U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glasgraveur

Glasgraveur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glasgraveur? Lees de functieomschrijving.

De glasgraveur kan letters of afbeeldingen graveren in glas. Dit kan simpelweg gaan om een grappige tekst op een bierglas, maar ook om complete afbeeldingen op grote oppervlakken zoals spiegels. Het graveren wordt gedaan met een soortement stift met een puntje van diamantgruis. Het graveren van glas is dus handwerk, en vereist een zeer vaste hand en een rustige werkwijze. Bovendien moet de glasgraveerder met de hand in één keer bepaalde moeilijke patronen kunnen graveren.

Mensen vonden ons op: Job Glasgraveur, Baan Glasgraveur, Glasgraveur Worden, Functie-eisen Glasgraveur, Verantwoordelijkheden Glasgraveur, Functieprofiel Glasgraveur, Wat doet een Glasgraveur, Werken als Glasgraveur.

Glasgraveur worden: Opleiding tot glasgraveur

Er bestaat een mbo-opleiding tot graveur die alle aspecten van het beroep behandelt.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasgraveur, Glasgraveur Worden, Opleidingsniveau Glasgraveur, Scholing Glasgraveur, Studie Glasgraveur, Bijscholing Glasgraveur, Omscholing Glasgraveur.

Organisaties waar een glasgraveur doorgaans werkzaam is

De glasgraveur werkt voor een maker van glazen voorwerpen, bijvoorbeeld Royal Leerdam. Ook kan een glasgraveur een eigen bedrijfje beginnen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasgraveur, Glasgraveur Worden, Opleidingsniveau Glasgraveur, Scholing Glasgraveur, Studie Glasgraveur, Bijscholing Glasgraveur, Omscholing Glasgraveur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glasgraveur

Een glasgraveur in dienst van een bedrijf kan een salaris verwachten tussen de 1500 en de 2400 euro per maand. Veel glasgraveurs werken echter zelfstandig, en hebben hun inkomsten dus in meerdere mate in eigen hand (het aantal klanten natuurlijk niet).

Mensen vonden ons op: Salaris Glasgraveur, Loon Glasgraveur, Wat verdien je als Glasgraveur, Salarisschaal Glasgraveur, Salarisindicatie Glasgraveur, Bonus Glasgraveur, CAO Glasgraveur, Brutoloon Glasgraveur, Nettoloon Glasgraveur, Vakantiedagen Glasgraveur, Pensioen Glasgraveur.

Competenties, skills & vaardigheden glasgraveur

 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Glasgraveur, Vaardigheden Glasgraveur, Attitude Glasgraveur, Kwalificaties Glasgraveur, Competentieprofiel Glasgraveur.

Boeken voor het beroep glasgraveur

Wil je meer weten over het beroep glasgraveur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glasgraveur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glasgraveur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Glasgraveur, Glasgraveur ebooks, boek Glasgraveur.

Persoonstypen glasgraveur

De glasgraveur moet rustig, geduldig, en daarnaast ook creatief zijn. Deze eigenschappen maken de glasgraveur een Romanticus, een Loyalist, of een combinatie van die twee.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glasgraveur, Karakter Glasgraveur.

Netwerk glasgraveur

De glasgraveur staat niet in het bijzonder in contact met andere beroepen, al helemaal wanneer hij of zij zelfstandig werkt. Een glasgraveur bij een groter bedrijf kan nog in contact komen met andere graveurs (fotograveur) of glasblazers, afhankelijk van het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glasgraveur, Medewerkers Glasgraveur.

Is het beroep glasgraveur iets voor jou?

Zou je graag glasgraveur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glasgraveur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glasgraveur, beroepskeuzetest Glasgraveur, beroep Glasgraveur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glasgraveur

Het arbeidsmarktperspectief voor de glasgraveur is niet fantastisch. Natuurlijk kan een graveur altijd voor zichzelf beginnen, maar de vraag is of dit garant staat voor een vast inkomen. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook niet in het bijzonder, enkel als graveur elders.

Arbeidsmarktperspectief score glasgraveur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glasgraveur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glasgraveur, Promotie mogelijkheden Glasgraveur, Carriere Glasgraveur.

Solliciteren op de functie glasgraveur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glasgraveur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glasgraveur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glasgraveur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glasgraveur, CV Glasgraveur, sollicitatie Glasgraveur.

Interviews met glasgraveur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glasgraveur

Vacatures glasgraveur

Op zoek naar een nieuwe baan als Glasgraveur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glasgraveur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De glasgraveur kan letters of afbeeldingen graveren in glas. Dit kan simpelweg gaan om een grappige tekst op een bierglas, maar ook om complete afbeeldingen op grote oppervlakken zoals spiegels. Het graveren wordt gedaan met een soortement stift met een puntje van diamantgruis.

Beoordeling Glasgraveur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glasgraveur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glasgraveur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep