U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Glazenwasser

Glazenwasser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een glazenwasser? Lees de functieomschrijving.

De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.  Daarnaast heeft de Glazenwasser goede commucitatieve vaardigheden, hij kan nauwkeurig werken in een relatief hoog tempo. De Glazenwasser kan werken in loondienst of werkzaam zijn als zelfstandige. Een vakopleiding is vereist in combinatie met een gemotiveerde werkhouding. Daarnaast is het van belang dat de Glazenwasser geen lichamelijke beperking of klachten heeft in verband met veelal zware werkzaamheden.Een glazenwasser houdt de ramen schoon. . Het schoonmaken van ramen noemt men ook wel glasbewassing. Over het algemeen gebruikt de Glazenwasser hiervoor een spons, zeem en een wisser. Op den duur worden ramen  dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten. In een drukke stad met veel verkeer zullen de ramen  danook over het algemeen sneller smeriger worden dan in een dorp. Veel mensen hebben een vaste Glazenwasser die om de zoveel tijd komt om de ramen schoon te maken. Vaak zijn dit ramen waar men niet zomaar bij kan. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijnen schoon te maken. Dit bevordert de levensduur van de kozijnen.Het beroep Glazenwasser is niet geheel ongevaarlijk. Omdat de glazenwasser vaak op grote hoogtes werkt komen er nogal eens ongelukken voor. De branche heeft de laatste jaren dan ook steeds strengere arbeidsomstandigheden gekregen. Het werken op grote hoogte met ladders is inmiddels dan ook verboden voor de glazenwasser. Een oplossing hiervoor kan zijn het werken met een hoogwerker of de telescoopstok. Met deze stok kan de glazenwasser tot wel 15 meter vanaf de grond werken.

Mensen vonden ons op: Job Glazenwasser, Baan Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Functie-eisen Glazenwasser, Verantwoordelijkheden Glazenwasser, Functieprofiel Glazenwasser, Wat doet een Glazenwasser, Werken als Glazenwasser.

Glazenwasser worden: Opleiding tot glazenwasser

Een Glazenwasser heeft minimaal een LBO-opleiding. Kennis van glasbewassingsmethoden, -technieken en -materialen en de bijbehorende veiligheidsvoorschriften. VCA-certificaat is vereist. VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu checklist aannemers.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Opleidingsniveau Glazenwasser, Scholing Glazenwasser, Studie Glazenwasser, Bijscholing Glazenwasser, Omscholing Glazenwasser.

Organisaties waar een glazenwasser doorgaans werkzaam is

Een Glazenwasser is werkzaam in de schoonmaakbranche. Dit kan een schoonmaakbedrijf zijn maar een Glazenwasser kan ook zelfstandig werken als zzp'er.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Glazenwasser, Glazenwasser Worden, Opleidingsniveau Glazenwasser, Scholing Glazenwasser, Studie Glazenwasser, Bijscholing Glazenwasser, Omscholing Glazenwasser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden glazenwasser

Als Glazenwasser verdient men zo'n € 1750 tot € 2500 bruto per maand. Daarnaast zijn er aparte regelingen vwb gevarengeld.

Mensen vonden ons op: Salaris Glazenwasser, Loon Glazenwasser, Wat verdien je als Glazenwasser, Salarisschaal Glazenwasser, Salarisindicatie Glazenwasser, Bonus Glazenwasser, CAO Glazenwasser, Brutoloon Glazenwasser, Nettoloon Glazenwasser, Vakantiedagen Glazenwasser, Pensioen Glazenwasser.

Competenties, skills & vaardigheden glazenwasser

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Ambitie
 • Accuratesse
 • Durf
Mensen vonden ons op: Kennis Glazenwasser, Vaardigheden Glazenwasser, Attitude Glazenwasser, Kwalificaties Glazenwasser, Competentieprofiel Glazenwasser.

Boeken voor het beroep glazenwasser

Wil je meer weten over het beroep glazenwasser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je glazenwasser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken glazenwasser te komen.

De Giraffe, de Peli en Ik | Roald Dahl

Nederlandstalig | Hardcover | 2016

De Giraffe, de Peli en Ik is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.Niet ver van waar ik woon staat een raar, oud, leeg, houten huis, helemaal alleen aan de k...

De Giraffe, de Peli en Ik | Roald Dahl

Nederlandstalig | Paperback | 2016

De Giraffe, de Peli en Ik is een fantastisch kinderboek van bestsellerauteur Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake.In een oude, vervallen snoepwinkel ontdekt Billy een wel heel bijzonder trio: een pelikaan...

De giraffe, Peli en ik | Roald Dahl

1 cd luisterboek voorgelezen door Jan Meng - Nederlandstalig | Audio Boek | 2007

De snavel van de Pelikaan was volstrekt uniek. De nek van de Giraffe, als een trekveer, heel bijzonder. De bruine Aap zong voor iedereen in de buurt: Wij staan met elkaar, dag en nacht voor u klaar. De Giraffe, de Peli en ik. Wat voerden ze in hun schild,...

Mensen vonden ons op: boeken voor Glazenwasser, Glazenwasser ebooks, boek Glazenwasser.

Persoonstypen glazenwasser

Een Glazenwasser  is een Succesvolle Werker die energiek en enthousiast zijn schoonmaakwerk verricht.  Hij is ook een Baas die zelfstandig en onafhankelijk zijn taak vervult. Daarnaast heeft de Glazenwasser commucitatieve vaardigheden en werkt goed samen met zijn collega's,

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Glazenwasser, Karakter Glazenwasser.

Netwerk glazenwasser

Een Glazenwasser komt in zijn werk zijn klanten iedere dag tegen. Dit kunnen zowel bedrijven zijn als particulieren, veelal vaste klanten waar de Glazenwasser om de zoveel weken de ramen schoonhoudt.  Zijn collega's waar hij mee samenwerkt ziet hij ook regelmatig op de ladder staan.

Mensen vonden ons op: Collega’s Glazenwasser, Medewerkers Glazenwasser.

Is het beroep glazenwasser iets voor jou?

Zou je graag glazenwasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als glazenwasser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Glazenwasser, beroepskeuzetest Glazenwasser, beroep Glazenwasser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden glazenwasser

Een echte doorgroeimogelijkheid is er niet maar een Glazenwasser kan zich wel specialiseren in andere vormen van reiniging, bijv. gevelreiniging of houtwerkreiniging.

Arbeidsmarktperspectief score glazenwasser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep glazenwasser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Glazenwasser, Promotie mogelijkheden Glazenwasser, Carriere Glazenwasser.

Solliciteren op de functie glazenwasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als glazenwasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor glazenwasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als glazenwasser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Glazenwasser, CV Glazenwasser, sollicitatie Glazenwasser.

Interviews met glazenwasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen glazenwasser

 • Gevelreiniger, Schoonmaker

Vacatures glazenwasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Glazenwasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Glazenwasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Glazenwasser houdt zich bezig met het schoonmaken van ramen en reinigen van gevels. Het is een beroep voor ieder die flexibel en enthousiast is ingesteld. De Glazenwasser heeft geen hoogtevrees en is in bezit van Rijbewijs B.

Beoordeling Glazenwasser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Glazenwasser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Glazenwasser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep