U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glazenier

Glazenier worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glazenier? Lees de functieomschrijving.

Een Glazenier maakt (gebruiks)voorwerpen van glas, zoals vazen, schalen, glas-in-lood ramen en panelen. Hij kan nieuwe voorwerpen ontwerpen en oude glas-in-lood ramen restaureren. Hierbij gebruikt de Glazenier verschillende technieken, zoals zandstralen, brandschilderen of solderen.

Een Glazenier kan opdrachten krijgen van particulieren, aannemers, glashandelaren of kerken. Als een Glazenier een restauratieopdracht krijgt, dan werkt hij op locatie om het glas te meten, te dateren, te reinigen en te bewerken. Bij een glas-in-lood raam kunnen delen vervangen, gebogen, verstevigd, gelijmd en/of geverfd worden. Een Glazenier die in opdracht werkt, moet goed luisteren naar de wensen van de klant en van te voren een inschatting van de kosten en de planning maken.

Een Glazenier kan ook zelfstandig voorwerpen ontwerpen en maken om die vervolgens te verkopen. Hiervoor maakt hij schetsen en sjablonen, en snijdt en bewerkt hij glas om zo unieke, met de hand gemaakte voorwerpen te produceren.

Mensen vonden ons op: Job Glazenier, Baan Glazenier, Glazenier Worden, Functie-eisen Glazenier, Verantwoordelijkheden Glazenier, Functieprofiel Glazenier, Wat doet een Glazenier, Werken als Glazenier.

Glazenier worden: Opleiding tot glazenier

De beroepsopleiding Glazenier leidt direct op tot Glazenier. Maar ook MBO Creatief Vakmanschap of HBO Vormgeving of Autonome Beeldende Kunst kan een opleiding tot Glazenier vormen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenier, Glazenier Worden, Opleidingsniveau Glazenier, Scholing Glazenier, Studie Glazenier, Bijscholing Glazenier, Omscholing Glazenier.

Organisaties waar een glazenier doorgaans werkzaam is

De meeste Glazeniers zijn zelfstandigen, ze krijgen opdrachten uit het bedrijfsleven, maar ook van overheden en kerken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenier, Glazenier Worden, Opleidingsniveau Glazenier, Scholing Glazenier, Studie Glazenier, Bijscholing Glazenier, Omscholing Glazenier.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glazenier

De meeste Glazeniers werken zelfstandig, als ZZP'er. Het salaris van een Glazenier is dan ook afhankelijk van de opdrachten die hij binnenhaald en/of het aantal verkochte voorwerpen.

Mensen vonden ons op: Salaris Glazenier, Loon Glazenier, Wat verdien je als Glazenier, Salarisschaal Glazenier, Salarisindicatie Glazenier, Bonus Glazenier, CAO Glazenier, Brutoloon Glazenier, Nettoloon Glazenier, Vakantiedagen Glazenier, Pensioen Glazenier.

Competenties, skills & vaardigheden glazenier

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Ondernemerschap
 • Creativiteit
 • Omgaan met details
 • Technisch inzicht
 • Gevoel voor vorm en kleur
Mensen vonden ons op: Kennis Glazenier, Vaardigheden Glazenier, Attitude Glazenier, Kwalificaties Glazenier, Competentieprofiel Glazenier.

Boeken voor het beroep glazenier

Wil je meer weten over het beroep glazenier? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glazenier bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glazenier te komen.

Marius Richters' Rotterdam | L. van der Zeeuw

Schilder En Glazenier 1878-1955 - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789068684018 | 159 pagina's

Marius Richters (1878-1955) geldt als een van de belangrijkste Rotterdamse kunstenaars die de vooroorlogse dynamiek van de havenstad heeft vastgelegd in schilderijen, tekeningen en prenten. In 'Marius Richters Rotterdam' maken we kennis met Richters als v...

Willem Hofhuizen | Servé Minis

Schilder Tekenaar Beeldhouwer Glazenier - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789057305825 | 120 pagina's

Willem Hofhuizen 1e druk is een boek van Serv Minis uitgegeven bij Walburg Pers. ISBN 9789057305825 Het palet van de naoorlogse generatie Limburgse kunstenaars zou zonder Willem Hofhuizen (1915 1986) niet volledig zijn. Zijn oeuvre is even omvangrijk als ...

Joost Marechal | Fank Huygens

keramist en glazenier - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789461610249 | 128 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Glazenier, Glazenier ebooks, boek Glazenier.

Persoonstypen glazenier

Een Glazenier werkt zeer nauwkeurig en zorgvuldig. Hij werkt zelfstandig, dus hij heeft veel discipline en draagt de verantwoordelijkheid (Perfectionist). Een Glazenier is ook creatief, innovatief en heeft gevoel voor esthetiek (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glazenier, Karakter Glazenier.

Netwerk glazenier

Een Glazenier kan opdrachten krijgen van bijvoorbeeld particulieren, aannemers, glashandelaren of kerken. Hij voert zijn werkzaamheden echter zelfstandig uit. De expertise en vaardigheden van een Glazenier kunnen worden in gezet door een architect of restaurateur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glazenier, Medewerkers Glazenier.

Is het beroep glazenier iets voor jou?

Zou je graag glazenier willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glazenier bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glazenier, beroepskeuzetest Glazenier, beroep Glazenier kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glazenier

Omdat de meeste Glazenier ZZP'ers zijn, zijn er weinig vacatures voor Glazenier. Er zijn jaarlijks ongeveer 10 vacatures, waarvan enkele voor leerling-Glazenier. Een Glazenier kan doorgroeien door zijn klantenkring uit te breiden en zijn reputatie hoog te houden. Verder leren kan bijvoorbeeld aan de kunstacademie, een design opleiding, of studeren voor leraar tekenen, handvaardigheid of techniek.

Arbeidsmarktperspectief score glazenier

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glazenier. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glazenier, Promotie mogelijkheden Glazenier, Carriere Glazenier.

Solliciteren op de functie glazenier

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glazenier dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glazenier belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glazenier. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glazenier, CV Glazenier, sollicitatie Glazenier.

Interviews met glazenier

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glazenier

Vacatures glazenier

Op zoek naar een nieuwe baan als Glazenier? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glazenier. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Glazenier maakt (gebruiks)voorwerpen van glas, zoals vazen, schalen, glas-in-lood ramen en panelen. Hij kan nieuwe voorwerpen ontwerpen en oude glas-in-lood ramen restaureren. Hierbij gebruikt de Glazenier verschillende technieken, zoals zandstralen, brandschilderen of solderen.

Beoordeling Glazenier

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glazenier' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glazenier

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep