U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gevelrenoveerder

Gevelrenoveerder worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gevelrenoveerder? Lees de functieomschrijving.

Een Gevelrenoveerder is iemand die beschadigde gevels herstelt. Op die manier gaat het gevelwerk langer mee en ziet het er mooier uit.

Mos, alg, zwammen, insecten, vuil en graffiti kunnen gevels ernstig beschadigen. Om dit te voorkomen of te bestrijden moet de Gevelrenoveerder de gevels renoveren. Zo verwijdert de Gevelrenoveerder het vuil, herstelt hij het voeg- en pleisterwerk en brengt hij een afwerkingslaag en een beschermlaag aan. Balken worden verstevigd, gebouwen worden gezandstraald, hout en metselwerk wordt behandeld tegen insecten enzovoort. Tevens maakt de Gevelrenoveerder de gevels waterwerend, bijvoorbeeld door middel van hydrofobering. Dit is erg belangrijk, want veertig procent van de schade aan gevels is te wijten aan binnengedrongen vocht.

Verder kan een Gevelrenoveerder zelf ladders en stellingen monteren en demonteren.

Een Gevelrenoveerder werkt zelfstandig om in een team. Het spreekt voor zich dat een Gevelrenoveerder geen vaste werkplek heeft. 

Mensen vonden ons op: Job Gevelrenoveerder, Baan Gevelrenoveerder, Gevelrenoveerder Worden, Functie-eisen Gevelrenoveerder, Verantwoordelijkheden Gevelrenoveerder, Functieprofiel Gevelrenoveerder, Wat doet een Gevelrenoveerder, Werken als Gevelrenoveerder.

Gevelrenoveerder worden: Opleiding tot gevelrenoveerder

Een Gevelrenoveerder moet veel weten over de verschillende renovatietechnieken en de materialen, maar ook over veiligheidsregels en de milieuregels. Vaak wordt iemand intern opgeleid. Ook een bouwopleiding (MBO) is relevant. In elk geval moet een Gevelrenoveerder in het bezit zijn van een hoogwerkerscertificaat en een VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers)-certificaat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelrenoveerder, Gevelrenoveerder Worden, Opleidingsniveau Gevelrenoveerder, Scholing Gevelrenoveerder, Studie Gevelrenoveerder, Bijscholing Gevelrenoveerder, Omscholing Gevelrenoveerder.

Organisaties waar een gevelrenoveerder doorgaans werkzaam is

Een Gevelrenoveerder werkt bij een Gevelrenoveerdersbedrijf. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld particulieren, woningbouwverenigingen, architecten, bedrijven en bouwbedrijven. Een Gevelrenoveerdersbedrijf streeft naar winst en hoort dus thuis in de profitsector.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gevelrenoveerder, Gevelrenoveerder Worden, Opleidingsniveau Gevelrenoveerder, Scholing Gevelrenoveerder, Studie Gevelrenoveerder, Bijscholing Gevelrenoveerder, Omscholing Gevelrenoveerder.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gevelrenoveerder

Een Gevelrenoveerder kan rekenen op zo’n €1700,- tot €2700,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling.

Als secundaire voorwaarden kunnen een eindejaarsuitkering, vakantietoeslag en een auto van de zaak gelden.

Mensen vonden ons op: Salaris Gevelrenoveerder, Loon Gevelrenoveerder, Wat verdien je als Gevelrenoveerder, Salarisschaal Gevelrenoveerder, Salarisindicatie Gevelrenoveerder, Bonus Gevelrenoveerder, CAO Gevelrenoveerder, Brutoloon Gevelrenoveerder, Nettoloon Gevelrenoveerder, Vakantiedagen Gevelrenoveerder, Pensioen Gevelrenoveerder.

Competenties, skills & vaardigheden gevelrenoveerder

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Kritisch
 • Accuratesse
 • Durf
 • Kennis van gevelrenovatietechnieken
 • Kennis van veiligheids- en milieuregels
Mensen vonden ons op: Kennis Gevelrenoveerder, Vaardigheden Gevelrenoveerder, Attitude Gevelrenoveerder, Kwalificaties Gevelrenoveerder, Competentieprofiel Gevelrenoveerder.

Boeken voor het beroep gevelrenoveerder

Wil je meer weten over het beroep gevelrenoveerder? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gevelrenoveerder bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gevelrenoveerder te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gevelrenoveerder, Gevelrenoveerder ebooks, boek Gevelrenoveerder.

Persoonstypen gevelrenoveerder

Persoonstypen die passen bij een Gevelrenoveerder zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Gevelrenoveerder werkt efficiënt en doelgericht. Hij heeft veel energie en kan de bouwplaats organiseren, gereedschappen hanteren en natuurlijk kent hij alle renovatietechnieken. De Gevelrenoveerder is gedreven en zelfverzekerd. Ook kan hij goed werken in de buitenlucht, vindt hij stof niet erg en draagt hij veiligheidskleding (Succesvolle Werker).

Daarnaast werkt een Gevelrenoveerder zeer secuur. Het is de bedoeling dat de gevels na behandeling weer zo lang mogelijk mee kunnen. Alle technieken moeten dus goed uitgevoerd worden, zodat de gevels bijvoorbeeld bestand zijn tegen vocht. De Gevelrenoveerder is veeleisend (Perfectionist).

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gevelrenoveerder, Karakter Gevelrenoveerder.

Netwerk gevelrenoveerder

Een Gevelrenoveerder komt in aanraking met opdrachtgevers als bouwbedrijven, woningbouwverenigingen en particulieren. Ook komt hij natuurlijk in contact met andere Gevelrenoveerders en een Leidinggevende. Bij laatstgenoemde kan de Gevelrenoveerder terecht bij vragen en problemen. Het kan ook zijn dat een Gevelrenoveerder samenwerkt met een Gevelreiniger.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gevelrenoveerder, Medewerkers Gevelrenoveerder.

Is het beroep gevelrenoveerder iets voor jou?

Zou je graag gevelrenoveerder willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gevelrenoveerder bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gevelrenoveerder, beroepskeuzetest Gevelrenoveerder, beroep Gevelrenoveerder kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gevelrenoveerder

Een Gevelrenoveerder kan redelijk goed aan een baan komen. Veel bedrijven willen dat hun pand er goed uitziet en dus steken ze geld in het onderhoud ervan.

Een Gevelrenoveerder kan steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen. Ook kan een Gevelrenoveerder uiteindelijk zijn eigen bedrijf oprichten en personeel aannemen.

Arbeidsmarktperspectief score gevelrenoveerder

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gevelrenoveerder. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gevelrenoveerder, Promotie mogelijkheden Gevelrenoveerder, Carriere Gevelrenoveerder.

Solliciteren op de functie gevelrenoveerder

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gevelrenoveerder dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gevelrenoveerder belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gevelrenoveerder. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gevelrenoveerder, CV Gevelrenoveerder, sollicitatie Gevelrenoveerder.

Interviews met gevelrenoveerder

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gevelrenoveerder

Vacatures gevelrenoveerder

Op zoek naar een nieuwe baan als Gevelrenoveerder? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gevelrenoveerder. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Gevelrenoveerder is iemand die beschadigde gevels herstelt. Op die manier gaat het gevelwerk langer mee en ziet het er mooier uit. Mos, alg, zwammen, insecten, vuil en graffiti kunnen gevels ernstig beschadigen.

Beoordeling Gevelrenoveerder

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gevelrenoveerder' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gevelrenoveerder

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Slechte baan! Als je lichaamlijk kapot wil en afgekeurd wil worden vooral lekker gaan hakken , slijpen en voegen! Ik zie ze 1 voor 1 aftakelen bij ons. Leeftijd rond de 44

Door: Piet

Wat doe je tegenwoordig voor de kost ,Piet.?

Door: gerard

Reageer op dit beroep