U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Gitarist

Gitarist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een gitarist? Lees de functieomschrijving.

De gitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar.

De gitarist kan als zelfstandig gitarist werken (en solo optreden), kan gitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters, stand up comedians of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de gitaar zijn veel gitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de gitaar ook zingen.

De gitarist speelt (afhankelijk van de band waarin hij speelt of het materiaal dat hij zelfstandig speelt) nieuwe of bestaande melodieën en nummers. Ook kan de gitarist zijn eigen composities zelf of in samenwerking met de band schrijven.

De gitarist kan (zowel zelfstandig als met zijn band) optreden in onder andere poppodia, kroegen, cafés, theater, concertzalen en muziekzalen. Ook kan de gitarist nummers opnemen in de studio.

De gitarist heeft verstand van muziek, kan noten lezen en kan (eventueel) zelf componeren. Hij durft voor mensen te staan en op te treden en kan als hij in een band speelt ook goed samenwerken en samen spelen. Hij houdt ervan om op de voorgrond te staan maar gunt ook anderen de spotlight.

Naast goed gitaar kunnen spelen moet de gitarist die het solo wil maken in de muziekwereld ook verstand hebben van marketing en zichzelf goed kunnen promoten. Hiervoor is het belangrijk dat hij representatief overkomt en communicatief vaardig is.

Mensen vonden ons op: Job Gitarist, Baan Gitarist, Gitarist Worden, Functie-eisen Gitarist, Verantwoordelijkheden Gitarist, Functieprofiel Gitarist, Wat doet een Gitarist, Werken als Gitarist.

Gitarist worden: Opleiding tot gitarist

Voor het beroep van gitarist is geen opleiding vereist. Wel kan de gitarist een opleiding aan het conservatorium of popacademie hebben gevolgd of een cursus/les/training gitaarspelen hebben gevolgd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Gitarist, Gitarist Worden, Opleidingsniveau Gitarist, Scholing Gitarist, Studie Gitarist, Bijscholing Gitarist, Omscholing Gitarist.

Organisaties waar een gitarist doorgaans werkzaam is

De gitarist werkt zelfstandig of in een band.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Gitarist, Gitarist Worden, Opleidingsniveau Gitarist, Scholing Gitarist, Studie Gitarist, Bijscholing Gitarist, Omscholing Gitarist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden gitarist

Voor het beroep van gitarist valt geen specifieke salarisindicatie te geven omdat dit per gitarist verschilt (dit in verband met het aantal optreden, cd verkoop e.d.)

Mensen vonden ons op: Salaris Gitarist, Loon Gitarist, Wat verdien je als Gitarist, Salarisschaal Gitarist, Salarisindicatie Gitarist, Bonus Gitarist, CAO Gitarist, Brutoloon Gitarist, Nettoloon Gitarist, Vakantiedagen Gitarist, Pensioen Gitarist.

Competenties, skills & vaardigheden gitarist

 • Energie
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Ambitie
 • Presenteren
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Gitarist, Vaardigheden Gitarist, Attitude Gitarist, Kwalificaties Gitarist, Competentieprofiel Gitarist.

Boeken voor het beroep gitarist

Wil je meer weten over het beroep gitarist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je gitarist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken gitarist te komen.

De gitaar - Handboek voor de gitarist | Ralph Denyer

handboek voor de gitarist - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789023008262 | 255 pagina's

Hét naslagwerk voor de amateur en de professional! Deze nieuwe editie is geheel herzien, bijgewerkt en aangepast aan de stand van zaken in de jaren negentig. Het voorwoord is van de beroemde gitarist Robert Fripp. In honderden foto´s en tekeningen worden ...

De gitaar stap voor stap leren beheersen | Jason Sidwell

handboek voor de gitarist - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789023013204 | 352 pagina's

Na het jarenlange succes van Ralph Denyers De gitaar (meer dan 45.000 exemplaren verkocht!) kunnen we dit najaar eindelijk de enige echte vervanger daarvan verwachten met dezelfde titel overigens! De gitaar (met bij behorende dvd) is een praktisch handboe...

Stap voor stap Deel 1 (Doe- en speelmethode voor de jonge gitarist) | Joep Wanders

Nederlands | Paperback | 9789491906121

Een succesvolle beginmethode voor gitaarleerlingen Er wordt veel aandacht besteed aan: -De ontwikkeling van het gehoor en ritmiek. -Het notenschrift wordt op twee manieren toegepast: het kunnen verwerken van notatie naar klank en omgekeerd. Zo leren de le...

Mensen vonden ons op: boeken voor Gitarist, Gitarist ebooks, boek Gitarist.

Persoonstypen gitarist

De gitarist is een levensgenieter. Hij heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt en kan met deze hobby zijn geld verdienen. Daarnaast is de gitarist ook een romanticus en een perfectionist; hij kan zijn eigen nummers maken en componeren en wil het beste in zichzelf naar boven halen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Gitarist, Karakter Gitarist.

Netwerk gitarist

Het netwerk van de gitarist bestaat uit zijn (eventuele) bandleden, muziekproducers, publiek, technici en de mensen die werkzaam zijn op de plekken waar hij speelt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Gitarist, Medewerkers Gitarist.

Is het beroep gitarist iets voor jou?

Zou je graag gitarist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als gitarist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Gitarist, beroepskeuzetest Gitarist, beroep Gitarist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden gitarist

Het arbeidsmarktperspectief voor de gitarist hangt volledig af van zijn eigen inzet, zijn drive, zijn talent en zijn talent voor promotie en marketing. De gitarist die er echt hard voor werkt om van zijn gitaarspel zijn beroep te maken kan uiteindelijk doorbreken alhoewel dit natuurlijk nooit zeker is en van veel factoren afhangt. Wel kan de gitarist extra geld verdienen door ook les in gitaarspel te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score gitarist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep gitarist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Gitarist, Promotie mogelijkheden Gitarist, Carriere Gitarist.

Solliciteren op de functie gitarist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als gitarist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor gitarist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als gitarist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Gitarist, CV Gitarist, sollicitatie Gitarist.

Interviews met gitarist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen gitarist

Vacatures gitarist

Op zoek naar een nieuwe baan als Gitarist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Gitarist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De gitarist speelt op professioneel niveau op de gitaar. De gitarist kan als zelfstandig gitarist werken (en solo optreden), kan gitarist zijn bij een band of kan met zijn gitaarspel bijvoorbeeld toneelspelers, dichters, stand up comedians of cabaretiers muzikaal ondersteunen. Naast het spelen op de gitaar zijn veel gitaristen ook zangers en zullen zij naast het spelen op de gitaar ook zingen.

Beoordeling Gitarist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Gitarist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Gitarist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep