroepen denkbaar. Deze liggen echter niet direct voor de hand, het is zeer afhankelijk van de verdere werkervaring en persoonlijke interesses van de gevangenisdirecteur. Met de managementervaring kan hij ook prima aan de slag als manager bij een “normaal” bedrijf.

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Gevangenisdirecteur. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Gevangenisdirecteur. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Gevangenisdirecteur die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.