U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glasslijper

Glasslijper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glasslijper? Lees de functieomschrijving.

Glasslijper was vroeger een veelvoorkomend beroep, doordat alle glasproducten met de hand werden vervaardigd. Tegenwoordig komt het veel minder voor, doordat de productie van veel glazen objecten is overgenomen door machines.

Glasslijpen is bovendien geen bijzonder moeilijk werk, bedrijven hoeven er dus niet per se een nieuwe functie “glasslijper” voor in het leven te roepen wanneer er al werknemers beschikbaar zijn die kunnen glasslijpen. Bij sommige grootschalige bedrijven is er een functie glasslijper, bij veel andere bedrijven is die er simpelweg niet. Wanneer een bedrijf wel een glasslijper in dienst heeft, is het meestal niet alleen diens taak om het glas te slijpen, maar ook om aanverwante taken te verrichten, zoals het klaarmaken van het glas voor vervoer, het controleren op de naleving van veiligheidseisen en andere dingen.

Mensen vonden ons op: Job Glasslijper, Baan Glasslijper, Glasslijper Worden, Functie-eisen Glasslijper, Verantwoordelijkheden Glasslijper, Functieprofiel Glasslijper, Wat doet een Glasslijper, Werken als Glasslijper.

Glasslijper worden: Opleiding tot glasslijper

Voor het slijpen van glas is geen opleiding vereist. Een bedrijf dat een glasslijper in dienst neemt zal wel minimaal vragen om een diploma van de middelbare school, en mogelijk enkele jaren ervaring in de glasbranche.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasslijper, Glasslijper Worden, Opleidingsniveau Glasslijper, Scholing Glasslijper, Studie Glasslijper, Bijscholing Glasslijper, Omscholing Glasslijper.

Organisaties waar een glasslijper doorgaans werkzaam is

De glasslijper werkt voor een glasbedrijf (profit-sector).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glasslijper, Glasslijper Worden, Opleidingsniveau Glasslijper, Scholing Glasslijper, Studie Glasslijper, Bijscholing Glasslijper, Omscholing Glasslijper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glasslijper

De glasslijper verdient gemiddeld zo’n 1800 euro per maand als startsalaris, een bedrag dat kan groeien richting de 2500 euro per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Glasslijper, Loon Glasslijper, Wat verdien je als Glasslijper, Salarisschaal Glasslijper, Salarisindicatie Glasslijper, Bonus Glasslijper, CAO Glasslijper, Brutoloon Glasslijper, Nettoloon Glasslijper, Vakantiedagen Glasslijper, Pensioen Glasslijper.

Competenties, skills & vaardigheden glasslijper

  • Accuratesse
  • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Glasslijper, Vaardigheden Glasslijper, Attitude Glasslijper, Kwalificaties Glasslijper, Competentieprofiel Glasslijper.

Boeken voor het beroep glasslijper

Wil je meer weten over het beroep glasslijper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glasslijper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glasslijper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Glasslijper, Glasslijper ebooks, boek Glasslijper.

Persoonstypen glasslijper

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glasslijper, Karakter Glasslijper.

Netwerk glasslijper

Een glasslijper zal vooral contacten hebben in de glasbranche. Voorbeelden zijn de glazenier, de glassnijder, de glaszetter, de glasgraveur of de glasblazer.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glasslijper, Medewerkers Glasslijper.

Is het beroep glasslijper iets voor jou?

Zou je graag glasslijper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glasslijper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glasslijper, beroepskeuzetest Glasslijper, beroep Glasslijper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glasslijper

Het arbeidsmarktperspectief voor de glasslijper is karig. Hierboven is al beschreven waarom het beroep weinig voorkomt, en het feit dat er geen diploma nodig is verder dan dat voor de middelbare school zorgt ervoor dat er vele malen meer aanbod dan vraag is op deze specifieke arbeidsmarkt. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook weinig, al zijn glaszetter of glazenier voorbeelden.

Arbeidsmarktperspectief score glasslijper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glasslijper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glasslijper, Promotie mogelijkheden Glasslijper, Carriere Glasslijper.

Solliciteren op de functie glasslijper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glasslijper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glasslijper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glasslijper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glasslijper, CV Glasslijper, sollicitatie Glasslijper.

Interviews met glasslijper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glasslijper

Vacatures glasslijper

Op zoek naar een nieuwe baan als Glasslijper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glasslijper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Glasslijper was vroeger een veelvoorkomend beroep, doordat alle glasproducten met de hand werden vervaardigd. Tegenwoordig komt het veel minder voor, doordat de productie van veel glazen objecten is overgenomen door machines. Glasslijpen is bovendien geen bijzonder moeilijk werk, bedrijven hoeven er dus niet per se een nieuwe functie “glasslijper” voor in het leven te roepen wanneer er al werknemers beschikbaar zijn die kunnen glasslijpen.

Beoordeling Glasslijper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glasslijper' hieronder.

  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glasslijper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
  • Functie-inhoud
  • Salaris en arbeidsvoorwaarden
  • Doorgroeimogelijkeden
  • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep