U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gitaar leraar

Gitaar leraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gitaar leraar ? Lees de functieomschrijving.

 

De gitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument gitaar bespelen. De gitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De gitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de gitaar leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.         

Daarnaast is het aan de gitaar leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De v leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de gitaar leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de gitaar leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een gitaar leraar gaat die op een hoger niveau zit.           

Mensen vonden ons op: Job Gitaar leraar , Baan Gitaar leraar , Gitaar leraar Worden, Functie-eisen Gitaar leraar , Verantwoordelijkheden Gitaar leraar , Functieprofiel Gitaar leraar , Wat doet een Gitaar leraar , Werken als Gitaar leraar .

Gitaar leraar worden: Opleiding tot gitaar leraar

 

Als de gitaar leraar de gitaar goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de gitaar leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de gitaar leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.   

Het is goed mogelijk dat de gitaar leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel gitaar leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de gitaar leraar vanuit huis full time doceert.        

Als de gitaar leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat gitaar leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De gitaar leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.               

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gitaar leraar , Gitaar leraar Worden, Opleidingsniveau Gitaar leraar , Scholing Gitaar leraar , Studie Gitaar leraar , Bijscholing Gitaar leraar , Omscholing Gitaar leraar .

Organisaties waar een gitaar leraar doorgaans werkzaam is

 

De gitaar leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De gitaar leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de gitaar leraar  voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.           

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gitaar leraar , Gitaar leraar Worden, Opleidingsniveau Gitaar leraar , Scholing Gitaar leraar , Studie Gitaar leraar , Bijscholing Gitaar leraar , Omscholing Gitaar leraar .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gitaar leraar

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de gitaar leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De gitaar leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.            

Als het bekend is dat een gitaar leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De gitaar leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.     

Het is als gitaar leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de gitaar leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar. 

Mensen vonden ons op: Salaris Gitaar leraar , Loon Gitaar leraar , Wat verdien je als Gitaar leraar , Salarisschaal Gitaar leraar , Salarisindicatie Gitaar leraar , Bonus Gitaar leraar , CAO Gitaar leraar , Brutoloon Gitaar leraar , Nettoloon Gitaar leraar , Vakantiedagen Gitaar leraar , Pensioen Gitaar leraar .

Competenties, skills & vaardigheden gitaar leraar

 • Creativiteit
 • Coachen
 • Ambitie
 • Motiveren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Gitaar leraar , Vaardigheden Gitaar leraar , Attitude Gitaar leraar , Kwalificaties Gitaar leraar , Competentieprofiel Gitaar leraar .

Boeken voor het beroep gitaar leraar

Wil je meer weten over het beroep gitaar leraar ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gitaar leraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gitaar leraar te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Gitaar leraar , Gitaar leraar ebooks, boek Gitaar leraar .

Persoonstypen gitaar leraar

 

De gitaar leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de gitaar leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de gitaar leraar overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.           

Ook is het belangrijk dat de gitaar leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de gitaar leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.          

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gitaar leraar , Karakter Gitaar leraar .

Netwerk gitaar leraar

 

Elke gitaar leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de gitaar leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de gitaar leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.

Als de gitaar leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere gitaar leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de gitaar leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de gitaar leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega gitaar leraar.  

Op een muziekschool heeft de gitaar leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever gitaar wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.       

Mensen vonden ons op: Collega’s Gitaar leraar , Medewerkers Gitaar leraar .

Is het beroep gitaar leraar iets voor jou?

Zou je graag gitaar leraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gitaar leraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gitaar leraar , beroepskeuzetest Gitaar leraar , beroep Gitaar leraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gitaar leraar

 

Het is voor de gitaar leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van gitaar spelen. Als de gitaar leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de gitaar leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De gitaar leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gitaar leraar , Promotie mogelijkheden Gitaar leraar , Carriere Gitaar leraar .

Solliciteren op de functie gitaar leraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gitaar leraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gitaar leraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gitaar leraar . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gitaar leraar , CV Gitaar leraar , sollicitatie Gitaar leraar .

Interviews met gitaar leraar

Andy van Vlierberghe (36) is Muziekdocent (bas, gitaar en ensemble).
 

                 

Hoe bent u aan deze baan gekomen?
“Ik geef in verschillende scholen les, dus enerzijds door connecties die ik gemaakt had tijdens mijn opleiding als musicus en anderzijds via sollicitaties.”

Welke opleiding heeft u gevolgd om Muziekdocent te worden?
“Vijf jaar Jazz Studio. Dit is een conservatorium in Antwerpen vergelijkbaar met de jazz-richting in de traditionele conservatoria. Het bestuderen van jazz geeft een heel uitgebreide basis om vrijwel alle muziekstijlen te beheersen. Maar een goed musicus blijft zichzelf autodidactisch verder bijscholen.”

Kunt u een gemiddelde wer...


Lees de rest van het interview

Verwante beroepen gitaar leraar

Vacatures gitaar leraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Gitaar leraar ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gitaar leraar . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De gitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument gitaar bespelen. De gitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De gitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Gitaar leraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gitaar leraar ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gitaar leraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep