U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gipsverbandmeester

Gipsverbandmeester worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gipsverbandmeester? Lees de functieomschrijving.

De Gipsverbandmeester legt verbanden van gips of kunststof aan om botbreuken of spierafwijkingen te kunnen herstellen. Gips wordt meestal om een been of arm aangelegd, maar de Gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een gipskorset om een bovenlijf aanbrengen. Naast het aanleggen van het gipsverband, controleert de Gipsverbandmeester ook of het verband goed en comfortabel zit en verwijder je deze als de arts aangeeft dat de breuk of afwijking hersteld is. De Gipsverbandmeester verwijdert het gips dan weer met een speciale schaar of elektrisch zaagje.

 

De Gipsverbandmeester werkt met verschillende soorten verbanden en kent deze materialen goed. Zo kan er gewerkt worden met gips, glasvezel, polyester, spalken, verband en plastic. De Gipsverbandmeester weet voor welke breuk of afwijking welk materiaal het beste geschikt is. De Gipsverbandmeester legt een verband aan op advies van een arts. Bij het aanleggen van een verband komen verschillende technieken kijken zoals de beweeglijke en onbeweeglijke ondersteuning, technieken om vergroeide onderdelen weer in de juiste richting te brengen en technieken voor de trek- en buigkrachten.

 

Er zijn in Nederland een aantal opleidingen tot Gipsverbandmeester waar je de kneepjes van het vak kan leren. Als Gipsverbandmeester moet je over voldoende vakkennis beschikken, maar ook mensenkennis en verzorgende kwaliteiten hebben. Je moet mensen gerust kunnen stellen, goed kunnen uitleggen wat je gaat doen en aan het doen bent. Je moet aan kunnen voelen of een verband goed zit of dat deze knelt of voor irritatie zorgt.

Mensen vonden ons op: Job Gipsverbandmeester, Baan Gipsverbandmeester, Gipsverbandmeester Worden, Functie-eisen Gipsverbandmeester, Verantwoordelijkheden Gipsverbandmeester, Functieprofiel Gipsverbandmeester, Wat doet een Gipsverbandmeester, Werken als Gipsverbandmeester.

Gipsverbandmeester worden: Opleiding tot gipsverbandmeester

Er worden in Nederland een aantal opleidingen tot Gipsverbandmeester aangeboden, bijvoorbeeld door het Erasmus MC, Hogeschool Utrecht en Isala. De opleiding bestaat uit theorie- en praktijklessen en duurt ongeveer 2 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gipsverbandmeester, Gipsverbandmeester Worden, Opleidingsniveau Gipsverbandmeester, Scholing Gipsverbandmeester, Studie Gipsverbandmeester, Bijscholing Gipsverbandmeester, Omscholing Gipsverbandmeester.

Organisaties waar een gipsverbandmeester doorgaans werkzaam is

De Gipsverbandmeester werkt meestal in het ziekenhuis op de gipskamer. De Gipsverbandmeester werkt daarom in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gipsverbandmeester, Gipsverbandmeester Worden, Opleidingsniveau Gipsverbandmeester, Scholing Gipsverbandmeester, Studie Gipsverbandmeester, Bijscholing Gipsverbandmeester, Omscholing Gipsverbandmeester.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gipsverbandmeester

De Gipsverbandmeester verdient gemiddeld tussen de €2065,- en €3365,- per maand. Dit is exclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Ook bieden veel ziekenhuizen onregelmatigheidstoeslag bij onregelmatige werktijden.

Mensen vonden ons op: Salaris Gipsverbandmeester, Loon Gipsverbandmeester, Wat verdien je als Gipsverbandmeester, Salarisschaal Gipsverbandmeester, Salarisindicatie Gipsverbandmeester, Bonus Gipsverbandmeester, CAO Gipsverbandmeester, Brutoloon Gipsverbandmeester, Nettoloon Gipsverbandmeester, Vakantiedagen Gipsverbandmeester, Pensioen Gipsverbandmeester.

Competenties, skills & vaardigheden gipsverbandmeester

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Sociabiliteit
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Gipsverbandmeester, Vaardigheden Gipsverbandmeester, Attitude Gipsverbandmeester, Kwalificaties Gipsverbandmeester, Competentieprofiel Gipsverbandmeester.

Boeken voor het beroep gipsverbandmeester

Wil je meer weten over het beroep gipsverbandmeester? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gipsverbandmeester bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gipsverbandmeester te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Gipsverbandmeester, Gipsverbandmeester ebooks, boek Gipsverbandmeester.

Persoonstypen gipsverbandmeester

De Gipsverbandmeester beschikt over voldoende mensenkennis en verzorgende eigenschappen. De Gipsverbandmeester is betrokken bij zijn patiënten en staat open voor hun gevoelens en behoeften (Gever). Daarnaast heeft hij voldoende kennis van het vak en beschikt over het vermogen om in te zien of een verband goed aangelegd is (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gipsverbandmeester, Karakter Gipsverbandmeester.

Netwerk gipsverbandmeester

De Gipsverbandmeester werkt zelfstandig, maar volgt de adviezen van artsen en verpleegkundigen op. Soms helpt een verpleegkundige bij het aanleggen van het verband.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gipsverbandmeester, Medewerkers Gipsverbandmeester.

Is het beroep gipsverbandmeester iets voor jou?

Zou je graag gipsverbandmeester willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gipsverbandmeester bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gipsverbandmeester, beroepskeuzetest Gipsverbandmeester, beroep Gipsverbandmeester kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gipsverbandmeester

Er is voldoende vraag naar deskundige Gipsverbandmeesters. Door verder te leren en meer medische kennis op te doen, kan de Gipsverbandmeester doorgroeien in het medische vakgebied.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gipsverbandmeester, Promotie mogelijkheden Gipsverbandmeester, Carriere Gipsverbandmeester.

Solliciteren op de functie gipsverbandmeester

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gipsverbandmeester dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gipsverbandmeester belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gipsverbandmeester. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gipsverbandmeester, CV Gipsverbandmeester, sollicitatie Gipsverbandmeester.

Interviews met gipsverbandmeester

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gipsverbandmeester

Vacatures gipsverbandmeester

Op zoek naar een nieuwe baan als Gipsverbandmeester? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gipsverbandmeester. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Gipsverbandmeester legt verbanden van gips of kunststof aan om botbreuken of spierafwijkingen te kunnen herstellen. Gips wordt meestal om een been of arm aangelegd, maar de Gipsverbandmeester kan bijvoorbeeld ook een gipskorset om een bovenlijf aanbrengen. Naast het aanleggen van het gipsverband, controleert de Gipsverbandmeester ook of het verband goed en comfortabel zit en verwijder je deze als de arts aangeeft dat de breuk of afwijking hersteld is.

Beoordeling Gipsverbandmeester

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gipsverbandmeester' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gipsverbandmeester

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep