U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gevelreiniger

Gevelreiniger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gevelreiniger? Lees de functieomschrijving.

 

Een gevelreiniger reinigt de gevels van veelal grote bedrijfspanden. Deze gevels kunnen zijn aangetast door bijvoorbeeld het weer of graffiti. De gevels worden gereinigd met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Er bestaan verschillende technieken om de gevels van gebouwen te reinigen, namelijk stralen, stoomreinigen, chemisch reinigen en laserreinigen. Bij de straalmethode wordt een dun laagje van de gevel weggeschuurd. Dit kan met water, maar ook met bijvoorbeeld zand, soda of katoenvezels. Bij de stoommethode wordt de gevel gereinigd met behulp van heet stoom. Bij het chemisch reinigen wordt een mengsel van stoffen gebruikt om het vuil van de ondergrond los te weken of op te lossen. Bij de lasermethode wordt het vuil door middel van heel sterk licht verdampt.

Bij beschermde monumenten in Nederland moet de gevelreiniger in het bezit zijn van een monumentenvergunning om de gevels te kunnen reinigen. Dit omdat gevels soms verkeerd worden schoongemaakt en de gebouwen dus juist aantast. Meestal komt dit doordat de gevels na het schoonmaken niet zijn geïmpregneerd. Ze brokkelen dan bijvoorbeeld eerder af. Wel biedt de gevelreiniger vaak aan om de gevel waterafstotend te maken (hydrofoberen), ervoor te zorgen dat er geen graffiti meer op de gevel kan worden gespoten en/of om het voegwerk te herstellen. 

Mensen vonden ons op: Job Gevelreiniger, Baan Gevelreiniger, Gevelreiniger Worden, Functie-eisen Gevelreiniger, Verantwoordelijkheden Gevelreiniger, Functieprofiel Gevelreiniger, Wat doet een Gevelreiniger, Werken als Gevelreiniger.

Gevelreiniger worden: Opleiding tot gevelreiniger

Om gevelreiniger te worden, dien je veel kennis te hebben van de verschillende technieken, materialen, veiligheidsnormen en de gevolgen van de reiniging voor het milieu. Hiervoor kan de MBO-opleiding Glazenwasser/gevelreiniger gedaan worden. In elk geval is een hoogwerkerscertificaat een pré, evenals een B- of BE-rijbewijs en een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) -certificaat.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelreiniger, Gevelreiniger Worden, Opleidingsniveau Gevelreiniger, Scholing Gevelreiniger, Studie Gevelreiniger, Bijscholing Gevelreiniger, Omscholing Gevelreiniger.

Organisaties waar een gevelreiniger doorgaans werkzaam is

Een gevelreiniger kan in loondienst gaan werken bij een gevelreinigings- of glazenwassersbedrijf, of hij kan zelf een eigen bedrijf oprichten. Dit zijn profit-organisaties.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelreiniger, Gevelreiniger Worden, Opleidingsniveau Gevelreiniger, Scholing Gevelreiniger, Studie Gevelreiniger, Bijscholing Gevelreiniger, Omscholing Gevelreiniger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gevelreiniger

Een gevelreiniger in loondienst verdient gemiddeld tussen de 1700 en 2700 euro bruto per maand. Als een gevelreiniger als zelfstandige werkt, hangt het bedrag dat hij verdient af van onder andere het aantal klanten dat hij heeft en de kosten die hij berekent voor de werkzaamheden.

Hij valt onder de cao voor de schoonmaak- en glazenwassersbedrijven. Hij heeft bijvoorbeeld recht op een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

Mensen vonden ons op: Salaris Gevelreiniger, Loon Gevelreiniger, Wat verdien je als Gevelreiniger, Salarisschaal Gevelreiniger, Salarisindicatie Gevelreiniger, Bonus Gevelreiniger, CAO Gevelreiniger, Brutoloon Gevelreiniger, Nettoloon Gevelreiniger, Vakantiedagen Gevelreiniger, Pensioen Gevelreiniger.

Competenties, skills & vaardigheden gevelreiniger

 • Energie
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
 • Durf
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gevelreiniger, Vaardigheden Gevelreiniger, Attitude Gevelreiniger, Kwalificaties Gevelreiniger, Competentieprofiel Gevelreiniger.

Boeken voor het beroep gevelreiniger

Wil je meer weten over het beroep gevelreiniger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gevelreiniger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gevelreiniger te komen.

Gevelreiniger en anderen | Arjen Duinker

gedichten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029048163 | 53 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Gevelreiniger, Gevelreiniger ebooks, boek Gevelreiniger.

Persoonstypen gevelreiniger

De gevelreiniger is gedreven, zelfverzekerd en gaat efficiënt en doelgericht te werk (succesvolle werker). Tevens is een gevelreiniger iemand die zelfstandig zijn werkzaamheden uit kan voeren en niet onzeker is. Dit maakt hem tevens een baas.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gevelreiniger, Karakter Gevelreiniger.

Netwerk gevelreiniger

Een gevelreiniger komt voornamelijk in aanraking met klanten en collega’s. Hij neemt met de klant, vaak een groot bedrijf of de gemeente, de plannen en technieken door en maakt afspraken. Met collega’s, zoals andere gevelreinigers en glazenwassers, pleegt hij overleg en werkt hij samen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gevelreiniger, Medewerkers Gevelreiniger.

Is het beroep gevelreiniger iets voor jou?

Zou je graag gevelreiniger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gevelreiniger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gevelreiniger, beroepskeuzetest Gevelreiniger, beroep Gevelreiniger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gevelreiniger

Een gevelreiniger kan redelijk goed aan een baan komen. Bedrijven zien in dat de uitstraling van het gebouw waar hun bedrijf is gevestigd van belang is en steken daarom geld in het onderhoud er van. Een gevelreiniger kan zich in meerdere onderhoudswerkzaamheden specialiseren, zodat hij ook aan de slag kan als bijvoorbeeld glazenwasser. Eventueel kan hij binnen het bedrijf doorgroeien en steeds meer leiding krijgen.

Arbeidsmarktperspectief score gevelreiniger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gevelreiniger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gevelreiniger, Promotie mogelijkheden Gevelreiniger, Carriere Gevelreiniger.

Solliciteren op de functie gevelreiniger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gevelreiniger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gevelreiniger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gevelreiniger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gevelreiniger, CV Gevelreiniger, sollicitatie Gevelreiniger.

Interviews met gevelreiniger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gevelreiniger

Vacatures gevelreiniger

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelreiniger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelreiniger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een gevelreiniger reinigt de gevels van veelal grote bedrijfspanden. Deze gevels kunnen zijn aangetast door bijvoorbeeld het weer of graffiti. De gevels worden gereinigd met een hogedrukspuit of chemische middelen.

Beoordeling Gevelreiniger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gevelreiniger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gevelreiniger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep